phishing

Hayda oldu mu şimdi ?

Hayda oldu mu şimdi ?

Hayda oldu mu şimdi ?
23 Ocak 2017 - 16:34

 

Hayda oldu mu şimdi ?
Yeni Flaman İttifakı Partisi N-VA lideri Bart De Wever tarafından önerilen Kürt kökenli federal milletvekili Zuhal Demir dün,Belçika Kralı Philippe ve Başbakan Charles Michel‘in huzurunda yemin ederek (Secretaire d’Etat) Devlet Bakanlığı görevine başladı.
Mayıs 2014 Tarihinde yapılan genel seçimlerin ardından Milliyetçi Yeni Flaman İttifakı N-VA, Flaman Hristiyan Demokrat Parti CD&V, Flaman Liberal Parti Open VLD ve Frankofon Liberal Parti MR(Reformcu Hareket) tarafından Charles Michel başbakanlığında kurulan Hükümet’te Yoksullukla Mücadeleden sorumlu devlet bakanı olan Elke Sleurs (N-VA)’un Gent bölgesinde yapılacak seçimlerde liste başı olması sebei ile görevinden istifa etmesi ile birlikte bu göreve Türk ve Kürt asıllı bir ailenin çocuğu alan Zuhal Demir atandı.
ZÜHAL DEMİR KİMDİR?
Tunceli ve Elazığ kökenli, maden işçisi bir babanın üçüncü çocuğu olan Zühal Demir, 12 Mart 1980’de Belçika’nın Genk kentinde dünyaya geldi. Leuven Üniversitesi’nde hukuk öğrenimi gören Demir, 2010 yılında milletvekili olarak Belçika Federal Meclisi’ne girdi.
2010 yılından bu tarafa milletvekilliği görevini sürdüren Demir, bir çok kez “Belçika’nın en etkili politikacısı” listesinde yer aldı.
Haber:İsmail Sagun


YORUMLAR

  • 0 Yorum