phishing

Hürriyetçi Demokratlar olarak; demokrasinin şart olduğunu hatırlatmak istiyoruz

Hürriyetçi Demokratlar olarak; demokrasinin şart olduğunu hatırlatmak istiyoruz

Hürriyetçi Demokratlar olarak; demokrasinin şart olduğunu hatırlatmak istiyoruz
12 Mart 2020 - 21:34


 
Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, 12 Mart Muhtırasının yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Sosyal medya hesabı twitter üzerinden mesaj yayınlayan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, demokrasi vurgusu yaptığı mesajında şu görüşleri ifade etti:
 
“Demokrasiye örgütlü bir saldırı yapıldı”
“Bugün demokrasiye “örgütlü saldırı” olarak addettiğimiz 12 Mart Muhtırası’nın, yine bir hak ve hürriyetlere saldırının yıl dönümü.
12 Mart, öncülü ve “darbelerin anası” 27 Mayıs’ın “besleme” zihinlerinin, kaybını telafi etmeye, demokrasiyi yeniden tesis etmeye niyetli bir millete had bildirme, engel olma girişimidir.
1961’de milletin hak ve hürriyetlerini de darağacına yollayan darbeciler, emellerine ulaşamamış olacak ki 10 yıl arayla yeni bir girişimde bulunmuş, yine bir hain planı devreye sokmuştur.
 
“Millet iradesi sakatlanmak istendi”
12 Mart 1971’de de bu hain teşebbüs gerçekleşmiş, milletin sarsılmaz iradesi sakatlanmak istenmiştir.
Kah 27 Mayıs’ta, kah 12 Mart’ta darbecilerin hedefleri aynı olmuştur. İktidar temsiliyetinde milletin hür iradesini hedefe koyan darbecilerin zoru milletle, milletin hak ve hürriyetleri iledir.
Ancak kuşkusuz darbeci zihinleri ve teşebbüsleri besleyen, hak ve hürriyetleri tam anlamıyla teminat altına almayan hukuki zemindir.
Buradan hareketle, bundan sonrası ve ilelebet darbeleri engelleyecek, anti demokratik talep ve hareketleri yok edecek olan hak ve hürriyetlerin anayasal olarak sağlam bir şekilde temini, demokrasinin tam manasıyla tesisidir.
Yıl dönümü vesilesiyle ve inanarak tüm anti demokratik girişimleri lanetliyor, tüm bu müdahalelerin gerçekten mağduru olmuş, millet iradesinin vücut bulduğu Hürriyetçi Demokratlar olarak yerleşik hale gelmiş sorunlarımızın ve risklerin ortadan kalkması için demokrasinin şart olduğunu hatırlatmak istiyoruz.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum