phishing

Eğitimi yeni rejimin inşa çabası olarak gören bu yaklaşımı kabul etmeyeceğiz

Eğitimi yeni rejimin inşa çabası olarak gören bu yaklaşımı kabul etmeyeceğiz

Eğitimi yeni rejimin inşa çabası olarak gören bu yaklaşımı kabul etmeyeceğiz
25 Mart 2020 - 13:48 - Güncelleme: 25 Mart 2020 - 21:23


 
CHP’nin çiçeği burnundaki il başkanı Yalçın Görgöz de EDA TV de gösterilen Adnan Menderes’in idamı görseline tepki gösterdi.
Görgöz açıklamalarına şu şekilde devam ett;” Uzaktan eğitim konusunda yazılı bir açıklama yaparak Uzaktan eğitime, TRT EBA TV aracılığıyla başlandı. EBA TV ile ilgili ilk izlenimler planlamanın ve ders içeriklerinin belirlenmesi ile ilgili yeni bir değerlendirmeye ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Ders içeriklerinin zorluk derecesi, öğrencilerin takibine çok uygun olmayan şekilde ders çekimlerinin yapılmış olması, ders içerikleri ve  kullanılan örtük müfredat unsurları sorunludur.
Uzaktan eğitimin ilk gününde öğrencilere Adnan Menderes’in idamı ile ilgili video izlettirilmesi, ders aralarında çalınan ilahiler, bir kamu kurumu olan MEB açısından izaha muhtaç bir durum arz etmektedir.
İçerisinden geçmekte olduğumuz bu zor ve olağanüstü dönemde dahi, eğitimi bir siyasetin, yeni rejimin inşa çabası olarak gören bu yaklaşımı kabul etmeyeceğimizi ifade ederiz. Milyonlarca öğrenciye, psikolojilerini olumsuz etkileyecek video izlettirme hakkının kimsede olmadığını da belirtiriz.
MEB ve günlerdir uzaktan eğitimin tanıtımını yapan Milli Eğitim Bakanının, sadece bir özür dilemekle kalmayıp, acilen bu konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmeleri gerekmektedir. Milyonlarca öğrenciye izlettirilecek videoların denetime tabi tutulmadan yayınlanabileceğini düşünmek dahi istemiyoruz. Eğer denetlenmedikleri veya incelenmedikleri için böylesi hatalar olmuşsa, MEB’in eksikliği ve ihmali olan görevliler ile ilgili acilen inceleme başlatması gerekmektedir. Eğer bu içerikler incelenmesine rağmen yayınlanmasında sakınca görülmediyse, bu durumda sorunumuz çok daha büyük, durumumuz çok daha vahim demektir. Bu konunun açığa kavuşması ve kamuoyunun eleştirilerine tatmin edici yanıtlar verilmesini beklemekteyiz.
Uzaktan eğitimde kullanılacak ders içeriklerinin, görsellerinin ve diğer materyallerin yayınlamadan önce bilim insanlarından oluşan bir kurulca değerlendirilmesi  gerektiği açıktır. Bilimsel gerçeklikle bağdaşmayan, pedagojik açıdan uygun olmayan içerikler mutlaka ayıklanmalıdır. MEB’e bu konu ile ilgili yeni bir çalışma  yapmalı ve tüm kesimleri bu çalışmaya dahil etmelidir.
CHP il başkanlığı olarak, tüm yayınları yakından takip ederek, gerekli uyarıları yapacağımızı ve atılması gereken adımları atacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum