phishing

Hoca Ahmet Yesevi öğrencilerinin halk oyunları gösteri izleyenleri mest etti

Hoca Ahmet Yesevi öğrencilerinin halk oyunları gösteri izleyenleri mest etti

Hoca Ahmet Yesevi öğrencilerinin halk oyunları gösteri izleyenleri mest etti
22 Nisan 2019 - 16:43


 
Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Geleneksel Halk Oyunları Festivali Hattat Ahmet Karahisar Kültür Merkezi Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşti. Festivalde 150 öğrenci Türkiye’nin farklı yörelerine ait halk oyunları gösterilerini sergiledi.
 
Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Geleneksel Halk Oyunları Festivali Hattat Ahmet Karahisar Kültür Merkezi Salonu’nda yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen Festivale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri; Ahmet Fevzi Özdemir, Gürbüz Bıdık, Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Müdürü Abdullah Demir, Okul Aile Birliği üyeleri ve çok sayıda öğrenci ile veli katıldı.
HALK OYUNLARININ YAŞATILMASI VE YAYGINLAŞTIRILMASINI HEDEFLİYORUZ
Programda konuşan Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Müdürü Abdullah Demir, “Okulumuzda Türkiye’nin her yöresinden faaliyet gösteren folklor ekiplerimizle halk oyunlarının yaşatılmasını, yaygınlaştırılmasını bunların yanında giysi, müzik ve oyunlardaki bozulmaları önleyerek gelecek nesillere aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlıklı nesiller yetiştirilmesinde anne ve baba olarak velilerimize büyük görevler düşüyor. Çocuklarınıza hiçbir zaman küçük olarak bakmayınız. Onlar her zaman bir büyük dünya demektir. Önemli olan onları topluma faydalı birey olarak yetiştirebilmektir.” dedi.
ÖĞRENCİLERİMİZİN YETENEKLERİNİN ORTAYA ÇIKMASI İÇİN GAYRET EDİYORUZ
Demir konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu olarak biz her insanın bir yetenek olduğu inancıyla öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmaya, geliştirmeye gayret ettik. Çünkü bireyin gizli kalan yetenekleri toplum için ziyan ve israftır. Esas olan bireyin kabiliyetine göre yön verip üretkenliğini sağlamaktır. Bu inançla eğer hayatınıza bir pencere açıp temelinize birkaç damla su, ufkunuza bir tutam ışık olduysak ne mutlu bize. Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Afyonkarahisar’da temel eğitimde vardır. Okulumuz 7 adet Robot Kulübü, 9 adet Halk Oyunları ekibi, 2 Bağlama Kursu, 2 Satranç Kursu, 7 adet İngilizce Kursu, Resim, Müzik, Beden Eğitimi, Akıl Oyunları, Futbol, Karate, Basketbol, Jimnastik ve 14 Öğrenci Kulübü ile eğitim vermektedir. Biz bu ekibi kurarken tek bir şeyi hayal ettik. Çocuklarımızın içindeki cevheri çıkarabilmeyi hayal ettik. En önemlisi de cevheri çıkaran öğretmenlere destek olmak. Ne mutlu bize ve öğretmenlerimize. 150 dansçı öğrencimizi güzel ve yararlı işlerde görmek hepimiz için yararlı olacaktır. Tüm yaşamınızın değerli ailelerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu geçmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLER İZLEYENLERDEN TAM NOT ALDI
Müdür Demir’in konuşmasının ardından 150 öğrenci farklı farklı bölgelerden halk oyunlarını sergiledi. Velileri karşısında heyecanlı anlar yaşayan öğrenciler izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Veliler ise çocuklarının sahne performanslarını görüntülemek için gerek telefonları ile gerekse de fotoğraf makineleri ile anı yakalamak için kıyasıya yarıştı. Törenin sonunda öğretmenler Okul Müdürüne çiçek takdim etti. Okul Müdürü Demir ise festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen Salih Oktay’a teşekkür plaketi takdim etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum