phishing

Gün FM'de gündem değerlendirildi

Gün FM'de gündem değerlendirildi

13 Ocak 2018 - 22:55

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası dinleyicileriyle buluştu. Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu programa Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.

Basın Odası programında bu hafta İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Afyon temasları özelinde İyi Parti’nin kurulduğu günden bu yana siyasetteki etkisi değerlendirildi.

Geçtiğimiz Cuma günü İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Anbaryolu üzerindeki parti binasının açılışına katıldığını ve orada bulunan kalabalığa bir konuşma yaptığını belirten Gazeteci İsmail Akar, “Ben de İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in konuşmasını takip ettim. Akşener Afyon’da mini bir miting yaptı diyebiliriz. Güncel konulara ilişkin düşüncelerini kendisini dinleyenlere aktardı. Akşener daha sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Akşener Afyon girişinde partililer tarafından karşılandı ve konvoy eşliğinde il binasına geldi. Halkın ilgisi açısından bakıldığında bir miting olmadığı ve açılış olduğu için coşkulu bir kalabalık vardı denilebilir. Akşener’i dinleyenler arasında kadınlar ağırlıktaydı. Akşener konuşmasında iktidara göndermelerde bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi” şeklinde konuştu.

“Bir saate yakın geç gelmesine rağmen bekleyenler dağılmadı”

Akşener’in ilimizdeki konuşmasını izlediğini aktaran Gazeteci Ahmet Tunca, “Parti binasının bulunduğu yerin trafiğin yoğun aktığı bir yer olmasına rağmen katılım fena değildi. Parti yetkilileri işi biraz daha sıkı tutsalardı toplanan kalabalıkla bir meydan mitingi yapabilirlerdi. Ancak ben daha fazla katılım bekliyordum. Çünkü şu sıkıntılı günlerde halkın yeni bir partiye, yeni söylemlere daha fazla destek vereceğini düşünüyordum. Akşener bir saate yakın geç gelmesine rağmen bekleyenler dağılmadı. Meral Akşener’in konuşmasını izledim ve kürsüye hakim olduğunu gördüm. Birçok politikacının yapmadığını yaptı ve kendisini izleyenlerle de konuştu. İnsanların gözünün içine bakıyor. Ülke meselelerini biliyor. Akşener’in başarılı olacağını düşünüyorum” diye değerlendirmede bulundu.

“Daha geniş bir kitleye hitap etmek istemeleri normal”

Akşener hareketinin sadece ülkücülere seslenmek istemediğini merkez sağa da hakim olmak istediğini belirten Gazeteci Polat Yılmaz, “Partiye katılanlardan bunu görüyoruz. Akşener, Afyon’da bir soru üzerine seçimde Demokrat Parti ve Saadet Partisi ile ittifak edebileceklerini söyledi. Bu ihtimali ben de güçlü görüyorum. Saadet Partisi’nin ülkemizde bir tabanı var. Demokrat Parti’nin ise ülke genelinde her yerde parti binaları var. Akşener hareketi sadece ülkücü tabanla kalmak istemiyor. Geniş bir kitleye seslenmek istedikleri için CHP’den de üye aldılar. Merkez sağa oturmak istiyorlar. Sadece ülkücü tabana seslenmek istememeleri normal. Çünkü MHP’nin yüzde 13-14 civarında oyu var. Bu nedenle daha geniş bir kitleye hitap etmek istemeleri normal” şeklinde konuştu.

“Konuşmasının içeriği boştu”

Akşener’in konuşmasını sosyal medya üzerinden canlı olarak izlediğini belirten Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Akşener’i Çiller’e, Demirel’e veya mevcut siyasi liderlere benzetmek doğru olmaz. Bu ismi geçen liderlere büyük haksızlık olur. Akşener bence politikayı bilmiyor. Konuşmasının içeriği boştu. Akşener ve partisi iyi insanlar tarafından kurulan ancak başarısız bir proje gibi görünüyor. İlimizdeki parti binasının açılışının organizasyonu iyi değildi. Yerel basın mensupları maalesef sorun yaşadılar. İyi Parti ülke gündemini sadece kurulmakla işgal etti. Bunun dışında söylem anlamında bir katkıları yok. Siyaset üretmeleri lazım. Akşener Afyon’da mermeri işleyecek fabrika yok diyor. Bu cümle tamamen fiyaskodur. Afyon’da böyle bir cümle kurulabilir mi? Derslerine iyi çalışmamışlar” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum