Terörün er geç bitirileceğin belirten DP Lideri Uysal: 100 yıl önce bu ülkeyi işgal etmeye çalışanlar cevabını almışlardı. Bunlar da alacak. Biz ülke olarak pek çok zorluğu aşarak bugünlere geldik. Bu zorlukları da aşacak güçteyiz
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin İnegöl ilçe kongresinde “Bir devlet olmanın yegâne vasfı, güvenliği tesis etmektir. Ama bugün bu ülke, maalesef güvenliği sağlamak noktasında zafiyet içerisindedir” görüşünü ileri sürdü.
İnegöl Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede konuşan DP Lideri Uysal, terörün er geç bitirileceğin belirterek, “100 yıl önce bu ülkeyi işgal etmeye çalışanlar cevabını almışlardı. Bunlar da alacak. Biz ülke olarak pek çok zorluğu aşarak bugünlere geldik. Bu zorlukları da aşacak güçteyiz” dedi.
BU COĞRAFYA BİR KEZ DAHA SALDIRI İÇERİSİNDE
“Milletimizin ve bölgenin geleceğinin belirlenmeye çalışıldığı bir dönemin eşiğindeyiz” diyen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, konuşmasında şunları kaydetti: “Bu coğrafya bir kez daha saldırı içerisinde. İslam coğrafyasında yaşananları görüyoruz. Bu coğrafyada huzuru temin etmemiz gerekirken; yanlış politikalarla kendimizi kan ve gözyaşının ortasında bulduk.
Ülkemizin her yerinde biliyorum ki zihinlerde insanlarımızın güvenlikle ilgili endişeleri vardır. Bir devlet olmanın yegane vasfı, güvenliği tesis etmektir. Ama bugün bu ülke maalesef doğusundan batısına pek çok noktada, güvenliği sağlamak noktasında zafiyeti içerisindedir.”
SİYASET BU ÜLKENİN GERÇEK MESELELERİNE ÇÖZÜM ÜRETMELİDİR
Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin geleceğinin kendi içindeki akitlerini yeniden yenileyerek gözyaşlarını silecek bir iradeye ihtiyacımız vardır. Siyaset bu ülkenin gerçek meselelerine çözüm üretmelidir.
Bugün bunun yerine ülkenin güvenlik sorununun arttığı, Ankara ve İstanbul’da art arda bombaların patladığı bir sorunu ortaya koymaktadırlar.
İktidarıyla muhalefetiyle sivil toplum kuruluşlarıyla ve medyasıyla, hep birlikte yalnızlaşan Türkiye’yi bu bölgenin yeniden büyük gücü noktasına taşımamız gerekiyor.”
Kongrede tek liste ile yapılan seçimin ardından Murat Balakuş tekrar İnegöl ilçe başkanlığına seçildi.●iha



YORUMLAR