phishing

Gazeteciler iftarda buluştu

Gazeteciler iftarda buluştu

Gazeteciler iftarda buluştu
15 Mayıs 2019 - 12:53

Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği (AFİHAD) üyesi gazeteciler iftar yemeğinde bir araya geldi.
 
Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği (AFİHAD) üyeleri ve ilimizin yazılı, görsel ve işitsel medya mensupları Kolaylı Dinlenme Tesislerinde bulunan Döner Ateşi’nde iftar yemeğinde bir araya geldi.
ÇOK SAYIDA BASIN MENSUBU KATILDI
Kolaylı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kolaylı’nın davetiyle gerçekleştirilen iftar yemeğinde gazeteciler birlik ve beraberlik içerisinde sohbet ederek, yoğun iş temposundan az da olsa uzaklaşmış oldular. İftar yemeğine, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Müdürü Münire Şerife Burcu, Kanal 3 Temsilcisi Mehmet Emin Güzbey, Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları, Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Türker ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR
İftar yemeğinde bir konuşma yapan İnternet Habercileri Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Dağhan, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, programa katılan tüm meslektaşlarına teşekkür etti.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
AFİHAD Derneği Başkanı İsmail Ögeday ise, organizasyonun düzenlenmesinde kendilerine destek olan Kolaylı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kolaylı ve emeği geçenlere teşekkür ederek, derneğin çalışmalarından bahsetti. 
AFİHAD DÜĞMEYE BASTI
Artık kaliteli bir internet medyası istediklerini belirten Başkan Ögeday; bunun için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti. Ögeday: “Biz bugüne kadar ekmeğimizi bölüşmekten çekinmedik ve basının kaliteli, müreffeh bir durumda olmasını hep arzu ettik. Ancak görüyoruz ki artık gazetecilik mesleği tabiri caizse ele ayağa düşmeye, düşürülmeye çalışılıyor. Biz AFİHAD olarak düğmeye bastık, yönetim olarak ciddi kararlar aldık. Bu konuda Basın Yayın Derneğinin de bize destek vereceğini düşünüyoruz” dedi.
ARTIK KİMSEYE GEÇİT YOK
Artık kimseye ekmekleri ile oynatmayacaklarını kaydeden Ögeday, şunları söyledi:  “Özellikle yeni sayılan İnternet Medyasında merdivenaltı diye tabir edilen vergi levhası olmadan, gazetecilik etik kurallarına hiçbir şekilde uymadan faaliyet gösteren internet haber siteleri bulunmaktadır. Örneğin herhangi bir şahsın çalıştığı bir işyeri var ama bir bakıyorsunuz 50 TL’ye aldığı bir domain ile ben de gazeteciyim diye ortalıkta geziyor. Ya da bir meslek edinememiş veya emekli olmuş dur ben de gazetecilik edeyim diye ortaya çıkmış çok sayıda kişi ve kuruluş var.
1 AY SÜRE TANINDI
Biz artık vergi levhası olmayan, gazetecilik etik kurallarına uymadan gazetecilik yapmaya kalkan herkesle mücadele başlatıyoruz. Maliye, SGK ve diğer kanallarla ortak hareket ederek, şikayet edeceğiz. 1 ay içerisinde kendilerine çeki düzen vermeyen, vergi levhası olmayan her kişi ve kurum şikâyet edilecektir. Bu arada hiçbir şekilde künyesi olmayan, alan adı bilgileri gizlenmiş,  ne olduğu ve kim tarafından kurulduğu ve işletildiği belli olmayan haber siteleri var. Bunlarında tespiti için adli makamlar vasıtasıyla yasal işlemleri başlatacağız.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum