phishing

Çoban : Bu şehirde yaşamayanların halka verdiği vaatlerinin hepsini yaptık

Çoban : Bu şehirde yaşamayanların halka verdiği vaatlerinin hepsini yaptık

Çoban : Bu şehirde yaşamayanların halka verdiği vaatlerinin hepsini yaptık
15 Mart 2019 - 10:21


 
AK Parti olağan basın toplantısında konuşan İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Millet Parkı ve sivil havalimanı müjdesi verdi. Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek ise “Hayali projemiz de parti içinde ayrımız gayrımız da yoktur” dedi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise “Bu şehirde yaşamayanların halka verdiği vaatlerinin hepsini yaptık” diye konuştu. Son konuşmayı ise milletvekili Veysel Eroğlu yaptı. Binlerce kişinin istihdam edileceği 10 önemli projeyi açıkladı.
AK Parti olağan basın toplantısı bugün gerçekleşti toplantıya İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen ile birlikte Milletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Tanıtım Medya Başkanı Selim Arıcı, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve Belediye başkan adayı Mehmet Zeybek ile partililer ve basın mensupları katıldı.
“Akarçay’da yıllardır tekne geziyor, günaydın!”
Toplantıda Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek’ten sonra söz alan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise “Maalesef bazı belediye başkan adaylarımızın belediyenin yapabileceklerinin neler olduğuna dair bir bilgisi yok. Bizim belediye kanunumuz belediyenin yetki ve sorumlulukları, kendi idari sınırları ile sınırlıdır. Ben kalkıp Uşak'ta bir park yapamam. Kocatepe'de bir bina yapamam. Bunlar mümkün değil. Hem bunları bilmeleri lazım. Hem de adaylarımızın aslında bazılarının hiç şehri gezmediğini, şehirde yapılan faaliyetlerin hiçbirini görmediklerini görüyorum. Örneğin Akarçay, Devlet Su İşlerinin 33 milyon lira, Afyonkarahisar belediyesi de 18 milyon lira para harcadı. Orada 40 metre genişliğinde bir dere düzenlemesi yaptık. Çok güzel bir düzenleme oldu. Buraya ilk anda tekne koyduk. Deniz bisikletleri koyduk. Sandal ve kayık koyduk. Bazı adaylar Akarçay’da tekne gezdireceğini söylüyor. Günaydın! Bu, yıllardan beri yapılıyor” dedi.
“Bu şehirde yaşamayanların halka verdiği vaatlerinin hepsini yaptık”
Çoban “Yine bir Heyecan Parkı deniliyor. Yahu Macera Parkı yapılalı yıllar oldu. Gerçekten Türkiye'de 10 - 15 yerde var. Birilerinin ‘Heyecan Parkı’ dediği şeyin aynısı Macera Parkı'nda var. Ücretsiz mezar yeri vereceğini söylüyorlar. Ben değil, benden önce de zaten imkanı olmayanlara ücretsiz mezar imkanı veriliyordu. Cenaze aracı konusuna gelince zaten Afyonkarahisar'daki bütün ilçelere cenaze götürüyoruz. Tüm köylere ilçelere beldelere ücretsiz gidiyor ve biz bunu tam dokuz yıldır yapıyoruz. Dokuz yıldır Afyonkarahisar’da ücretsiz kefen veriliyor. Biz bunu alıyoruz. Afyonkarahisar halkı bunu zaten hazırlıyor. Dokuz yıldır bu hizmeti veriyoruz ama sadece dört defa talep oldu. Biz zaten bunları hazırlıyoruz. Ama bunlar bilinmediği için burada yaşamadığı için bir bilgi eksiklikleri var. Vaatlerinin hepsini yaptı. Bu şekilde vaatlerde bulunuluyor. Akarçay’da çeşitli faaliyetler yapacaklarmış. 2011 yılından beri buradaki sosyal alan vatandaşlarımız tarafından kullanılıyor. Buna günaydın denir. Yolcu taşıma ücretlerine gelince; bir kart 60 lira. 60 lira verdiği zaman günde 2 defa binerse 60 gün yapıyor. Bu da 1 liraya geliyor. Bir de burada konfor var, hizmet var, güvenlik var, kalite var. Belediye otobüsü bunlar. Bu arkadaşlar herhalde fiyatlardan da habersiz. Biz 2009 yılından beri sıfır 20 metreküp su da yaptığımız zam tahmin ediyorum yüzde onu bile geçmemiştir” diye konuştu.
“Afyonkarahisar’ı tanımaya, mevzuatları incelemeye davet ediyorum”
Afyonkarahisar’da kaliteyi artırmak amacıyla unlu mamuller için çok güzel bir tesis yaptıklarını söyleyen Çoban sözlerine şöyle devam etti: “İhsaniye Kaymakamı siyez buğdayı ekimi yaptı. Biz burada siyez buğdayı ile ekmek üretimi yapıyoruz. Bu arada Ankara'da Halk Ekmekle anlaştık. Tüm glütensiz ürünleri oradan karsız bir şekilde halkımıza ulaştırıyoruz. Dolayısıyla bunlar zaten Afyonkarahisar'da yapılıyor. İlimizde yaşamayanlar bunları yok gibi anlatılıyorlar ve vaatlerde bulunuyorlar. Ben aday arkadaşlarımızı gerçekçi olmaya Afyon'u iyi tanımaya, belediye mevzuatlarını incelemeye, belediye bütçesine bakmalarını tavsiye ediyorum.”
“Bizim arkamızda AK Parti var”
Belediye bütçesinin çok üzerinde işler yaptıklarını anlatan Çoban sözlerini şöyle noktaladı: “Bizim arkamızda AK Parti İl teşkilatı var. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu var, milletvekillerimiz var. İbrahim Bey var Ali Bey var. Her projeye de büyük destekler verdiler. Motorsporları yaptığımız yerdeki arazinin emlak fiyatı 60 milyon lira. Yapılan yatırma birlikte bu arsanın değeri artıyor. Garnizon Komutanlığı’na yapılacak Millet Bahçesi de olması en güzel projelerden biri. Burası öyle bir yere konulmuş ki ‘Afyon'un tam ortasında bir millet bahçesi yapın’ deseniz buradan başka bir yer yok. Bununla birlikte Karayolları parkına ilave 10 bin metrekare alan daha alınacak.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum