phishing

FETÖ duruşmaları dün de devam etti

FETÖ duruşmaları dün de devam etti

FETÖ duruşmaları dün de devam etti
25 Ekim 2017 - 18:43

FETÖ duruşmaları

dün de devam etti

 

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlarından dün 2. Ağır Ceza mahkemesinde yargılanan 10 tutuksuz 3 tutuklu 13 sanık yargılanırken, tutuksuz sanıklardan Kübra Aktaş da tutuklandı

 

ÖMER BAĞLAN-Afyonkarahisar’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliğinden sanıkların 2. Ağır Ceza mahkemesinde yargılanmalar devam ediyor. Dün öğleden önceki duruşmalarda 13 sanık hakim karşısına çıkarken, 4 sanık hakkında berat kararı verildi. Dün öğleden önce ilk olarak hakim karşısına çıkan ve tutuksuz yangılanan sanık Özge Çelikdemir, yapı ile alakalı hiçbir ilişkisinin olmadığını söyledi. Milliyetçi bir kişiliğe sahip olduğunu ve çocuklarını da böyle yetiştirdiğini dile getiren sanık Çelikdemir, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beratını talep etti. Çelikdemir’in savunmasının ardından mahkeme savcısı yeterli delil olmadığından dolayı sanığın berat etmesini istedi. Mahkeme heyeti de savcılık makamının talebi ve eldeki delillerin yetersiz olmasından dolayı sanık Özge Çelikdemir’in beratine karar verdi.

İNANIN TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM

Tutuksuz olarak yargılanan Mustafa Aldanmaz ise, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istedi. Mahkeme başkanı Aldanmaz’ın ByLock içeriklerinin yer aldığı analiz raporları ve değerlendirme tutanağının geldiğini açıkladı. Aldanmaz’ın ByLock’a ilk ve son olarak Kayseri ilinden zaman zaman bağlandığını söyleyen mahkeme başkanlığı içerikleri açıkladı. Mahkeme başkanının ByLock içeriklerini açıklamasının ardından savunma yapan tutuksuz sanık Mustafa Aldanmaz, “Ben bu yapının terör örgütü olduğunu bilmiyordum. 1999 yılından itibaren cemaatle bağlantım vardı. Toplantılarına ve sohbetlerine katıldım. Ama terör örgütü olduğunu bilmiyordum. Pişmanım beratimi istiyorum” dedi. Sanık savunmanının ardından mahkeme başkanı Aldanmaz’a 2 yıl 10 gün ceza verilmesine, hükmün açıklamasının geriye bırakılmasına karar verdi. 

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ DEĞİLİM

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılanan tutuksuz sanık Efkan Karataş ise, mahkeme savcısının terör örgütü suçundan cezalandırması talebini kabul etmedi. Terör örgütü üyesi olmadığını dile getiren sanık Karataş, çocuğunu iyi bir eğitim alması için özel okula gönderdiğini, talimatla Banka Asya’ya para yatırmadığını, bu örgüt ile hiçbir alakasının olmadığını ifade etti. “Milletimi seven birisiyim. Terör örgütü üyesi değilim” diyerek konuşmasında sık sık dile getiren Karataş, beratini talep etti. Mahkeme başkanı da tutuksuz sanık Karataş’a 6 yıl yıl 3 ay ceza vererek, tahliyesine karar verdi.

ABD GEZİSİNE GİTTİĞİNİ DUYDUM

Dün öğleden önceki duruşmalarda yargılanan tutuksuz sanık İbrahim Kadıoğlu, 2. Ağır Ceza mahkemesindeki duruşmasında suçlamaları kabul etmedi. Kadıoğlu’nun duruşmasında tanık olarak dinlenen Hasan C. ise Kadıoğlu’nu sohbet ve toplantılarda görmediğini fakat ABD’ye gittiğini bildiğini söyledi. ABD ziyaretinde örgüt ele başı Fetullah Gülen’i ziyaret edip etmediğini bilmediğini söyleyen tanık Hasan C. ABD gezisine herkesin gidemeyeceğini , parası olanın gideceği bir gezi olduğunu söyledi. Tanık Hasan C. tutuksuz sanık Kadıoğlu’nun CHP eğilimli bir kişi olduğunu söyleyerek, “Onu sohbetlerde görmedim. Sadece söylediğim gibi ABD’ye gittiğini duydum” dedi. Tanık ifadesinin ardından savunma yapan Kadıoğlu, suçlamaları kabul etmediğini tekrarlayarak beratini istedi. Mahkeme başkanlığı da tutuksuz sanık İbrahim Kadıoğlu’nun beratine karar verdi.

ÖZKAN’IN DURUŞMASI 8 KASIM’A ERTELENDİ

2. Ağır Ceza mahkemesinde yargılanmasına dün öğleden önce devam edilen tutuksuz sanık Kadir Özkan’da silahlı terör örgütü üyesi olmadığını söyledi. “Bunların terör örgütü olduğunu bilsem bunların yanında olmazdım” diyerek pişman olduğunu belirten Özkan, mahkeme savcısının terör örgütü üyesi olmak suçundan cezalandırılma isteğini kabul etmediğini belirterek, ek savunma için süre istedi. Mahkeme başkanı da ek süre talebini kabul ederek duruşmayı 8 Kasım 2017 tarihine erteledi.

1 YIL HÜCREDE KALDIM

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçundan tutuklu olarak yargılanan Yalçın Arslan’ın da mahkemede ByLock içeriklerinin yer aldığı analiz raporları mahkeme başkanı tarafından okundu. Etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini dile getiren Arslan’ın ByLock’u daha önceki duruşmalarda kabul etmediği ve daha sonra kabul ettiği öğrenildi. Arslan, TEM’de verdiği ifadelerin değerlendirilmesini 1,5 yıldır tutuklu olduğunu bu sürenin 1 yılını da hücrede geçirmesinden dolayı psikolojisinin bozuk olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti de sanığın ifadesinin ardından duruşmasını (26 Ekim 2017) bu güne attı.

TUTUKSUZ SANIK TUTUKLANARAK 9 YIL CEZA ALDI

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlaması ile tutuksuz yargılanan Kübra Aktaş’ta hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme başkanı tutuksuz sanık Aktaş’ın 3 ay süre ile Dazkırı ilçesinde 502 defa ByLock’a giriş yaptığını, şifre olarak kızı ve oğlunun isimlerini verdiğini raporlarla tespit edildiğini vurguladı. Aktaş’ın analiz raporları doğrultusunda ByLock üzerinden mesaj alış verişi yaptığı ortaya çıktı. Mahkeme başkanı Aktaş’ın ByLock’unda yer alan isimleri teker teker okundu. Fakat tutuksuz sanık bu isimlerden sadece birisini tanıdığını söyleyerek, raporları kabul etmedi. Sanık savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuksuz sanık Kübra Aktaş’a 9 yıl 9 ay ceza vererek tutukladı.

SINAVI BİRİNCİLİKLE KAZANDIM

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlaması ile yargılanan ve hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık Yasemin Aytekin’de mahkeme heyeti tarafından beratine karar verdi. Katiplik sınavı için mahallesindeki yurda klavye öğrenmek ve heyecanını bastırmak için gittiğini söyleyen Aytekin, sadece klavye eğitimi aldığını, katiplik sınavını da hakkıyla kazandığını belirtti. Terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmediği dile getiren tutuksuz sanık Aytekin, katiplik sınavını da birincilikle kazandığını vurguladı. Sanık savunmasının ardından mahkeme heyeti Aytekin’in beratine karar verdi.

ŞİRİN YILMAZ’A 6 YIL 3 AY CEZA VERİLDİ

Dün öğleden önceki FETÖ/PDY silahlı terör örgütü duruşmalarında yargılanan Şirin Yılmaz ise daha önce verdiği savunmasını tekrarladı. Dazkırı ilçesinde esnaflık eden tutuksuz sanık Şirin Yılmaz, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ve hakkında tanıklık yapan 16 kişinin kendisini sohbet ve toplantılarda görmediğini söylediğini belirtti. Kızının yapıya bağlı üniversiteye gitmesi ile ilgili suçlamaya da açıklık getiren Yılmaz, kızının gittiği üniversitenin KHK ile kapatılmadığını ve halen kızının öğrenimine devam ettiğini dile getirdi. Sanık Yılmaz’ın savunmasının ardından mahkeme başkanı sanığa 6 yıl 3 ay ceza verilmesine ve tahliyesine karar verdi.

ÖZYILMAZ BERAT ETTİ

Dinar ilçesinde öğretmenlik görevini yürüttüğü esnada FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlaması ile görevden uzaklaştıran Nihat Özyılmaz’da berat talebinde bulundu. 26 yıllık meslek hayatında yapı ile alakasının olmadığını söyleyen Özyılmaz, sohbet ve toplantılara ise hiç katılmadığını belirtti. Sanık Özyılmaz’ın savunmasının ardından mahkeme heyeti de beratine karar verdi.

TAŞKUYU’YA 10 YIL 6 AY CEZA VERİLDİ

Tutuksuz sanıklardan Fatma Oruç’un duruşması 23 Kasım’a ertelenirken tutuklu sanık Sabri Taşkuyu’ya 10 yıl 6 ay ceza verilirken diğer tutuklu sanık Hasan Tahsin Topbaş’ın da davası 9 kasım tarihine ertelendi.

SİZİNLE YAZIN GÖRÜŞÜRÜZ

Hasan Tahsin Topbaş’ın duruşmasında tanıklık eden Aydın F., Topbaş ile birlikte çalıştıklarını kendisine ve öğretmenlere ‘sizinle yazın görüşürüz’ dediğini söyledi. Topbaş’ın bu sözü 15 Temmuz hain darbe girişiminden önce söylediğini hatırlatan tanık Aydın F. İse bildiği her şeyi anlattığını söyledi. Tutuklu sanık Topbaş ise tanığın ifadesini kabul etmedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum