phishing

‘Her Atık Çöp Değildir’ Temalı Sergi Açıldı.

‘Her Atık Çöp Değildir’ Temalı Sergi Açıldı.

‘Her Atık Çöp Değildir’ Temalı Sergi Açıldı.
27 Mayıs 2019 - 16:16

 
 
Afyon Bahçeşehir Okulları atık maddelerini geri dönüşümle günlük yaşamda kullanılabilecek materyallere dönüştürdü. Ortaya çıkan ürünlerin yer aldığı sergiyi Vali Mustafa Tutulmaz açtı.
 
Afyon Bahçeşehir Okullarında ‘Her Atık Çöp Değildir’ düşüncesiyle öğrenci ve veli işbirliği içerisinde okulun 6 ayrı köşesinde Geri Dönüşüm İstasyonları oluşturuldu. Bu istasyonlarda oluşturulan atık malzemeler geri dönüşüm ile günlük yaşamda kullanılabilecek materyallere dönüştürüldü. Öğrencilere atıkları geri dönüştürme ve bu konuda bilinçli bireyler olmalarını sağlamayı amaçlayan çalışma kapsamındaki materyaller oluşturulan sergi ile beğeniye sunuldu.
 
Sıfır Atık Konusunda En Önde Gelen İllerdeniz
 
Sergi açılışındaki konuşmasında geri dönüşümün önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz; “Bugün Sıfır Atık Projesinin güzel bir örneğini Bahçeşehir Okullarında gördük. Okul Müdürlüğünce ‘Her atık çöp değildir’ sloganıyla yola çıkılarak bütün öğrencilerimizin atık konusundaki dikkatlerini çekmek ve Sıfır Atık Projesine destek vermelerini sağlamak yönünde önemli bir gayret gösterilmiş. Ben okul yönetimini, öğrencileri, emeği geçen öğretmen ve velileri tebrik ediyorum. Sıfır Atık Projesi bildiğiniz üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın Eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürüyen ve ülkemiz genelinde uygulanmaya başlanan bir projedir. İlimiz için 2021 yılı öngörülmüş olmasına rağmen biz bunu biran evvel başlatalım dedik ve şuanda ilimiz ülkemizdeki en önde olan illerden birisi. Bugün de bu sergide projenin güzel bir yansımasını gördük. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını sizlerin vasıtası ile talep ediyorum. Çünkü şuanda atık olarak bıraktığımız malzemelerin önemli bir kısmını üretmek için büyük miktarlarda para harcanıyor, bir kısmını da ithal ederken onlara ilave paralar ödüyoruz. Önemli bir kısmında emek var ve en önemlisi de bu bizim milli değerlerimiz ve değerlerimizi korumamız gerekiyor. Ben tekrar emeği geçen ve duyarlı olan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Öğrencileri bu özel günlerinde yalnız bırakmayan Vali Mustafa Tutulmaz serginin açılışını yaparak öğrencileri ve emeği geçen öğretmen ve velileri tebrik etti.
 
Vali Tutulmaz Kültür Sokağında Kitap Okudu
 
Sergi sonrasında okulun bir bölümünde Kültür Sokağı adıyla oluşturulan kitap okuma salonunu inceleyen Vali Tutulmaz, orada kitap okuyan öğrencileri tebrik ederek, kendisi de öğrencilerle birlikte bir süre kitap okudu. Kitap okuma salonunun oluşturulmasından ve oradaki faaliyetlerin sürdürülmesinde sorumlu öğretmelerden bilgiler alan Vali Tutulmaz bu uygulamanın çok güzel olduğunu, öğrencilere ve öğretmenlere kültür anlamında çok güzel getirilerinin olacağını sözlerine ekledi.
 
Tüm Derslere Aynı İlgiyi Gösterin
 
Daha sonra okuldaki sınıflara giren ve öğrencilerle sohbet eden Vali Tutulmaz, öğrencilere gördükleri dersler hakkında sorular sorarak, her dersin kendine has öneminin olduğunu tüm derslere aynı ilgi ve alaka göstermeleri gerektiğini, bunun yanında da mutlaka kitap okumaları gerektiğini belirtti. Kimlerin yanında kitap var? Diye soran ve sınıftaki tüm öğrencilerde kitap olduğunun yanıtını alan Vali Tutulmaz, bu tablonun çok sevindirici olduğunu bu anlamda öğrencileri ve öğretmenlerini yürekten tebrik ettiğini söyledi.
 
Vali Tutulmaz’ın Afyon Bahçeşehir Okullarındaki programı okul girişinde çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum