phishing

Demirkırkan : AKP iktidarında Türkiye’nin önünde ciddi ve temel sorunlar birikti

Demirkırkan : AKP iktidarında Türkiye’nin önünde ciddi ve temel sorunlar birikti

Demirkırkan : AKP iktidarında Türkiye’nin önünde ciddi ve temel sorunlar birikti
07 Şubat 2018 - 11:48

 

CHP İl Başkanı Mehmet Kemal Demirkırkan Haftalık basın toplantısında yaptığı değerlendirmelerde .”AKP’nin göreve geldiği 2002 yılında neredeyse bitmek üzere olan Terör sorunumuz ışında çok hayati ve acil olan bir sorunumuz yoktu.Bugün gelinen noktada Terör aldı başını gidiyor.”dedi.

 

Demirkırkan ;Türkiye dış politikada batağa saplandı, yalnızlaştığını iddia ederek, şunları ifade etti;”Dış politikada yaşanan bütün olumsuzluklar, iç politikaya da yansıyor. Maalesef ülkemiz egemen güçlerin söylemi üzerine dış politika oluşturan, egemen güçler vazgeçtiği zaman da “aldatıldık” diye itiraf eden bir yönetim tarafından Türkiye’nin yönetilmektedir.”

 

Eğitim politikasının iflas ettiğini ifade eden başkan Demirkırkan sözlerine şöyle devam etti;”. Çocuklarımız göreve atanan her bakanla değişen eğitim sisteminde adeta kobay oldular. Çağdaş bir eğitim sistemini yerleştiremediler. Eğitim sistemimizi çağın gereklerine uyduramadık. Yaptığımız herşeyin ucunda rant düşünürseniz, kindar bir nesil yetiştirmek için çabalarsanız sonuç bu olacaktır. Alın size FATİH projesi : Milli Eğitim Bakanlığı, 2010’da başlatılan proje kapsamında harcanan milyarlarca lira, 58 ihale ve 110 doğrudan alımın ardından 1 milyon 437 bin tablet dağıttıktan sonra uygulamayı değiştirme kararı aldı. Şimdi sırada yeni ihaleler var.”

 

Basın toplantısında görüşlerini dile getirmeye devam eden Başkan Demirkırkan sözlerini şöyle sürdürdü;”Ekonomimiz alarm veriyor. İşsizlik hat safhada. Enflasyon yeniden 2 haneli rakamlara çıktı. Benzim 6, mazot5,3 TL’den satılıyor. Hergün bir vatandaşımız cinnet geçirip intihar etmeye, kendini yakmaya başladı. Bir yerel gazetemiz bu hafta “bize ne oluyor” diye başlık attı.

 

Bugün Türkiye’de Demokrasiden söz edemiyoruz. Adaletten söz edemiyoruz. OHAL dolayısıyla anayasayı askıya aldılar, ülke KHK ile yönetiliyor. Meclis saf dışı bırakıldı. Anayasa Mahkemesi kararları bile uygulanmıyor. Demokrasiden parti devletine, parti devletinden hanedan devletine dönüştük. Bir kişi karar veriyor, herkes o kararı uyguluyor.Osmanlı İmpartorluğu hayalleri ile milleti aldattılar, bugün gelinen nokta Korku İmparatorluğu oldu.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum