phishing

İl Bağımlılık ile Mücadele Kurulu Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında Toplandı

İl Bağımlılık ile Mücadele Kurulu Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında Toplandı

İl Bağımlılık ile Mücadele Kurulu Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında Toplandı
13 Kasım 2018 - 09:24

 

 

Bağımlılık ile mücadelede kararlılığın devam ettirilmesi, mevcut durumun tespit edilmesi, ilave alınacak tedbirler ve sosyal farkındalık projelerinin planlaması amacıyla bakanlık koordinesinde oluşturulan İl Bağımlılık ile Mücadele Kurulu Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında toplandı.

 

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Vekili İkm. Alb. Ali İhsan İmre, Belediye Başkan Vekili Sabri Demirkapu, Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan ve İl Müdürleri ile komisyonda görevli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

Ülkemiz özelinde uzun yıllar amansız bir şekilde mücadele ettiğimiz bölücü terör örgütlerinin ana finans kaynağını oluşturan uyuşturucu madde ticareti, ülkemizin jeopolitik konumu nedeniyle pek çok avantajının yanında maalesef uluslararası uyuşturucu kaçakçılığının transit noktası konumuna gelmiştir. Bunun yanında son dönemlerde ülkemiz gençliği bilhassa sentetik uyuşturucu hapların üreticisi ve satıcılarının ana hedefi haline getirilmiştir.

 

Bu sebeple geleceğimizin teminatı, istikbalimizin umudu olan evlatlarımızı bu tür tehditler karşısında korumak hükümetlerimizin en önemli ve öncelik arz eden konuları arasına girmiştir. Bu kapsamda 2017/23 sayılı Başbakanlık genelgesine istinaden ilimizde oluşturulan İl Bağımlılık ile Mücadele Kurulu toplantısında konuşan Vali Tutulmaz; “Bağımlılıkla mücadelede kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte kararlı bir duruş sergilemekteyiz. Bu duruşumuz sayesinde ilimizde çok önemli başarılar elde etmeye devam ediyoruz. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu ve bunun gibi toplantılarda beraberce aldığımız kararlara sahip çıkıldığını görüyorum. Afyonkarahisar’da güzel bir sinerji yakaladık. Bu ortamı devam ettirmek adına kurum temsilcilerimiz mutlaka toplantılarda raporlar çıkarsınlar ve elde ettikleri bilgi ve tecrübeleri kurum çalışanlarına aktarsınlar. Böylece halkımıza hizmet etmek adına süreklilik sağlamış oluruz. Toplantımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bağımlılığın en aza indiği bir çevre temenni ediyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ve görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda son bir yıl içerisinde bağımlılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik yürütülen faaliyet/çalışmalar ile alınan önlemler değerlendirilerek, ülkemizin uyuşturucu ile mücadeledeki yol haritasının çıkartılması amacıyla hükümetimizce hazırlanan 2018-2023 yıllarına ait Uyuşturucu İle Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planında belirtilen hususlar çerçevesinde hazırlanan 2018-2023 yıllarına ait Afyonkarahisar İli Uyuşturucu İle Mücadele Eylem Planı hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum