phishing

Engel tanımayan çocuklar Filistin için sahneye çıkmaya hazırlanıyor..

Engel tanımayan çocuklar Filistin için sahneye çıkmaya hazırlanıyor..

Engel tanımayan çocuklar Filistin için sahneye çıkmaya hazırlanıyor..
28 Kasım 2018 - 13:25

 

 

2010 yılında kurulan ve Türkiye’de tek olma özelliğini taşıyan, Yön Sanat Atölyesi bünyesinde eğitim alan engelli ve suça sürüklenen çocuklar başarılarına bir yenisini ekleyerek bu kez Filistin için sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

 

Kurulduğu günden bu güne sömürüden uzak, bağış toplamadan, sahnede engellerini anlatmadan, ürettiklerini sahneleyerek farkındalık yaratan tiyatro ekibi Önceki sezonlarda Mehmet Baydur’un ölümsüz eseri Kamyon, Muzaffer İzgü’nün Duvar ve Sınır isimli oyunları ile seyirci karşısına çıkmıştı.

 

Profesyonel sanat anlayışıyla farkındalık oluşturmak için çalışmalarına devam eden yön sanat Atölyesi 49 ilde 5 farklı oyunla 319 gösterim yaparak 75.000 kişiye ulaştı. Tiyatro oyunlarının yanı sıra Ankara Mahalle Festivali, Bozcaada Tiyatro Festivali, Kemaliye Tiyatro Festivali, Arapgir Tiyatro Günleri, Erzincan Engelsiz Tiyatro Festivalleri ve 2014 yılından bu yana Engelsiz Sanat Ödülleri projesinin organizatörlüğünü üstlendiği gibi Engelsiz Sanat Çalıştayları düzenleyerek akademik anlamda çalışmalarını sürdürüyor.

 

TÜRKİYE VE AVRUPA TURNESİNE HAZIRLANIYORLAR

 

Dumlupınar Filmi’nin yazarı Seda Demirtaş’ın kaleme aldığı, Yönetmenliğini Atölyenin kurucusu ve genel sanat yönetmeni Erdem Öksüz’ün yaptığı “Dava Filistin” oyunu ile 2018-2019 sezonunda izleyenlerinin karşısına büyük Ankara Galası ile çıkmaya hazırlanan Engel tanımayan çocuklar Gala’nın ardından Türkiye ve Avrupa Turnesi için gün sayıyor.

 

Atölye ve oyun hakkında açıklamalarda bulunan Atölye’nin kurucusu ve genel sanat yönetmeni Erdem Öksüz, 2010 yılından bu güne dezavantajlı ve suça sürüklenen bireylerle profesyonel sanat çalışmaları yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaların öteki olarak gördüğümüz insanlarda ciddi etkilerinin olduğunu gördük. Amacımız uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve projelendirmesi biten, Pilot olarak Ankara’da ilerleyen süreçte Ülke geneline yayılacak, profesyonel bir ekiple dezavantajlı ve suça sürüklenen yetenekli bireylerin eğitim göreceği Türkiye’nin ilk yatılı konservatuarını kurmak dedi. Öksüz, 9 yılda yaptıkları tüm projelerin odak noktasının insan hayatına dokunmak olduğunu belirterek amacımız kokusunu içimize çektiğimiz insanlara eğitim vererek hayatlarını güzelleştirirken toplumun ön yargıların değiştirmek olduğunu söyledi.

 

Her sezon sahneledikleri oyunlarla farkındalık oluştururken ülke ve dünya gündemini takip ettiklerini söyleyen Öksüz, Engelimiz ya da suçlarımızı anlatmak yerine topluma mesaj vermek amaçlı oyunları sahnelemeyi tercih ediyoruz. Dava Filistin de bu oyunlardan biri, Filistin’de yaşanan vahşete daha fazla sessiz kalmak istemedik. Bırakın Türkiye’yi Dünya’da ilk kez tamamı engelli ve dezavantajlı bireylerden oluşan bir ekip profesyonel bir anlatımla bu vahşete dikkat çekmek istiyor dedi.

 

Mustafa Türker, Nazım İriç ve Aytaç Işık isimli dezavantajlı bireylerin yer aldığı, müzik direktörlüğünü Turan Yılmaz’ın yaptığı oyuna Ben Kudüs’üm şiiriyle Dursun Ali Erzincanlı da destek veriyor.

 

Dava Filistin Ankara Galası 22 Ocak 2019 Saat : 19:30 da MEB Şura salonunda sergilenecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum