phishing

İlçe başkanlarına değişim için oy verin çağrısı

CHP Afyonkarahisar İl Başkan Adayı Hasan Evrenkaya, Bayat ilçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle durum değerlendirmesi yaptı. Evrenkaya tüm ilçe başkanlarını değişim için oy vermeye çağırdı.

İlçe başkanlarına değişim için oy verin çağrısı

CHP Afyonkarahisar İl Başkan Adayı Hasan Evrenkaya, Bayat ilçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle durum değerlendirmesi yaptı. Evrenkaya tüm ilçe başkanlarını değişim için oy vermeye çağırdı.

İlçe başkanlarına değişim için oy verin çağrısı
19 Kasım 2015 - 17:24 - Güncelleme: 19 Kasım 2015 - 17:35

Tartışmasız 1 Kasım seçimlerinde Afyonkarahisar’da başarısız olduklarını dile getiren Evrenkaya, “Türkiye genelinde de bir rüzgar vardı. Ancak o rüzgarın sonucu da sandığa yansımamıştır. Bunun çeşitli sebepleri var. 7 Haziran seçimlerinde Afyonkarahisar Merkez ilçede yüzde 13,70 olan oy oranımız 1 Kasım seçimlerinde yüzde 13,58'e düşmüştür. Demek ki bu topluma gerekli güveni veremedik. Dolasıyla tercihlerini iktidar partisinden yana kullandılar. CHP bu seçimde başarısızdır” dedi.

 

FABRİKA AYARLARINA DÖNELİM

 

CHP’nin kendi fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini savunan Evrenkaya, “CHP’nin ideolojisi netleştirmesi lazım. Artık etnik kimlik ve inanç üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçip kendi kurumsal kimliğine ve tüzüğündeki belirtilen program ve ideolojisine dönmesi gerekir. Altı ok gayet net ve açık. Çağdaş, sosyal ve evrensel değerlerine dönmesi lazım. Yönetim kadroları partiyi taşıyamıyor. Genel merkez tarafından üretilen siyaset halka tam olarak yansıtılamıyor” şeklinde konuştu.

CHP’nin Afyonkarahisar'da değişime ihtiyacı olduğunu belirten Evrenkaya, şunları söyledi:
“Artık siyaset konuşulması lazım. Etnik köken, yöreler değil, siyaset konuşulmalı. Liyakat çok önemli. İyi bir partili olmak lazım. 20 yıllık, 30 yıllık parti üyeliği veya parti rozeti taşımak önemli değil. Onu siyasi ve ideolojik şekilde taşımak gerekiyor. Yönetimi bunlardan oluşturmak gerekli. Eğer yönetim ideolojiden yoksun, siyasetten yoksun, halkta karşılık bulmayacak insanlardan oluşursa yapacak bir şey yok, aynı sonuçlar tekrar eder.”

 

NEDEN ADAY OLDU?

 

Bayat teşkilatını ziyaretinde neden İl Başkanlığına aday olduğunu da açıklayan Evrenkaya, “Değişim için aday oldum. Siyaset tarzımızı, örgütsel yapımızı, ideolojik görüşümüzü ve kadromuzu değiştirmek için, Kurallarla ve kurullarla yönetilen bir Teşkilat yapısı oluşturmal için. Çocuklarımızın, Çalışan üreten asgari ücretle çalışmaya mecbur bırakılan emekçiler için , CHP’nin iktidar olması için, değişim gerekliliğine inandığım için aday oldum” dedi.

 

MEVCUT YÖNETİM BAŞARISIZ

Mevcut CHP Afyonkarahisar İl yönetiminin başarısız olduğuna işaret eden Hasan Evrenkaya, il yönetiminin siyasal bir kampanya yürütemediğini savundu.

Evrenkaya, “Delege seçimleri yapıldı ama aksaklılar gözüküyor. Çok somut olmamakla ve kimseyi suçlamamakla birlikte aldığım duyumları söyleyeyim. İlçe yönetiminin ya da bazı arkadaşların mahallelerdeki üyelerin listelerini paylaşmıyorlar, bunları kaçıyorlar. Bu partinin mücadelesine katılmayan, alanlarda olmayan, faaliyetlerine katılmayan arkadaşlar delege yapılmaya çalışılıyor. Değişim delegelikten başlar. Yeni yüzlerin, yeni isimlerin katılması gerekiyor. Siz, delegeyi bu partinin faaliyetlerine katılan, siyasal ideolojiyi tabana yayabilecek insanlardan oluşturmazsanız onların seçeceği yönetimler de halkta karşılık bulmayacak yönetimlerden oluşur. Yanlışı yanlışla temizleyemezsiniz. Delegeler bu partinin hem emekçilerinden hem bu partinin siyasetine gerçekten inanmış insanlardan ama siyasetine ideolojik temelde yapan insanlardan oluşması gerekir. Eğer delegeler kaliteli insanlardan oluşmazsa yine aynı şekilde onların seçeceği yönetimler sağlıklı olmaz. Yönetimler sağlıklı olmazsa il sağlıklı olmaz, il sağlıklı olmazsa kurultay delegeleri sağlıklı olmaz ve genel merkez sağlıklı bir yapılanmaya gidemez. Taban örgütlenmesinin temel unsurlarından birisi de delegelerdir” diye konuştu.

 

DEĞİŞİM İÇİN OY VERSİNLER

 

Bayat ilçesinden tüm ilçe başkanlarını değişim için oy vermeye çağıran Hasan Evrenkaya, sözlerini şöyle tamamladı:
“Değişim için. İnandıkları ve üyesi oldukları partilerini 60 yıldır genelde ve yerelde iktidar olmamayı kırmak için. Güçlü İktidar'ın karşısında Güçlü bir Muhalefet yapısı kurmak ve iktidara hazırlanmak için birilerini bir yerdeki koltuklara götürmek ya da çıkarmak için değil. Göğsünü gere gere CHP’liyim diyebilmesi için. Bizim tek korkumuz ve kaygımız bu partinin iktidar olamamasıdır. Gittikçe özgürlük ve yaşam alanlarımız daraltılıyor. O zaman biz özgürlük alanlarımızı korumak ve daha genişletmek için iyi bir mücadele örneği vermeliyiz. Buda siyasal ve ilkesel duruşla olacak. Biz diğer partiler gibi etnik kimlik veya inanç üzerinden siyaset yapmayacağız. Chp Afyonkarahisar'a Cemre Düşecek Türkiye'ye Bahar gelecek.” ●Kurtuluş

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum