phishing

FETÖ’de yargılamalar sürüyor

FETÖ’de yargılamalar sürüyor

FETÖ’de yargılamalar sürüyor
12 Ekim 2017 - 17:42

FETÖ’de yargılamalar sürüyor

 

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçlamalarından dün öğleden önce 6’sı tutuklu 2’si tutuksuz 8 sanığın yargılanması gerçekleşti. İki sanığın cezaları belli olurken, diğer sanıkların duruşmaları ise ileri bir tarihe ertelendi

 

KURTULUŞ-FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçlarından dün öğleden önce hakim karşısına çıkan 8 sanık arasında tutuksuz olarak yargılanan Kenan Bulut, mahkeme heyeti tarafından tutuklanmasına karar verildi. Ayrıca tutuklu sanık Mehmet Yaman ile tutuksuz sanık eşi Ufuk Atasoy Yaman birlikte yargılandılar.

SANIKLAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza mahkemesinde FETEÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan 3’u tutuksuz 14’ü tutuklu 17 sanık hakim karşısına geçti. Öğleden önce yapılan duruşmalarda 8 sanık haklarındaki suçlamalara karşı savunma yaptı. FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçlarında dün öğleden önce hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklar Veli Kesmeci, Medine Akçakaya, Ali Duman, Mehmet Yaman, İsmail Ünvar, Ahmet Topyıldız ve Onur Solak ile tutuksuz sanıklar Kenan Bulut ve Ufuk Atasoy Yaman suçlamaları kabul etmediler. Tutuksuz olarak yargılanan Kenan Bulut tutuklandı.

BYLOCK TESPİT TUTANAĞINI KABUL ETMİYORUM

Öğleden önce yapılan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği davalarında tutuklu sanıkların ByLock analiz dökümlerinin bulunduğu tutanak mahkeme başkanı tarafından okundu. Öğleden önce ilk olarak duruşması yapılan tutuklu sanık Veli Kesmeci, kendisine yönelik yapılan suçlamaları kabul etmediğini ve ByLock kullanmadığını iddia etti. Tutuklu sanık Kesmeci’ye ait telefonda ByLock yüklü olduğu ve kullandığı öğrenilirken, Kesmeci’nin 911 kez ByLock’a giriş-çıkış yaptığı belirtildi. ByLock tespit tutanağını kabul etmeyen tutuklu sanık savunma için ek süre talebinde bulundu. Mahkeme başkanı ek süre talebini kabul ederek Kesmeci’nin tutukluluk halinin devamına ve duruşmayı da 9 Kasım 2017 tarihinde yapılmasına karar verdi.

BENİ KARALIYORLAR

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlarından yargılanan Medine Akçakaya ise duruşmaya SEGBİS üzerinden bağlandı. Diğer tutuklu sanıklar gibi Medine Akçakaya’nın da ByLock içeriklerinin mahkemeye geldiği bildirildi. Kod adı ve şifre ile ByLock’a 61 kez zaman zaman giriş çıkış yaptığı öğrenilen tutuklu sanık Akçakaya, ByLock kullanmadığını yenileyerek, “Suçsuzum beni karalıyorlar. Tanıkların ifadeleri tamamen gerçek dışıdır. Suçlamaları ve tanık ifadelerini kabul etmiyorum” dedi. Savunmasını yapan tutuklu sanık Akçakaya’ya 9 yıl ceza verildi.

TUTUKSUZ SANIK TUTUKLANDI

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçundan tutuksuz olarak yargılanan Kenan Bulut’ta mahkeme heyeti tarafından tutuklandı. Yapıya bağlı şirkete ortak olması ile Banka Asya’ya talimat üzerine para yatırma suçlarından yargılanan Bulut, Banka Asya’ya talimat ile para yatırmadığını, bankanın kredi kartını kullandığını dile getirdi.

ELDEN TAKSİT TAKSİT ALDIM

1995 yılında şirkete ortak olduğunu ve 2011 yılında ortaklıktan ayrıldığını söyleyen Bulut, ayrıldıktan sonra 200 bin TL parasını elden taksit taksit aldığını vurguladı. Bunun üzerine mahkeme başkanı, ortaklıktan ayrıldıktan sonra aldığı paranın banka kaydı olup olmadığını sanık Bulut’a sordu. Bulut ise parayı elden taksit taksit aldığını tekrar yeniledi. Sanık Bulut’un savunmasının ardından mahkeme heyeti tutuksuz olarak yargılanan sanığın tutuklanmasına ve 9 yıl cezalandırılmasına karar verdi.

BEN VARSAM ALLAH BENİ DE KAHRETSİN

Tutuklu olarak yargılanan Ali Duman, analiz raporları gelen ByLock’u kullanmadığını, Eagle kullandığını söylğedi. ByLock’u telefonuna hiç indirmediğini söyleyen tutuklu sanık Duman, analiz raporlarında bir karışıklık olabileceğini, kullanması haline bunu söyleyebileceğini ifade etti. Duman, “ByLock’un son bağlanma tarihinde Afyon’da olduğum görülüyor. Ben o tarihte Konya’daydım. Fakat Afyon’da diye görünüyor. Karışık buradan belli. Ben asla terör örgütü üyesi değilim. Bu işin içinde kimler varsa Allah kahretsin. Ben varsam Allah beni de kahretsin” dedi.

KUYRUKLU BİR YALAN

Dün öğleden önceki duruşmada eşi tutuksuz Ufuk Atasoy Yaman ile birlikte yargılanan ve KHK ile meslekten ihraç edilen AKÜ öğretim üyesi Mehmet Yaman’da hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Mehmet Yaman, Tıp Fakültesindeki yapılanmadan sorumlu olduğu suçlaması ile yargılandı. Tutuklu ve tutuksuz sanıklardan önce mahkeme heyeti duruşmada tanıklar G. A. ile Ş. Y.’yi dinledi. Tanık olarak ilk dinlenen G. A. tutuklu sanık Mehmet Yaman’ı okul dışında görmediğin sohbetlere katılıp katılmadığını da bilmediğini ifade etti. Tanık olarak dinlenen diğer bir isim ise Ş. Y. idi. Ş. Y. diğer tanık G. A. gibi iş dışında Mehmet Yaman’ı tanımadığını ve yapılan ile gruplaşma görmediğini ifade etti. Ş. Y. “Bu tamamıyla kuyruklu bir yalan” dedi.

BENİ KURBAN SEÇTİ

Tanık ifadelerinin ardından hakkındaki suçlamalara karşı savunma yapan Mehmet Yaman, daha öncede 6 ay tutuklu kaldığını tahliye olduğunu söyledi. Kendisi hakkında ifade vererek tanıklık eden S. E.’nin yakalanmasının tahliyesinden sonra olduğunu belirten tutuklu sanık Yaman, kendisinin ön planda bir kişi olduğunu hakkında bilgi edinilmesinin kolay olabileceğini söyleyerek, S. E.’nin kendisi hakkında söylediklerinin tamamen yanlış ve tutarsız olduğunu belirtti. S. E.’nin kendisini isimleri verirken kurban seçtiğini ileri süren Yaman, hakkında S. E.’nin yüzeysel bilgilere sahip olduğunu ve söylediklerinin bir birini tutmadığını belirtti. Üniversitede cemaat yapılaşmasının olmadığını kendisinin bireysel projelerin bulunduğunu belirten Yaman, hakkındaki diğer iddialara da cevap verdi. tutuklu sanık Yaman’ın ardından eşi tutuksuz sanık Ufuk Atasoy Yaman’da hakkındaki iddialara cevap erdi. Tanık ve sanıkların savunmalarının ardından duruşma 30 Kasım 2017 tarihine ertelendi.

SOHBT TOPLANTILARINDA GÖRDÜM

SEGBİS üzerinden duruşmaya bağlanarak yargılanan tutuklu sanık İsmail Unvan’da ByLock kullandığı yönündeki iddiaları kabul etmedi. Duruşmada sanık olarak dinlenen İ. D. ise İsmail Unvan’ı tanıdığını beraber ayrı icra dairesinde çalıştıklarını söyledi. S. M. İsimli şahsın kendisini 2014 yılında sohbetlere çağırdığını söyleyen tanık İ. D. sohbetlere İsmail Unvar’ın da katıldığını belirtti. İ. D. sohbetlerde Kuran-ı Kerim ve FETÖ/PDY örgüt lidei Gülen’e ait kitapların okunduğunu söyledi.

İFADELERİ ÇELİŞKİLİ

Tanık İ. D.’nin kendisini kurtarmak için yalan ifade verdiğini dile getiren tutuklu sanık İsmail Unvan, İ. D.’nin ifadelerinin tamamının çelişki dolu olduğunu söyleyerek, “Tanık ifadesini kabul etmiyorum” dedi. Daha sonra ByLock kullanmadığını da vurgulayan tutuklu sanık Unvan, suçlamaları kabul etmeyerek yeniden savunma yapmak için ek süre istedi. Mahkeme başkanlığı da ek süre talebini kabul ederek duruşmayı 9 Kasım 2017 tarihine erteledi.

ANNESİNİN ADINI ŞİFRE YAPMIŞ

Polis memuru iken KHK ile mesleğinden ihraç edilen ve tutuklu olarak FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçundan yargılanan Ahmet Topyıldız ise örgüt ile hiçbir bağının bulunmadığını ve ByLock kullanmadığını söyledi. ByLock analiz raporlarında kullanıcı adı Talas, şifre asf47’nin kendisine ait olup olmadığını tutuklu sanık Topyıldız’a soran mahkeme başkanı, ayrıca sanığa annesinin adını ve soy adını da sordu. Annesinin adının Asiye Topyıldız olduğunu belirten tutuklu sanık Ahmet Topyıldız, raporları kabul etmedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı şifrenin annesinin adının olup olmadığını tutuklu sanığa sordu. Sanık Topyıldız da 2014 yılında akıllı telefon aldığını ve ilk heves ile bir çok uygulamayı yükleyip indirdiğini belirtti. O esnada yanlışlıkla yükleyip kaldırabileceğini de söyleyen Topyıldız, ByLock’u da hiç kullanmadığını ifade etti.

ELEKTRONİK KELEPÇEYE RAZIYIM

Orta Asya’dan gelen Yörük çocuğu olduğunu dile getiren Topyıldız hakkındaki delillerin hukuki olmadığını iddia etti. Eşinin kanser hastası olduğunu ve tutuksuz yargılanmak isteğini mahkeme heyetine sunan Topyıldız, “Eşim kanser tedavi görüyor. Ailecek zor durumdayız. Beni tutuksuz yargılayın. Hatta ayağıma elektronik izleme kelepçesi takabilirsiniz. Eşimin yanından bir yere gitmemem. Bana çok ihtiyacı var” dedi. Tutuklu sanığın savunmasının ardından duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum