phishing

Deprem Bölgesine Afyon'dan da Sağlık Ekipleri Gitti

Deprem Bölgesine Afyon'dan da Sağlık Ekipleri Gitti

Deprem Bölgesine Afyon'dan da Sağlık Ekipleri Gitti
04 Şubat 2020 - 10:19

 
Cuma gecesi Elazığ merkezli 6.8 şiddetinde meydana gelen ve tüm ülkeyi üzen depremin yaralarını sarmak için ilimizden de sağlık ekipleri bölgeye intikal etti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, depremin şiddeti sebebiyle etkisinin fazla hissedildiğini belirterek, "Elazığ ve Malatya'yı etkileyen deprem tüm Türkiye'yi, bizleri üzdü. Öncelikle hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Ülkemizin bir deprem bölgesi olması, böylesi depremlerle yaşamamızı zorunlu kılıyor. Depremin öncesinde gerekli hazırlıkları yapmak, önlemleri almak hepimizin görevi. Depremin sonrasındaki çalışmalar ise biz sağlık ekiplerini daha fazla ilgilendiriyor. Özellikle enkaz altında kalanların en kısa sürede kurtarılması, yaralılara en acil ve en doğru müdahale yapılması hayati önem taşıyor. Acil sağlık ekiplerimiz, UMKE gönüllüleri ve AFAD personelimiz de yaptıkları tatbikatlar ile kendilerini bu zor günler için hazır tutuyorlardı. Bu acı günlerde, enkaz altından çıkartılan vatandaşlarımız bizlerin tek tesellisi oluyor. Bu yüzden orada görev yapan ekiplerimize teşekkür ediyor, zor kış şartlarına rağmen gösterdikleri çalışmalarda kendilerine kolaylıklar diliyorum. Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun." dedi.
Deprem gecesi, ilimizden de 2 ambulans ve 6 sağlık görevlisi, 1 UMKE aracı ve 5 UMKE gönüllüsü giderek diğer ekiplerle koordineli çalışmaya başladı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum