phishing

Ehliye ve pasaportlar Nüfus müdürlüklerinden alınacak

Ehliye ve pasaportlar Nüfus müdürlüklerinden alınacak

Ehliye ve pasaportlar Nüfus müdürlüklerinden alınacak
02 Nisan 2018 - 19:55

Pasaport, kimlik ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler, bugünden itibaren nüfus müdürlüklerinden yapılacak.

 

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmişti. Bugünden (2 Nisan Pazartesi) itibaren çipli kimlik kartlarının yanı sıra ehliyet ve pasaportlar da Nüfus İl ve ilçe Müdürlüğünden verilecek.

 

Vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izi tüm işlemler için geçerli olacak. Bu kapsamda 503 olan pasaport başvuru noktası 761'e, 596 olan sürücü belgesi başvuru noktası ise 680'e çıkarılacak.

 

 

Konuya ilişkin olarak Afyonkarahisar Nüfus İl müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ;”02 Nisan 2018 Pazartesi günü Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi ve Pasaport Başvurusunda vatandaşlarımız il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvuru yapmadan önce Kimlik kartı, Sürücü Belgesi ve Pasaport Ücretlerini vergi dairelerine veya vergi tahsil yetkisi verilen anlaşmalı bankalara ödemelerini yapmaları, daha sonra İl veya İlçe Nüfus Müdürlüklerine müracaatta bulunmaları gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları, İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinin işlemlerinin hızlı ve etkin işleyebilmesi için önemle duyurulur.” Denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum