phishing

Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılı’na giden yolu Afyon’dan başlatıyoruz

Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılı’na giden yolu Afyon’dan başlatıyoruz

Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılı’na giden yolu Afyon’dan başlatıyoruz
18 Nisan 2023 - 17:37


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyonkarahisar Mitingi’nde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimize giden yol, Afyon’da kazanılan zaferle başlamıştı. Şimdi de Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılı’na giden yolu yine Afyon’dan başlatıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti.
Ramazan Bayramı'nı şimdiden tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün burada sizinle buluşarak bayramı erken yaşamış olduk" ifadesini kullandı. Büyük Taarruz'un 100. yılında yine Afyonkarahisarlılarla kucaklaştıklarını, o ziyarette hasret gidermenin yanında şehrin Millî Mücadele'de gösterdiği kahramanlıkları örnekleriyle yâd ettiklerini hatırlattı.
Cumhuriyet'e giden yolun Afyonkarahisar'da kazanılan zaferle başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de 14 Ağustos 2001 tarihinde partimizi kurarken Afyon'dan yola çıkmıştık. Şimdi de Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Yüzyılı'na giden yolu yine Afyonkarahisar'dan başlatıyoruz" diye konuştu.
 
Afyonkarahisar'ın gönlü ve kalbiyle, yüreği ve bileğiyle, sevdası ve sadakatiyle her evladı Karahisar Kalesi kadar sağlam bir şehir olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte bunun için Afyon'un 14 Mayıs'ta göstereceği güçlü duruşla Türkiye Yüzyılı'nın da öncü şehri olacağına yürekten inanıyorum. Onun için buradayız. Büyük Zafer'den Türkiye Yüzyılı'na uzanan bu kutlu yolda bizi 21 yıldır yalnız bırakmadığınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.
 
Türk milletinin Millî Mücadele’yi zafere ulaştırırken olduğu gibi cumhuriyet tarihi boyunca da karşılaştığı her zorluğu yeni bir atılımın başlangıcına dönüştürmeyi başarmış bir millet olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek parti faşizmini aşan ilk adımı Demokrat Partinin öncülüğünde gerçekleşen millî iradenin üstünlüğüne dayalı demokrasi hamlesiyle attık. Geri kalmışlık zincirini kırma irademizi rahmetli Menderes'ten merhum Özal'a kadar uzanan bir çizgide verilen mücadeleyle gösterdik. Ülkemizin siyasi ve ekonomik bağımsızlığının tescili mahiyetindeki çabaları büyük fedakârlıklar ve bedellerle yavaş yavaş yürüttük" değerlendirmesinde bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum