phishing

CHP’li Köksal : AKP yardımlarını hak temelli değil, lütuf temelli yapıyor

CHP’li Köksal : AKP yardımlarını hak temelli değil, lütuf temelli yapıyor

CHP’li Köksal : AKP yardımlarını hak temelli değil, lütuf temelli yapıyor
08 Haziran 2020 - 11:10


 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Sinanpaşa İlçesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Köksal, "AKP’nin yaptığı sosyal yardımların kimlere yapılacağını dernek ve vakıflar belirliyor. Her zaman olduğu gibi kendi yandaşını kayıran AKP yardımları hak temelli değil, lütuf temelli yapıyor" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, beraberinde CHP İl Başkanı, CHP Sinanpaşa İlçe Başkanı, İl ve İlçe yöneticileriyle birlikte Sinanpaşa İlçesi’nde sosyal mesafe kurallarına uyarak esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.
SOSYAL DESTEK YARDIM ÖDEMESİNİ DERNEK VE VAKIFLAR BELİRLİYOR...
Koronavirüs salgını sürecinde de vatandaşları yalnız bırakmayan Milletvekili Av. Burcu Köksal, ilçe, belde ve köy ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. AKP tarafından koronavirüs nedeniyle sözde sosyal destek yardımları yapıldığını kaydeden Köksal, "AKP 1000 TL nakdi olarak ödenen sosyal destek yardımlarının üç faz olarak ödeneceği bildirildi. Ancak ilk iki sosyal yardım ödemesi, dernek ve vakıfların belirlediği ailelere ödendi. AKP pandemi sürecinde bile kendi adamını yandaşını kayırdı. AKP her zamanki gibi yaptığı yardımı da hak temelli değil lütuf temelli yapıyor. Buda siyasetlerinde ve devlet yönetiminde liyakatın olmadığını gösteriyor. Anayasamız 'herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir.' diyor. Salgın nedeniyle yapılan sözde yardımlar hak temelli yapılmadığı gibi hiçbir derde de derman olmuyor. AKP iktidarda kalabilmek için üretimsiz tüketim ekonomisi ile vatandaşı açlık sınırında yaşamaya mahkum edip sosyal yardımlarla da göz boyamaya çalışıyor." dedi.
CHP'Lİ BELEDİYELERİN YARDIMLARINI
ENGELLEMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR
Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu dile getiren Köksal, "Ekonomimizin kalkınması vatandaşımızın esnafımızın toplumun tüm kesimlerinin rahatça yaşayabilmesi için üreten Türkiye olmamız gerekiyor. Saray hükümeti hata üstüne hata yapmaya her zamanki gibi devam ediyor. Koronavirüs salgını bize önyargılarımızdan arınmamızı, farklılıklarımızı bir kenara bırakmamızı, dayanışma içerisinde birlikte hareket etmemiz gerektiğini bir kez daha gösterdi. AKP buna rağmen sözde sosyal yardımlarında hala daha kayırmacı yardımlarına devam ediyor. Salgın nedeniyle yüz binlerce işyeri kapandı. Milyonlarca yeni işsizimiz var. 1 Haziran itibariyle işyerleri açıldı, ancak işsiz sayımız arttı. Esnaf geleceğini göremez hale geldi. AKP bu salgın sürecinde de her zaman olduğu gibi yine fedakarlığı orta ve alt gelir grubu vatandaşlarımızdan bekliyor. Bunun yanı sırada AKP CHP'li belediyelerin vatandaşlara yardım yapmasını engelliyor. Ancak AKP'nin tüm yaptığı baskılara rağmen CHP’li belediyelerin yaptığı yardımlar, başlattığı projelerle vatandaşlarımız biraz olsun nefes alıyorlar. AKP'nin CHP'li belediyelerin yardımını engellemeye yönelik yaptığı baskıların zararını yine vatandaşlarımız görüyor. AKP bu salgın sürecinde önce CHP'li belediyelerin bağış kampanyalarını engelledi. Daha sonra baktılar olmuyor, bu seferde CHP'li belediyelere terör örgütü benzetmesi yaptılar. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanılan bu süreç siyaset üstü bir konudur. Ayrım yapılmadan tüm vatandaşlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda hak ettikleri yardım yapılmalı." şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum