phishing

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan: Vatanımızda Özgürsek Emeğimiz Anlam Taşır

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan: Vatanımızda Özgürsek Emeğimiz Anlam Taşır

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan: Vatanımızda Özgürsek Emeğimiz Anlam Taşır
28 Aralık 2018 - 17:29

 

 

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, işçinin emeğinin ve kazancının, ancak ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğüyle anlam kazanabileceğini bildirdi.

 

Settar Aslan, Öz Orman-İş Sendikası Ankara Şube Başkanlığı 3. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, ülke ve millet boyutunda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, her türlü fitne ve bozgunculuk girişimlerine karşı herkesin uyanık olması ve birlik-beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin çevresinin ateş çemberiyle kuşatılmış olduğunu ifade eden Aslan, şunları söyledi:

 

“Coğrafyamızdaki tek istikrarlı ve güvenli ülke Türkiye’dir. Fakat emperyalist ülkeler Türkiye’nin de huzurunu kaçırmak için her türlü girişimde bulunuyor. Biz Hak-İş ve Öz Orman-İş camiası olarak, temsil ettiğimiz emek kitlesinin hak ve hukukunun sonuna kadar takipçisiyiz. Bununla birlikte, ülkemizin bekası sözkonusu olduğunda, önceliğimiz her zaman vatan ve millettir. Eğer vatanımız ve özgürlüğümüz varsa, çalışmamız ve üretmemiz bir şey ifade eder. Vatanımız ve özgürlüğümüz yoksa kazandığımız paranın da bir hükmü yoktur.”

 

Hak-İş ve Öz Orman-İş’in, her şart altında demokrasi ve millet iradesinden yana olduğuna vurgu yapan Settar Aslan, bu sağlam ve yerli duruşu, Türkiye’ye dayatılan her türlü darbe ve benzeri girişimler karşısında tavizsiz şekilde sergilediklerini anlattı. Aslan, Hak-İş/Öz Orman-İş camiasının demokrasi ve millet iradesinden yana olan duruşuna örnek olarak; 12 Eylül darbesi, 28 Şubat postmodern darbesi, 12 Eylül Anayasa referandumu ve 15 Temmuz darbe-işgal girişimi karşısında milletten ve meşru yönetimden yana sergilediği tavrı gösterdi.

 

Settar Aslan, Öz Orman-İş’in kurulduğu tarihten bu yana, orman ve tarım emekçilerinin hak ve menfaatlerini geliştirmek ve korumak amacıyla mücadele verdiğini ve imzaladığı sözleşmelerle Orman Teşkilatı ve TİGEM işçilerinin kamuda en iyi ücret ve sosyal haklara sahip işçiler arasına girmesini sağladığını sözlerine ekledi.

 

Öz Orman-İş Ankara Şube Kongresine, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nden çok sayıda bürokratın yanısıra, bazı sendika ve STK’ların yöneticileri de katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum