phishing

Dinar’da Türkçe Şöleni

Dinar’da Türkçe Şöleni

Dinar’da Türkçe Şöleni
06 Mayıs 2018 - 18:00

Kaşgar’dan Dinar’a Divanu Lügati’t Türk Türkçemiz Ulusal Türkçe Şöleni Dinar’da gerçekleştirildi. Etkinlik Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu, Fen Lisesi ve Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal Ortaokulunun üslendiği Program ilk olarak öğretmen evi bahçesindeki Divanu Lügati’t Türk Anıtı önünde toplanılarak Mehteran Takımı eşliğinde Okullar etkinlik yürüyüşü gerçekleştirerek Hükümet Konağının ön bahçesinde yürüyüş son buldu.

Sunuculuğunu Fen Lisesi öğretmenlerinden Bengü Kazancı üslendi. Programa; Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli, ilçe jandarma Komutanı üsteğmen Serkan Ateş, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Müftü Şahin Yaşar, MYO Müdürü Dr. Hayrettin Ertan, Özel idare Müdürü Yakup Güçlü, Kaymakamlık yazı işleri Müdürü Tekin Mumcu, Gençlik hizmetler spor Müdürü Doğan Çakır, Mal Müdürü Ünal Kartal, Halk Eğitim Müdürü Tekin Koçer, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Dinar İlçe Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelengi bırakıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan Türkçe Şöleni etkinliklerinde günün anlam ve önemini belirten konuşmasını ise Dinar ilçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu gerçekleştirdi. Tahtaoğlu şunları söyledi. “ İlçe milli eğitim müdürlüğümüzce düzenlenen Türkçe etkinlikleri Makale yazma, şiir ve öykü yazma yarışmaları düzenli yapılmaktadır. Hazırlamış olduğumuz bu proje yurdun dört bir yandan gelen dil sevdalıları hayat buldu. Türkçemizi en doğru şekilde kullanmak okuduğunu anlayan bireyler yetiştirmek üstüpümüz oldu. Ana diline sahip çıkmak milletimizin öz kültürüne özden sarılması demektir.Bu yılki etkinliğimize yurdumuz genelinden 150 başvuru olmuştur. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerimizle hatıra ormanı oluşturduk. Kendilerine güvenerek bu yarışmaya katılan öğrencilerimize teşekkür ederim.”dedi Daha sonra programın akışı şu şekilde devam etti.

Şehit P. Uz. Çvş. Selçuk Gürdal Ortaokulu öğrencilerinin Halk oyunları gösterisi izleyenleri hayran bıraktı. Hemen arkasından Dinar Marsyas Musiki Derneği ekibi tarafından konser verildi. Solist Nilay Çivik’in seslendirdiği çeşitli türküler söylendi. Türkçe Şöleninin son bölümünde ise Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesinin Mehteran  Takımı gösterisi etkinliklere son buldu.

Dinar’da 11. Türkçe Şöleni Ödül Töreni

Kaşgar’dan Dinar’a Divanu Lügati’t Türk Türkçe’miz Ulusal Türkçe Şöleninin ödül töreni ve kapanış programı Park Ala toplantı ve seminer salonunda gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından Türkçe Şöleni için düzenlenen yarışmaların Dinar’a geldiği etkinliğin Kompozisyon yarışmalarını Dinar Fen Lisesi Okulu, Şiir yazma yarışmalarını Dinar Atatürk Orta Okulu, öykü yazma yarışmalarını ise Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal Orta Okulu düzenledi.

Ödül Törenine, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, İlçe jandarma Komutanı üsteğmen Serkan Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli, Yazı İşleri Müdürü Tekin Mumcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu,İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Mehmet Mezher Işık, İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, ve Türkiye’ nin çeşitli yerlerinden gelen veliler, öğrenciler, öğretmenler, vatandaşlar katıldı.

Ülkemizin her tarafından dereciye giren öğrencilerimize ödüllerin takdim edildiği ödül töreninde konuşma yapan Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, “ Sayın Valim, kıymetli misafirler eğitime ve Türk dilene gönül veren değerli insanlar ve sevgili öğrenciler.  “KAŞGAR’DAN DİNAR’A DÎVÂNÜ LUGÂTİ’T TÜRK TÜRKÇEMİZ” ulusal Türkçe etkinliklerine hoş geldiniz sizleri saygıyla selamlıyorum. Amacı güzel Türkçemize sahip çıkmak öğrenme yaşının en uygun çağda olduğu orta öğretim çağındaki sevgili öğrencilerimize Türkçenin inceliklerine hakim etkin kullanım alışkanlıkları kazandırmak tablet tutan elleri kalemle buluşturmak olan çalışmamızda bu yıl mercüment temasıyla şiir yazma, öykü yazma ve Makale yazma gibi üç ana başlıkta ulusal düzeyde çağrıya çıkılmıştır. Programımıza katılan Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin Yalçın’a, teşkilatına teşekkür ediyorum saygı ve hürmetlerimi tekrarlıyorum.” dedi.

Kaymakam beyin konuşmasından sonra Dinar Şehit P. Uz. Çvş. Selçuk Gürdal Ortaokul korosunun öğrencileri seslendirdiği şarkılarla misafirlere müzik ziyafeti verdi. Hemen arkasından Etkinliklerde başarılı olan katılımcılara ödülleri verilmesi için kürsüye davet edildi. Dinar Ulusal Türkçe Etkinlikleri Şiir dalı birincisi Isparta Büyük Kabaca Ortaokulu öğrencisi Ayşegül Çakmak ve Danışman Öğretmeni Betül Kahve, Makale dalı birincisi Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Necla Nur Karakaya ve Danışman öğretmeni Erhun Ergüder, Öykü dalı birincisi Nevşehir Özel Altın Yıldız Ortaokul öğrencisi Hasan Savaş ve Danışman öğretmeni Mehmet Özyiğit oldu.

Ödül töreninin sonunda konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz şunları söyledi. “ Güzel bir etkinlikte sizlerle beraberiz emeği geçenlere öncelikle teşekkür ederim. Ata yurdu Orta Asya’ dan yine ülkemizin önemli beldelerinden kültürümüzün kaybolmadığı Dinar’a uzanan yolculukta bizi biz yapan tek değer dilimizdir. Dilimizi korumak adına yapılan böyle bir etkinliği önemsiyoruz. Ancak dilin sadeci etkinlikle kalmaması gerekiyor, bunun için okumamız gerekiyor okudukça düşünmemiz gerekiyor. Okumadan düşünmenin bir anlamı yok okumaya özellikle önem vermemiz gerekiyor daha çok okumamız gerekiyor. Bu doğrultuda gerek milli eğitime bağlı okullarımızda önemli projelerin yapıldı. Kaymakamlıklarımız önemli projeler yaptılar. Emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ederim.” Dedi

Program sonunda ödülleri sahiplerine verildi. Toplu fotoğraflar çekimleriyle son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum