phishing

Gastro Afyon 40 Bin Katılımcıyı Ağırladı

Gastro Afyon 40 Bin Katılımcıyı Ağırladı

Gastro Afyon 40 Bin Katılımcıyı Ağırladı
02 Mayıs 2019 - 13:12

GASTRO AFYON KENTİ ÖN PLANA ÇIKARDI
 

 
Afyonkarahisar Valiliği’nin desteklediği, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) tarafından düzenlenen 2. Gastro Lezzet Festivali, Türkiye ve dünyadan pek çok katılımcıyı misafir etti. Afyon’un yöresel lezzetlerinin gün yüzüne çıkarıldığı festival, kentin ön plana çıkmasına olanak sağladı. Dünyaca ünlü yabancı şeflerin de katıldığı festival, 40 bin kişiyi ağırladı.
 
2 gün süren ve katılımcılara eşsiz bir deneyim yaşatan 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali, Afyon’un tanıtımına da büyük katkı sağladı. Afyon yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı ve kentin önemli bir gastronomi şehri olduğunun ortaya koyulduğu festivalde, Türk ve yabancı şefler gastro showlara imza attı.
 
Festival kapsamında, 3 tonluk aşure yapımı ve dağıtımı, 40 çeşit Afyon kazan yemekleri yapımı ve dağıtımı, dana çevirme, panel ve söyleşiler, Afyon mutfağı atölye çalışmaları, Afyon coğrafi işaretli ürünlerin yapım ve tanıtımları, lise ve üniversite öğrencileri yöresel yemek yarışmaları düzenlendi. Yöresel dans gösterileri, Semazen ve orkestra gibi birçok etkinlikle katılımcıların eğlenceli dakikalar da yaşamasına imkan sunan festival, 40 bin kişiyi ağırladı.
 
Birbirinden leziz Afyon yemeklerinin dünyada tanıtılmasını sağlayan festival ile Afyon mutfağına yönelik bir farkındalık yaratıldı. Türkiye’nin önemli gastronomi etkinlikleri arasına giren festival, aynı zamanda Türkiye’nin tanıtımına da katkıda bulundu.
 
Afyon’un çok başarılı bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyleyen AFPAD Başkanı Hamza Kalkan, festivalin Afyon’un bilinirliliğini dünyada artırdığına dikkat çekti. Festivale bu kadar büyük ilgi beklemediklerini de kaydeden Kalkan, önümüzdeki sene için şimdiden çalışmalara başladıklarını söyledi. Kendilerine her daim destek olan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’a şükranlarını sunan Kalkan, Vali Tutulmaz’ın verdiği destekle festivalin çok büyük kitlelere ulaştığını belirtti. Vali Tutulmaz’ın Afyon için büyük bir şans olduğunu ifade eden Kalkan, hep birlikte Afyon’u önemli bir gastronomi şehri haline getireceklerini dile getirdi.
 
2. Gastro Afyon Lezzet Festivali’nin bir şölen havasında gerçekleştirildiğini dile getiren Afyon halkı ise festivalden çok memnun kaldıklarını dile getirdi. Afyonlular, festivalin kenti ön palana çıkardığını ve kente çok büyük katkılar sağladığını kaydetti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum