Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün Afyonkarahisar’da 19 köprü ile bir sulama göletinin temelini atacak. Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek olan toplam 20 tesisin yatırım bedeli 32 milyon TL. Tesislerin temeli, yarın saat 14.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek törenle Bakan Eroğlu tarafından atılacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 19 köprünün yanı sura temelini atacağı Dinar Yeşilçat Göleti Sulaması hizmete alındığında bin 290 dekar tarımsal alan sulamaya açılacak.
İŞTE TEMELİ ATILACAK YATIRIMLAR
Bakan Eroğlu tarafından temeli atılacak tesisler şunlar: Sinanpaşa Düzağaç Akdeğirmen Barajı Köprüsü, Merkez Sarık Köprüsü Yapımı, Hocalar Çepni köprüsü, Şuhut Hallaç Köprüsü, Sinanpaşa Ayvalı-Çatkuyu Köprüsü, Küçükçobanlı-İsmail Köyü Köprüsü, Evciler Akyarma Köprüsü, Sinanpaşa Garipçe-Küçükhüyük-Saraycık Köprüsü, Sinanpaşa Balmahmut-İğdeli Köprüsü, Çay Karamık Karacaören Gali Çayı Köprüsü, Çay Pazarağaç Gali Çayı Köprüsü, Çay Maltepe Gali Çayı Köprüsü, Çay Kadıköy-Bolvadin Hamidiye Gali Çayı Köprüsü, Sandıklı Odaköy Köprüsü, Saraydüzü-İsmail Köy Akarçay Köprüsü, Gebeceler-Çobanlar Göynük Seyitler Köprüsü, Şuhut Akyuva Köyü Köprüsü, Sinanpaşa Tınaztepe -Gezler Köprüsü, Çavdarlı köyü-Çukurköy Köprüsü. Bakan Eroğlu, Dinar Yeşilçat Göleti Sulaması Yenilemesi temelini de atacak.●Kurtuluş
Resim altı
Bakan Eroğlu, termal bir otelde düzenlenen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayına da katılacak. Ayırca, DSİ Projeleri Toplu Temel Atma Merasimi ve Orman Köylülerini Kalkındırmaya Yönelik Gelir Getirici Tür ve Orköy sertifikası dağıtımını gerçekleştirecek.



YORUMLAR