phishing

Emekili Albay İsmail Özdilek : Uluslararası Afyon-1915 ‘ adlı film projemi Afyon'u yönetenler desteklemediler

Emekili Albay İsmail Özdilek : Uluslararası Afyon-1915 ‘ adlı film projemi Afyon'u yönetenler desteklemediler

Emekili Albay İsmail Özdilek : Uluslararası Afyon-1915 ‘ adlı film projemi Afyon'u yönetenler desteklemediler
30 Aralık 2018 - 11:57 - Güncelleme: 30 Aralık 2018 - 15:18

 

Emekli Albay İsmail Özdilek Katıldığı bir ulusal Kanakda sinemayı ve projelerini anlattı.Özdilek Afyonkarahisar'ı yönetenlerin Afyonkarahisar sinema projesine sahip çıkmadıklarını söyledi.Özdilek Konuyu sosyalmedya hesabından duyurarak düşüncelerini takipçileriyle paylaştı.Özdilek şunları söyledi;

Ulusal Kanal da iki adet 40’ar dakikalık sinema ve bir film projemle ilgili görüntüleri youtube veya ( İsmail Özdilek Ulusal Kanal ) olarak bilgisayarınızdan izleyebilirsiniz.

26 yıl önce 1992 de başlayan sinemaya sevgimin Amerika başlangıcı, TRT Kurtuluş Dizisi ile pekişti. 2000 yılında emekliliğimden sonra Türk Sinemasının değerli yönetmenlerinin daveti ile FİLM-YÖN üyeliği ile günümüze kadar geldi.

Ulusal Kanal da 40’ar dakikalık iki program yaptım.

Bunlardan ilk programım da, TÜRK- RUS DOSTLUĞU FİLM PROJEMİ, ikinci 40 dakikalık programım da ise Ulusal Kanalın SANAT HAYATI bölümünde ‘ YENİ BİR DÜNYA KURULURKEN TÜRKİYE DE SİNEMA ‘ adlı programı gerçekleştirdim.

Her iki konuşmam da biyografimi ve film çalışmalarım hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Memleketim Afyon’dan iki sinema yönetmeni çıktı. FİLM-YÖN de beraber olduğumuz Rahmetli Yücel Çakmaklı Ağabeyimiz ve İsmail Özdilek olarak şahsım.

Yücel Çakmaklı Ağabeyimizle Afyonumuz için beraber bir film projesi yapacaktık. Sağlığı el vermediği için yapamadık.

Ben de Afyonuma Çanakkale Harbinin 100 yıl anısına Afyon 1nci İktisat Kongresi Yapılmalıdır, adlı kitabıma da koyduğum ve Afyonumuzu dünyaya tanıtacak ‘ULUSLARARASI AFYON-1915 ‘ adlı film projeme yönetenler sahip çıkıp ta desteklemediler.

Projem; 1915-1918 yıllarında Afyon da dört yıl esaret hayatı yaşayan ve toplamı 1850’yi bulan Avusturalya AE2 Denizaltı mürettebatı ile Süveyş, Kudüs ve Kut Muharebelerinde ele geçirilen İngiliz, Fransız, Hindistanlı esirler ile doğu Anadolu da ele geçirilen Rus esirler vardı.

Projem içerisinde esirlerin Ankara’daki ülke büyükelçileri tarihçileri, basını aktılacak. Yapılacak iki müzede dönemi yansıtan eserler bulunacaktı.

Ne diyeyim? İleride gençler uluslararası AFYON-1915’İ gerçekleştirirler.

Her iki konuşmamı sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum