phishing

İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

İl Koordinasyon Kurulu Toplandı
17 Temmuz 2019 - 19:57

 
 
İl genelindeki yatırımlar ile devam eden iş ve işlemlerin koordineli bir şekilde sürdürülebilmesi için kamu, kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen 2019 yılının 3. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe başkanlığında yapıldı.
 
Valilik B Blok toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.
 
1001 Projemiz Var
 
Toplantı öncesi konuşan Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe: “2019 yılı itibariyle proje sayımız 1.001 oldu. Bir önceki toplantıda 725 idi. Bu projelerden 82’si tamamlanmış, 337 tanesi devam ediyor, 286 tanesinin ihalesi yapılmış, 169 tanesi ihale aşamasında, 127 tanesine de başlanamamıştır” dedi.
 
Projelerin Maliyeti 6 Milyar 400 Milyon TL
 
Toplam yatırım tutarlarından bahseden Dr. Boztepe: “Yatırımların toplam proje bedeli yaklaşık 6 Milyar 400 Milyon TL. Önceki yıllar için 2 Milyar 700 Milyon lira harcadık.  2019 yılı için 750 Milyon TL ödenek belirlenmiş durumda.  Dönem sonu itibariyle 235 Milyon TL harcanmış durumda. Projelerin gerçekleşme oranı yüzde 47’dir. Yıl içerisinde harcama oranı ise yüzde 31” diye konuştu.
 
İlk Sırada Milli Eğitim Var
 
En fazla yatırım alan kurumlar hakkında da konuşan Vali Yardımcısı Dr. Boztepe; “2019 yılı ödeneğinden en fazla pay alan kurumlara bakıldığında ilk sırada 107 Milyon TL ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir İller Bankası Bölge Müdürlüğü yerel yönetimlere sağladığı 93.5 Milyon TL yatırım ile ikinci, Isparta DSİ 18’nci Bölge Müdürlüğü 81.5 Milyon TL ile üçüncü sırada geliyor.” dedi.
 
Ulaştırma Zirvede
 
Sektörel bazda yatırımların dağılımı hakkında da bilgiler veren Vali Yardımcısı Dr. Boztepe; “Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında ise birinci sırada 468 proje ile ulaştırma, ikinci sırada 282 proje ile diğer kamu hizmetleri ile ilgili sosyal projeler,  üçüncü sırada ise 118 proje ile tarım sektörü yer alıyor.” şeklinde konuştu.
 
Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe’nin konuşmalarının ardından yatırımcı kuruluşların Bölge Müdürleri devam eden yatırımlar hakkında ayrıntılı sununlar yaptılar.
 
Talep ve isteklerin alınması ve görüş alış verişinde bulunulması ile toplantı sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum