phishing

CHP İl Başkanı Ercan : Basın Gücünü Halktan Alıyor

CHP İl Başkanı Ercan : Basın Gücünü Halktan Alıyor

CHP İl Başkanı Ercan : Basın Gücünü Halktan Alıyor
07 Aralık 2018 - 15:43

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, bağımsız ve özgür bir basının varlığının demokrasinin daha sağlıklı işlemesi, standartların yükselmesi ve kamuoyunun duyarlılığının artması noktasında önemli olduğunu söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açkılamada çağın en önemli ve dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, büyük fedakârlık isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu dile getirdi.

BASIN GÜCÜNÜ HALKTAN ALIYOR

Basının gücünü halktan alarak, geniş kapsamlı ve anlamlı görevleri bulunduğunu belirten Ercan, “Katılımcı demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesinde önemli rolü olan özgür basındır. Basın siyasetçi ile halk arasında önemli bir köprüdür. Basın toplumun her zaman ortak sesi olmuştur. Gazetecilik zor ama fedakarlık isteyen bir meslektir. Gazeteciler, doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ile topluma her daim ışık tutarlar. Ancak, basın sektörü çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları günün yaşam standardının uzağındadır. Sektörün ekonomik ve sosyal hak yoksunluğu basın sektörüne olan ilgiyi ve çalışma zevkini azaltmış, özellikle gençler açısından basın sektörü, cazibeli meslek olmaktan çıkmıştır.” dedi.

Ercan, matbaacısından dağıtıcısına, dizgisinden patronuna, bayisinden sunucusuna, editöründen köşe yazarına kadar geniş bir yaşamsal alanı kapsayan yazılı, işitsel ve görsel medyanın tüm emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum