GÖCE TARHANASI

GÖCE TARHANASI

GÖCE TARHANASI
28 Mayıs 2017 - 16:20 - Güncelleme: 28 Mayıs 2017 - 16:51

GÖCE TARHANASI
Tarhananın Hazırlanışı 
Malzemeler:
1 kg göce
2 kg yoğurt
2 kg un
2 yemek kaşığı tuz 

Hazırlanışı: Göce, yoğurt, un beraber yoğrulup üç gün ekşimesi için bekletilir. Bekletilen hamur yemek kaşığı kadar parçalar alınıp bir bez üzerine dökülerek güneşte kurutulur. 
Çorbanın yapılışı: 
Malzemeler:
1 çorba kasesi göce
5 su bardağı su 
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı salça
Tuz 
Yapılışı: Tarhanamızı bir gün öncesinden 2 su bardağı ılık suda bekletiriz. Yumuşayan tarhana el yardımı ile iyice ezilir. Üzerine 3 su bardağı su ilave edilir. Sürekli karştırarak kaynatılır. Bir tavada tereyağı eritilir. Üzerine salça, kırmızıbiber ve nane eklenir. Çorbanın üzerine ilave edilirek sıcak servis yapılır.
Göce: Bayhana denilen taşın içinde buğdayın ezilmesiyle elde edilir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum