phishing

Geleceğin Bilim Adamları BİLSEM’de yetişiyor

Geleceğin Bilim Adamları BİLSEM’de yetişiyor

Geleceğin Bilim Adamları BİLSEM’de yetişiyor
18 Mart 2021 - 16:41


 
Gün FM’de yayınlanan, Eğitimci Yazar Lokman Özkul’un hazırlayıp sunduğu Eğitim Saati programının konukları Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hakan Gümüş ve Müdür Yardımcısı İdris Özek oldu.
 
Programda, ilimizde özel yetenekli çocukların eğitim öğretim gördüğü Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi hakkında dinleyiciler bilgilendirildi.
 
“Bilimsel araştırmalara dayalı, proje odaklı eğitim çalışmalarımız var”
 
Merkez Müdürü Hakan Gümüş, Bilim ve sanat merkezleri, BİLSEM’lere öğrenci seçimi, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinde uygulanan eğitim modeli ve merkezin başarıları konusunda bilgiler verdi. Gümüş “Her yıl BİLSEM’lere öğrenci seçimi döneminde ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri okullarında sınıf öğretmenleri tarafından BİLSEM’ aday gösteriliyor. İki aşamalı tanılama sınavını kazana öğrenciler lise son sınıfa kadar BİLSEM öğrencisi oluyor” dedi. Gümüş “Bireyselleştirilmiş, bilimsel araştırmalara dayalı, proje odaklı eğitim çalışmalarımız var. Öğretmenlerimiz ve çocuklarımız çok azimli, istekli. Bunun sonucunda da bir çok çalışmaya, projeye, başarıya imza atıyoruz. Teknofest’te, TÜBİTAK’ın proje yarışmalarında, ulusal yarışmalarda bir çok başarımız var. Görsel sanatlar ve Müzik alanlarında da çocuklarımızın bir çok çalışmaları var. Sadece teknik alanlarda değil, sosyal bilimlerde ve edebiyatta da bir çok başarılı projelerimiz, aldığımız dereceler var. İlimizde hem bilimde, hem sanatta iddialı projelerimiz, etkinliklerimiz var” şeklinde konuştu.
 
“Çok güzel bir eğitimci kadromuz var”
 
Merkez Müdür Yardımcısı İdris Özek, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin her yıl ülke genelindeki proje yarışmalarında projelerini, eserlerini sunma, sergileme, savunma imkanı bulduklarını belirterek ”Her yıl onlarca öğrencimiz çalışmalarını sergiliyor, proje üretme ve yapma aşamasında görev alıyor, öğrencilerimiz proje ve çalışmalarıyla kendilerini ifade edebiliyor. Gerek TÜBİTAK, gerek TEKNOFEST, gerekse diğer ulusal proje yarışmalarında, sanat yarışmalarında, konserlerde, etkinliklerde bir çok öğrencimiz aktif görev alıyor, bu organizasyonların hepsi çocuklarımız için bir fırsat, çocuklarımızın ufkunu açmak için bir platform. 400 öğrencimiz var. Hepsi birbirinden yetenekli, kaliteli, azimli, çalışkan. Çok güzel bir eğitimci kadromuz var. Enerjimiz var, sinerjimiz var. Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz, neden Afyonkarahisar’ımızdan dünya çapında bir bilim adamı, bir kodlama uzmanı, bir sanat adamı çıkmasın” dedi.
 
Program sonunda, Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar, çalışmalarından dolayı Gümüş ve Özek’i kutladı ve eğitimle ilgili programların GÜN FM’de devam edeceğini söyledi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum