phishing

DP Lideri Uysal : Özal İfade hürriyeti, inanç hürriyeti ve teşebbüs hürriyeti üzerine partiyi inşa etti

DP Lideri Uysal : Özal İfade hürriyeti, inanç hürriyeti ve teşebbüs hürriyeti üzerine partiyi inşa etti

DP Lideri Uysal : Özal İfade hürriyeti, inanç hürriyeti ve teşebbüs hürriyeti üzerine partiyi inşa etti
22 Mayıs 2020 - 00:19

 
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal tarafından kurulan Anavatan Partisi’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.
Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, yayınladığı mesajda şunları dile getirdi:
“Millet ile devleti birbirine yakınlaştıran Anavatan Partisi, 20 Mayıs 1983’te 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal tarafından kurulmuştu.
O meşhur hareket, elleri birleştirerek başın üzerinde tutarak yaptığı hareket ile de hafızalara kazındığı üzere,   Turgut Özal, 12 Eylül döneminde ayrışmış Türk milletini yeniden birleştirmeye yönelik bir siyaseti benimsemişti.
Bu manada Anavatan Partisi, kesintiye uğrayan Adalet Partisi ve Süleyman Demirel’in icraat çizgisini sürdürmüş demokrat geleneğin bir temsilcisi ve uygulayıcısı olarak milletin gönlünde taht kurmuştu.
Nihayetinde 31 Ekim 2009 tarihinde kapanma kararı alarak Doğru Yol Partisi ile birleşen Anavatan Partisi, Demokrat Parti adı altında siyasi yoluna devam etmiştir.
Bugün bizler, Demokrat Parti çatısı altında 2009 yılındaki birleşmemizin, bütünleşmemizin sonrasında Anavatan Partisi ruhunu yaşatmaktayız.
Demokrat terbiye ile yoğurulmuş bir abide şahsiyet olan merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın Anavatan Partisi, serbest düşünce ve ifade hürriyeti fikriyatını en iyi şekilde savunmuş, demokrat ve serbest ekonomiyi kılavuz etmişti kendisine.
Ülkemizin refahı ve gelişimi için pek çok önemli hamlenin icracısı, fikriyatı ve kadroları ile tam bir bütünleşme sağladığımız Anavatan Partisi’nin kuruluş yıldönümünü kutlarım.
Siyasi yaşamı boyunca bu ülke için taş üstüne taş koymuş, ülkenin çimentosu, yapıtaşı olmuş emeği geçen tüm dava arkadaşlarımızın nezdinde minnetimizi ifade etmek isterim. 
“İfade hürriyeti, inanç hürriyeti ve teşebbüs hürriyeti” üzerinde partiyi inşa eden kurucu genel başkan 8.Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı, bugün aramızdan ayrılmış olan kurucu kadrolarını ve çalışma arkadaşlarını rahmetle, minnetle yad ediyor, hayatta olanlara sağlıklı bir ömür diliyorum.”
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum