phishing

Demokrat Partili Ceylan : PKK'nın belli açıklamalarını HDP'nin millet ittifakına yakınlığına delil olarak göstermektedirler

Demokrat Partili Ceylan : PKK'nın belli açıklamalarını HDP'nin millet ittifakına yakınlığına delil olarak göstermektedirler

Demokrat Partili Ceylan : PKK'nın belli açıklamalarını HDP'nin millet ittifakına yakınlığına delil olarak göstermektedirler
29 Nisan 2023 - 11:43 - Güncelleme: 29 Nisan 2023 - 13:18


 
Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı Süleyman Ceylan, AK Parti tarafından Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi(SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun mitingine katılımın düşük gösterilmeye çalışıldığını söyledi. Ceylan, “Mitingin zayıf gösterilmeye çalışılması iktidardakilerin korku ve endişesini ortaya çıkarma şeklidir” dedi.
 
Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı Ceylan şunları söyledi:
26 Nisan günü yapılan mitinge olan katılım ve mitingdeki coşku halkın bu talan düzeninden ne kadar bıktığının büyük bir göstergesidir. Her ne kadar AKP tarafından mitinge olan katılım düşük gösterilmeye çalışılsa da orada bulunan herkes coşkuyu ve yüksek katılımı bizzat gördü. Mitingin zayıf gösterilmeye çalışılması iktidardakilerin korku ve endişesini ortaya çıkarma şeklidir. Bununla birlikte 2 Mayıs Salı günü Sn. Meral Akşener ve Sn. Mansur Yavaş'ın katılımıyla gerçekleşecek mitinge de aynı şekilde bir katılım yoğunluğu bekliyorum. Her iki mitinge de geniş katılımın gerçekleşmesi siyasi partilerin farklı tabanları olduğu göz önünde bulundurulunca aslında Afyonkarahisar halkının tercihini millet ittifakından yana kullanacağı yorumunu ciddi şekilde güçlendirecektir.
Biz de Demokrat Parti merkez ilçe başkanlığı olarak her iki miting için de yaptığımız ve yapıyor olduğumuz çalışmalar çerçevesinde halkın teveccühünü bizzat gözlemliyoruz. Ayrıca şu hususa değinmek isterim ki önümüzdeki seçimlerde millet ittifakının hem parlamentoda çoğunluğu sağlayacağı hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını öngörüyoruz. Bunun yanında milliyetçiliğiyle ön plana çıkmış hemşerilerimizin içi şu konuda rahat olsun; Millet ittifakının neredeyse tüm bileşenlerinin sık sık dile getirdiği üzere Millet ittifakının HDP ile bir işbirliği bulunmamaktadır. Ben de buradan Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı olarak bir kez daha belirtmek isterim ki millet ittifakının hiç bir yerinde HDP bulunmamaktadır. HDP’nin bulunduğu yerde bizim bulunmayacağımızı Genel Başkanımız Sn. Gültekin Uysal da sıklıkla ifade etmektedir. Millet ittifakının HDP ile bir araya gelmeyeceğinin teminatı en başta Sn. Gültekin Uysal'dır.
Ayrıca bunun yanında İyi Parti lideri Sn. Meral Akşener, Sn. Mansur Yavaş başta olmak üzere millet ittifakından birçok isim sürekli olarak HDP ile bir araya gelinmeyeceğini, böyle bir gündem ve planın hiç bir zaman olmadığını beyan etmektedir. Gaffar Okkan'ın şehit edilmesi başta olmak üzere birçok kanlı eylemden sorumlu domuz bağcı Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Hüdapar ile resmi olarak ittifak yapanlar kendi ayıplarını örtmek için millet ittifakını HDP ile yakın göstermeye çalışmaktadır. Aslında tüm bu tartışmaların temelinde yatan husus budur. Ayrıca bebek katili PKK’nın belli açıklamalarını HDP’nin millet ittifakına yakınlığına delil olarak göstermektedirler. Hâlbuki teröristlerin ne dediği, hangi siyasi yönde hareket edecekleri ile ilgili beyanları referans alınması gereken şeyler değildir. Ülke siyasetinin başına ''teröristleri muhatap alma'' hastalığını da yine bu iktidar musallat etmiştir. Bunun en yakın örneği ise 2019 yerel seçimlerinde kanlı katillerin Devletin kanalı TRT’ye çıkarılarak ''Ekrem İmamoğlu’na oy vermeyin'' propagandası yaptırmaları ve terörist başı Öcalan’ın mektubunun okutulmasıdır. Bununla birlikte ülkemizin bana göre en büyük beka sorunu olan sığınmacılar konusunda seçime katılan ittifakların beyanlarının halkımızca dikkatle takip edilmesi gerekmektedir. Bir tarafta sığınmacıların ülkelerine gönderilmelerine mutabakat metninde yer veren ve bu konudaki tüm açıklamalarında sığınmacıların geri gönderileceğini dile getiren millet ittifakı diğer tarafta sığınmacıları ülkelerine göndermeyeceklerini beyan eden Cumhur ittifakı bulunmaktadır. Bu sığınmacı sorunundan siyasi görüş fark etmeksizin tüm halkımızın rahatsız olduğu hepimizin malumudur.
Son olarak şunu söylemek istiyorum; halkımızın oy vermeye giderken arkası boş soyut iddialar ile somut gerçekleri ayırarak millet ittifakından yana tercihlerini kullanacağına inanıyorum.  Ben ve ekip arkadaşlarım millet ittifakı için çalışmalara devam ettiğimizi ve 2 Mayıs Salı günü yapılacak olan İyi parti ile koordineli olarak çalıştığımız mitinge tüm halkımızı bir kez daha davet ettiğimizi buradan tekrar ediyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum