phishing

Ekonomi Bakanlığı çalışma grubu heyeti Afyon'a geliyor

Ekonomi Bakanlığı çalışma grubu heyeti Afyon'a geliyor

Ekonomi Bakanlığı çalışma grubu heyeti Afyon'a geliyor
20 Şubat 2018 - 10:34

Ekonomi Bakanlığı 23-24 Şubat 2018 tarihlerinde Manisa, Aydın, Afyon, Uşak ve Kütahya illerinde 100 ihracatçı firmayı ziyaret edecek.Afyonkarahisar’dan 20 firmanın ziyaret edileceği programda ziyaret edilen firmlar bilgilendirilecek.

 

Ege İhracatçı Birlikleri'nin yapılan yazılı açıklamaya göre; Ekonomi Bakanlığı, ihracatçıların sorunlarını ilk ağızdan dinleyip çözüm için formüller geliştirecek, ihracat hedeflerinin tutturulması için yol gösterici olacak ve yol haritası çıkaracak.

 

Ekonomi Bakanlığı heyetleri, 2017 yılında ise; 41 il ve 7 ilçede yerleşik 1.506 firmayı ziyaret etmişti.

 

HEYETLERE GENEL MÜDÜRLER BAŞKANLIK EDECEK

 

Ekonomi Bakanlığı'nın Manisa, Aydın, Afyon, Uşak ve Kütahya'yı kapsayan temaslarına Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadir BAL başkanlık yapacak. 60 kişiden oluşan heyete 23, 24 ve 25'inci Dönem Denizli Milletvekili, Bakan Danışmanı Mehmet Yüksel iştirak edecek.

 

İhracat Genel Müdürü Volkan Ağar, İthalat Genel Müdürü Ahmet Erkan Çetinkayış, Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Zafer Soylu ve Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdürü Arzu Yılmaz başkanlıklarındaki 10 farklı çalışma grubu tarafından her bir ilde eş zamanlı olarak icra edilecek ziyaretler kapsamında Manisa'da 30 firma ziyaret edilirken, Aydın, Afyon ve Uşak'ta 20'şer firma, Kütahya'da ise; 10 firma ziyaret edilecek.

Ekonomi Bakanlığı'nın iki günlük program dahilinde ziyaret edeceği Manisa, Aydın, Afyon, Uşak ve Kütahya 2017 yılında 5 milyar 391 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu illerin ithalatı ise 3 milyar 961 milyon dolar oldu. Ekonomi Bakanlığı'nın ziyaret edeceği 5 Ege ili 1 milyar 430 milyon dolar dış ticaret fazlası verirken, ihracatlarının ithalatı karşılama oranı yüzde 136 olarak kayıtlara geçti.

 

Manisa, Aydın, Afyon, Uşak ve Kütahya arasında; Manisa, 4 milyar 1 milyon dolarlık ihracat rakamıyla en fazla ihracat yapan il olurken, Aydın 580 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Afyon 313 milyon dolarlık dövizi Türkiye'ye kazandırırken, Uşak 248 milyon dolar ve Kütahya 247 milyon dolar ihracata imza attı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum