phishing

DSİ Genel Müdürü Acu Selevir Ve Seyitler Sulamasında İncelemede Bulundu

DSİ Genel Müdürü Acu Selevir Ve Seyitler Sulamasında İncelemede Bulundu

DSİ Genel Müdürü Acu Selevir Ve Seyitler Sulamasında İncelemede Bulundu
07 Nisan 2018 - 22:37

7 Nisan 2018 tarihinde Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ile birlikte Çobanlar ilçesine geçen DSİ Genel Müdürü Murat Acu burada Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Muhtarlar ve vatandaşlar ile bir araya gelerek ''Çobanlar Seyitler Sulaması projesi kapsamında uygulanacak ''Tarla İçi Sulama Sistemi'' bilgilendirme ve istişare toplantısına katıldı.

Çobanlar Seyitler Modern Basınçlı Sulaması Projesi

Yapılacak olan sulama şebekesi ile 31.150 dekar arazi sulamaya açılacak ve 45.000.000 TL yıllık net gelir artışı sağlanacaktır. Çobanlar Selevir Sulaması Yenilemesi işinin koordine edildiği şantiyeyi ziyaret eden Genel Müdür Acu şantiyede çalışmalarda gelinen seviye hakkında bilgi aldıktan sonra Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ile birlikte Pazarağaç Belediyesi düğün salonunda Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Muhtarlar ve vatandaşlar ile bir araya gelerek Çobanlar Selevir Sulaması Yenileme projesi kapsamında gelinen seviye ve uygulanacak ''Tarla İçi Sulama Sistemi'' bilgilendirme ve istişare toplantısına katıldı. Buradaki toplantıya telefonla bağlanan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; ‘ Çobanlar Selevir Sulaması Yenilemesi ile modern sulama sayesinde daha fazla ürün elde edileceğiniz ve projenin bölgede ziraatının kalkınmasına ciddi katkılar sağlayacağını belirterek projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.’

DSİ Genel Müdürü Murat Acu toplantının ardından ‘’Çay Selevir Sulaması Yenilemesi’’ projesi kapsamında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Çay Selevir Sulaması Yenileme Projesi

Çay Selevir Sulaması Yenilemesi işinin çalışmaları hızla devam ediyor. Selevir Sulaması Yenilemesinin tamamlanması ile 87.600 dekar zirai arazi modern sulama sistemleri ile sulanacak. İş kapsamında 28.208 m HDPE boru sahaya indirilmiş olup, boruların döşenmesi işlemi hızla devam etmektedir. Projenin tamamlandığında 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 98.000.000 TL katkı sağlanmasının hedefleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum