phishing

Çiftçilere zirai don uyarısı

Çiftçilere zirai don uyarısı

Çiftçilere zirai don uyarısı
19 Nisan 2019 - 18:36


 
 
Bu geceden başlayarak yarın ve akabindeki 3 günlük süreçte zirai don uyarısında bulunuldu.
 
Edinilen bilgilere göre, bu geceden başlayarak 21 Nisan Pazar sabahına kadar, tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yaşadığı Afyonkarahisar Denizli ve Uşak'ta "orta" kuvvette, yüksek rakımlı bölgelerde ise "kuvvetli" zirai don riski bulunuyor.
 
Son iki haftalık dönemde sıcaklıkların mevsim normallerinde gittiği öğrenilirken, Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak illerinde hava sıcaklıkları Mevsim normallerinin altına inecek. Sıcaklıklarla birlikte İç Ege'de zirai don yaşanabileceği bildirilirken, 20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar, 22 Nisan Pazartesi ve 23 Nisan Salı sabahına kadar, tarımsal faaliyetin olduğu illerde gece ve sabah saatlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunduğu öğrenildi.
 
Yetkililerin ve çiftçilerin gerekli tedbirleri almaları ve don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerektiği ifade edildi.
 
Hava sıcaklıkları ise hafta sonu Afyonkarahisar'da -1, -5, Denizli'de 0, 10, Uşak'ta ise -1, -4 derece aralığında bekleniyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum