phishing

Erdoğan açıkladı: İşte 11 maddeyle Türkiye'nin normalleşme planı

Erdoğan açıkladı: İşte 11 maddeyle Türkiye'nin normalleşme planı

Erdoğan açıkladı: İşte 11 maddeyle Türkiye'nin normalleşme planı
04 Mayıs 2020 - 22:15


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası normalleşme planını açıkladı. İşte 11 maddeyle LGS'den YGS'ye, askeri celp işlemlerinden terhise, AVM'lerin açılış tarihinden berberlerin ve kuaförlerinkine, seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasından taksilerdeki tek-çift plaka uygulamasına kadar her şey değişti.
Türkiye koronavirüsle mücadelesini kararlılıkla sürdürürken, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi video konferans yöntemiyle toplanmıştı. Toplantının ardından Erdoğan kameralar karşısına geçti ve kademe kademe alınan normalleşme kararlarını açıkladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ve 20 yaş altına" ifadeleriyle sokağa çıkma yasaklarının esnetileceğini söyledi. Erdoğan, "65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve dört saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da 10 Mayıs Pazar günü saat 11,00 - 15,00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz. 20 yaş altı için de bu esnemeyi iki grup halinde uygulayacağız" dedi.
 
 
Erdoğan ayrıca, "Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek. Alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek" dedi.
 
İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI MAYIS AYI NORMALLEŞME KARARLARI
 
- 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getirildi. İlk uygulama bu hafta sonu Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 arası gerçekleştirilecek
- 15 - 20 yaş ise, 15 Mayıs cuma günü yine aynı şartlar ve saatlerde dışarı çıkabilecek. Sonraki haftalarda da aynı uygulama devam edecek.
- 31 ilde uygulanan şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını ilk etapta bu geceden itibaren Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla için bitiriliyor.
- Diğer 24 ilimizdeki giriş çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatıldı.
- İstanbul, Ankara, İzmir'deki ticari taksiler için tek çift plaka uygulamasını 5 Mayıs itibariyle sona eriyor
- Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek. Alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek.
 
- Bugüne kadar piyasada satışına izin verilmeyen cerrahi maske ve bez maske satışına üst fiyat belirlenerek izin verilecek.
- Yüksek Öğretim Kurumları sınavı 27 - 28 Haziran'da, Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran'da, Askeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran'da yapılacaktır.
- Üniversiteler 15 Haziran'da akademik takvime dönebilecekler. Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, icra iflas takiplerinin durdurulması uygulamaları 15 Haziran'da sona erecek.
- Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. MSB'nin atama, görevlendireme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran'da, celp işlemleri 5 Haziran'da bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran'da başlayacak.
- Salgın hastanelerinin sayıları 1 Haziran'dan itibaren azaltılarak bu kuruluşların hasta kabulüne ve normal işleyişe başlamaları sağlanacak.
 
 
HASTA SAYIMIZ DÜŞÜYOR
 
Ramazanı şerifinizi bir kez daha tebrik ediyorum. Dünyanın tamamiyle birlikte ülkemizi de etkileyen salgında önemli bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. Türkiye salgınla mücadelesini 4 ana hedef etrafında yürütmüştür.
Türkiye, hamdolsun milleti ve devletiyle örnek bir mücadele ortaya koymuştur. Hastalığın tedavisi konusunda kendi uygulamalarımızı geliştirdik. Yeni hasta sayımız artık binli rakamlarla ifade edilir hale geldi. Hasta sayımız düşüyor. Buna karşılık iyileşen hasta sayısı katlanarak artıyor
Salgının ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren tüm adımları bilinçli bir şekilde attık. Bilim Kurulu tavsiyeleriyle her türlü tedbirlerimizi aldık.
Önemli bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Türkiye devleti ve milletiyle örnek bir mücadele ortaya koymuştur. Hem ölüm oranımızı çok aşağıda tuttuk hem de hastalığın yayılma hızının önünü geçtik. Yeni hasta sayımız artık binli hastalarla ifade edilir hale geldi.
 Buna karşılık iyileşen hasta sayısı katlanarak artıyor. Doktoruyla, hemşiresiyle, tüm sağlık çalışanlarımızın gayretleri neticesinde hastanemizde vicdanları kanatan hiçbir görüntü yaşanmadı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum