phishing

İçmesuyu Projesindeki Geçikme Bizden Kaynaklanmıyor

İçmesuyu Projesindeki Geçikme Bizden Kaynaklanmıyor

 İçmesuyu Projesindeki Geçikme Bizden Kaynaklanmıyor
22 Mart 2019 - 12:50

 
 
Kanal3 Televizyonunda yayınlanan seçime doğru programına konuk olan Evciler Belediye Başkanı Saim Özer yaptığı hizmetler ve hakkında ortaya atılan asılsız iddialara cevap verdi.Gazetci ismail Sagun’un sunduğu ve Kanal3 televizyonunda yayınlanan ‘Seçime Doğru’ programına konuk olan Evciler Belediye Başkanı Saim Özer Programda Evciler’de yaptıkları hizmetleri ve karşılaştığı engelleri anlattı.
Saim Özer İçmesuyunun gecikmesinin kendilerinden kaynaklanmadığını ve yaptıkları yazışmalardan yola çıkarak içmesuyunun iktidar partisi tarafından geciktirildiğini iddia etti.
İÇMESUYU PROJESİNDEKİ GEÇİKME BİZDEN KAYNAKLANMIYOR
Saim Özer sözlerine şu şekilde devam etti;
Bizim Sadece yanlış anlaşılan içme suyuna ilk müracaatınız 30. 03. 2015 tarihidir. Bu proje hazırlanması ile ilgili olan tarihtir. Eskişehir İller Bankası Bölge Müdürlüğü'ne 4734 sayılı ihale kanununun 19. maddesinin ne göre ihale kayıt numarası olan 61 kilometre proje yapılarak ihale edilmiştir. 24. 10. 2016 tarihinde imzalanan sözleşme ile 66. 550 TL tutarındaki iş bir müteahhit firmaya ihale edilmiştir. Eleştirilen konu ise neden bunları beklettiğiniz, neden bugüne kadar durdunuz ? Demeleriyele ilgilidir. müracaatınız 2015 ihalesi ise 29.08.2018 yani arada geçen 3 yıldan fazla bir zaman. Buradaki gecikme işi bizden kaynaklanmıyor. Şimdi sormak lazım Madem bu böyle olabiliyor madem bu hızlı yapılabiliyordu neden yapmadınız?
İÇME SUYU BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ
İçme suyunun olmazsa olmazları olduğunu ifade eden Özer;”. İçme suyu şebeke hattı 1965 yılında yapılmış, suyun çıktığı memba çok güzel içilebilir su, fakat borulara, şebekeye girdiği an musluklardan akan suyun tadı ve rengi değişerek geliyor. Bu da alt yapının çürümüş olduğundan kaynaklanıyor. 1965'te yapılan içme suyu şebekesi altyapısı pik boru ve asbestli borulardan oluşuyor. Biz bunların tamamen sağlık açısından yenilenmesine talep ettik. Dolayısıyla bu sağlık açısından bizim için çok önemli Bunun için ilk ilk projemiz içme suyuydu. 30.03. 2015 tarihinde iller Bankası'na müracaatınız yaptık. “ dedi.
ALİ ÖZKAYA VEKİLİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM
İçmesuyu projesi konusunda eleştirler aldıklarını ifade eden Özer ;” Ben bunlarada bize destek verin, yardımcı olun, kimin tarafından kimin desteği olduğunu anons edelim ilan ederim diye hepsini söylemişimdir. Sağ olsun bizimle Ankara'ya kadar gitti o zaman AKP ilçe başkanı Şener Bey, birlikte gittik. Ali Özkaya vekilimizin makamına gittik. Makamında projelerimizi 4 tane sunum dosyası verdik kendilerine. Bu konuda desteklerin istedik, Çünkü Ali Özkaya vekilimiz bizim Dinar'ın vekili memleketimizi vekili Elbette ki Evciler’e de hizmet etmesi açısından desteklerini talep ettik. Bize Ellerinden Gelen yardımları olduysa teşekkür ederim. Yardımları olduysa çok çok teşekkür ederim.” Dedi.
AKP İLÇE BAŞKANIYLA ANKARA’YA GİTTİK
Özer Ankara’ya Akparti Evciler İlçe Başkanıyla gittiklerini anlatarak;”En sonunda sağ olsun, eksik olmasın AKP ilçe başkanımız Sayın Şener Bey kabul etti. Ankara'ya birlikte gittik, fotoğrafta verdik. Milletvekili Ali özkaya beyin makamında fotoğrafta verdik sağ olsun. Reklamın iyisi kötüsü olmaz, böyle çok güzel bir reklam ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. 10.04.2017 tarihinden bu tarafa neden bu iş yapılmadı bekletildi, bizim dediğimiz bu. Eğer daha önce neden yapılmadı? buna bir cevap yok. 29.08. .2018 tarihine geldiğimizde seçimlere kaç ay kalıyor?Bu seçim süreci zarfında biz bu sayede eleştiri de alırdık, teşekkür de alırdık. Sorun değil, eleştiriler de teşekkürler de…. “ dedi.
MÜTEAHHİT FİRMAYA YER TESLİMİNİ YAPTIK
İçmesuyu için Yer teslimi yapıldığını belirten Özer ;” Geçen hafta  işin bitim süresi ise 400 gün. En kısa zamanda malzemelerde temin ediyorlar, depo yeri ayarladık, seçimlerin akabinde hemen içme suyu şebekesi sıfırdan tam donanımlı dijital göstergeli her şeyi ile 400 gün içerisinde Evciler Belediyesi'ne teslim edilecek. Emeği geçen herkese ben çok teşekkür ediyorum. Ekimize, destek veren, gerçekten samimi olarak söylüyorum herkese gerçekten çok çok teşekkür ediyorum.” Dedi.
BİRLİKTE HAREKET EDELİM
Bu su polemiği devam ederken olanın Evciler halkına olduğunun altını çizen Özer;” Her zaman dediğim nokta hizmet nasıl ve nereden ne zaman nasıl gelirse gelsin, Bizim amacımız Evciler halkının refahlı bir şekilde hayatını idame ettirmesidir. Bu hizmetin A’ dan gelsin, B’ den gelsin,  bizim için hiçbir sorun teşkil etmektedir. Ben bunu her zaman arkadaşlarımıza deklare ettim. AKP ilçe başkanımıza, il genel meclis üyelerimize, MHP ilçe başkanımıza, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanımıza da her toplantıda davet ettiğimde bunları kendilerine söyledim. Gelin birlikte hareket edelim Evciler’e güzel bir hizmet yapalım. Bu hizmetin adresi yok. Bizim amacımız hizmetse gelin, Birlik olalım, birlikte hizmet edelim. Bu öneriyi her zaman götürdüm. Bu arkadaşların hepsine götürdüm.” Dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum