phishing

CHP Grup Başkanvekili Özel : Bütün cumhurbaşkanlarının malvarlıkları hazine'ye devredilsin

CHP Grup Başkanvekili Özel : Bütün cumhurbaşkanlarının malvarlıkları hazine'ye devredilsin

CHP Grup Başkanvekili Özel : Bütün cumhurbaşkanlarının malvarlıkları hazine'ye devredilsin
21 Mayıs 2020 - 05:00 - Güncelleme: 21 Mayıs 2020 - 05:06


 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’nin çalışmıyor olmasına tepkisini gösterirken, “Utanç verici bir durumla karşı karşıyayız. Buna en çok karşı çıkması gereken Mustafa Şentop’un sözlerini ibretlik olarak tarih önünde not ediyoruz. Bu parlamento elbette açık olmalı. Devletin şefkatli eline ihtiyaç duyan yoksullar için çalışmalı bu Parlamento. Bu Parlamento’dan işsizler, yoksullar, esnaflar, geçici olarak işten çıkarılanlar, çiftçiler destek bekliyor” dedi. Özel, Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasına ilişkin olarak, “Cumhurbaşkanı’na şunu söylüyoruz. Eren’i bırak. Biz buradayız kardeşim. Özgür Özel burada, Kemal Kılıçdaroğlu burada. Gençlerle, çocuklarla uğraşmayı bırak” dedi.
CHP’li Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, dünyanın kapalı tutulan tek Parlamentosu’nun TBMM olduğunu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un “TBMM’nin acil bir işi yok” dediğini anımsatarak, dünyada yoğun çalışan parlamentolardan örnekler verdi. Özel, “Utanç verici bir durumla karşı karşıyayız. Buna en çok karşı çıkması gereken Mustafa Şentop’un sözlerini ibretlik olarak tarih önünde not ediyoruz. Bu parlamento elbette açık olmalı. Devletin şefkatli eline ihtiyaç duyan yoksullar için çalışmalı bu Parlamento. Bu Parlamento’dan işsizler, yoksullar, esnaflar, geçici olarak işten çıkarılanlar, çiftçiler destek bekliyor. Ataması yapılan 20 bin öğretmen halen kararname bekliyor, Erdoğan’ın yarattığı mağduriyetin dile getirilmesi gerekiyor ama Meclis kapalı. Çiftçilerin borçları silinsin diyoruz. Recep Tayyip Erdoğan, ‘Çiftçiler için baraj yaptık, çiftçilerin yüreğine su serpildi’ diyor. Vatandaşın aklıyla alay etmemek, çiftçimizi bu kadar saf yerine koymamak lazım. Hiçbir şey yapmıyorsunuz, bari susun. Mazot desteği sözünü tutmadınız mı, perişan durumdalar. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Aile sigortası öneriyoruz. Bunu oturup konuşacak kimseyi Meclis’te bulamıyoruz. Bu ülke 15 Nisan ile 2 Haziran arasında nasıl bir zamanı heba etti görmek lazım. Varlık Fonu’nun denetimi halen yapılmamış. Hiç kimseden mahcup olmuyorsanız, etrafınızdaki polislerden utansın. Şehirlerarası yol giderken her aracı tek tek durdurup ateşini ölçen, maske kontrolü yapan polislerimize verdiğiniz 3600 ek gösterge sözü ne oldu? Her seferinde kandırdığınız polise vereceğiniz ek gösterge için bu Parlamento’nun çalışması lazım. Öğretmen bekliyor, sağlık çalışanı bekliyor, herkesi hayal kırıklığına uğratıyorsunuz. Bu Meclisi kapalı tutmanız için hiçbir bahaneniz yok. AVM’yi açan adam Meclisi niye açmaz? Bu Meclis niye çalışmıyor? Tedarik zinciri kırılmasın, üretim zinciri kırılmasın ama yasama zinciri kırıldı… Milletin ümitleri kırıldı. Burası milletin her şeyi beklediği yer. Bu Meclisin açık olması, bu milletin kaderi ve kederiyle ortaklaşması gerekir. Bu Meclisin kapalı tutulması, milletin meclisiyle milletin vicdanıyla arasında bir kopuş olduğunu gösteriyor. Bu Meclis, bugün bir kopuşun simgesidir. Meclisi çalıştırmama iradesini kınarken, Mustafa Şentop’a hatırlatırız. 2020’nin ilk işi hayvan hakları yasası dedin. Bu konuda 5 parti mutabık mı? Raporu var mı? 2020’nin ilk işine daha dokunulmadı. Hadi insanlardan utanmadın, güzelim hayvanlardan utanın” diye konuştu.
MECLİS’TE KONUŞMAMIZ LAZIM
Özel, “Damat harikalar diyarında, kayınpederinin sırlar ülkesinde dolaşıyor. Açıkladığımız paketin boyutları 240 milyar TL’ye çıktı diye açıklama yaptı, sonra da çarpan etkisiyle 525 milyara çıktı dedi. Damat Bey, sen kimi çarpıyorsun? Vatandaşın aklıyla alay etmeyi bir sanat haline getirmiş bir iktidarla uğraşıyoruz. Bu tabloyu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hazırladı. Bu Türkiye’nin utanç tablosudur. Gerçek anlamda yapılan yardım 11,5 milyar TL’dir. Faiziyle geri alınacak kredileri çıkardığınızda, devletin şefkatli eliyle vatandaşımıza verilen para 11,5 milyar TL. Bu paranın önemli bir bölümü de işçinin kumbarası İşsizlik Sigortası Fonu’ndan. Kaynak emekçinin kendi cebidir. İşsizlik Sigortası Fonu’na bu paraların geri konulacağına ilişkin de bir söz verilmiş değil” dedi. Özel, “Bu Meclisin açık olması durumunda sağlık çalışanlarının ciddi mağduriyetleri var, bu mağduriyetlerin giderilmesi lazım. Çok ciddi sıkıntı içindeler. Taban aylıklarına zam yapmamız gerekiyor, sabit gelirlerinin emekliliklerine yansıtılması, nöbet ücretlerinde iyileştirme yapılması ve döner sermayeden herkesin emeği oranında katkı yapması gerekiyor. Bunları Meclis’te konuşmamız gerekiyor” diye konuştu.
VAH TRT’NİN HALİNE
Özel, “TRT’nin 19 Mayıs gafından utanç duyuyoruz ve basit bir olay olarak görmüyoruz. Devlette liyakatsizlik her türlü patavatsızlığın da önünü açıyor. Bu hatayı Türkiye’nin herhangi bir yerinde yayın yapan yerel televizyon yapsa, hatayı yapan utanır. Yapana ceza verirler. Ama bu spikerin arkasındaki koca ekran görüntüsünün hazırlanıp da oraya konulması en az 10 kişinin kontrolünden geçmiş olması gerekiyor. 20 gözden kaçıyorsa, TRT kendini bir daha kontrol edecek. ‘Anlık hata’yı göstereyim. Gece 12 haberlerinde anlık hata yapıldı, gece 1 haberlerinde anlık hata düzeltildi. Sabah haberlerinde anlık hata devam ediyor. İşin şu boyutu gözden kaçmasın. Anlık hata yapılıyor, fark ediliyor, bir sonraki bültende düzeltiliyor, sonra yeniden yapılıyor. Kasıt yoksa özensizliğin de bu kadarı olmaz. Bu kadar başıboşluk olmaz. TRT gibi bir yerde 19 Mayıs’a Cumhuriyet Bayramı yazılması hatası yapılıyor ve tekrar ediyorsanız vah TRT’nin haline” ifadesini kullandı.
AKP’NİN BU BAŞKANI TAŞIMASI YÜK HALİNE GELDİ
Özel, “RTÜK Başkanı’nın ağzından saraya sadakat yeminlerini, bu Parlamento’dan seçilerek görevini yapan birisinin beyanları olarak gördüğümüz için kendi payımıza utanmış durumdayız. Böyle birisini aday gösteren AKP grubuna sormamız gerekiyor. Bir sesiniz çıkmayacak mı? Ölüm listelerinin öncüsü, tecavüz listelerinin müsebbibi ve aslında bir toplumsal karışıklık fırsatında komşularının canına kast edecek birine arka çıkanlar var. Onların kafasında onlar ve biz var. Bu şuursuzluğu ekranlarda ifade eden birine arka çıkan bir RTÜK Başkanı’nı bu millet, bu Parlamento daha ne kadar taşıyabilir? Haddini aşmış bir bürokrat, yaptığı her iş kanuna aykırı bir bürokrat… Böyle bir başkanın bir gün daha görevde kalması kanunu ve anayasayı ihlaldir. AKP’nin taşıması güç bir yük haline gelmiştir” dedi.
ZEHİRLİ DİLİN FAYDASI YOK
Özel, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’nın Van’daki PKK saldırısıyla CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı’nın tutuklanmasına neden olan iki olayı da aynılaştırmasına tepki göstererek, “Bu zehirli dilin ülkeye bir faydası yoktur. Bu dil size yerel seçimleri kaybettirdi. Siz kim oluyorsunuz da eli kanlı teröristlerin iki vatandaşımızı şehit ettiği olayla, Yüreğir’deki bir şüpheli yaşanmışlığı aynı kefeye koyup da, CHP’nin üyelerine, gençlik kolu başkanıyla PKK ile eş noktaya koyuyorsunuz. Yazıklar olsun! Görüntüler ortada. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda gencecik Erenimizi içeride tuttular. Eren’in bir gün daha içeride durması her CHP’linin yüreği yanmaktadır. Kaymakamlığın MOBESE kameralarını çıkarmanızı talep ediyoruz. Bir gösterin bakalım! Cumhurbaşkanı’na şunu söylüyoruz. Eren’i bırak. Zavallı Eren ile uğraşmayı bırak. Sadece bir çarpıtma için. Biz buradayız kardeşim. Özgür Özel burada, Kemal Kılıçdaroğlu burada. Bu kadar küçüldüyseniz biz buradayız. Gençlerle, çocuklarla uğraşmayı bırak. Gencecik çocuk, yalanlarınız yüzünden Gençlik Bayramı’nı cezaevinde geçirdi. Eren’in bir günahı yok. Eren’i bırakın, biz buradayız. Bizimle baş edemiyorsunuz. Bizim yüzümüzden çıldırıyorsunuz. Yoksa Soylu’nun beslediği sakallı trolden bir farkınız kalmaz” ifadesini kullandı.
BEKLENTİLERE CEVAP VERMEZ
Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Siyasi Partiler Kanunu’nda değişiklik önerisine ilişkin olarak, “Yılların baraj savunucusu Bahçeli, kendisi baraja takıldığını görünce koşa koşa ittifak kanunu çıkarmışlardı, şimdi yeni kanunlar çıkaracakmış. Onların beklentisiyle, milletin bizden beklentisi arasında sadece isim benzerliği var. Bu konuya ilişkin taleplerimizi biz kanun teklifi olarak sunduk zaten. Erdoğan’ı üzecek değil sevindirecek şeyler yapmak adına konuşuyor Bahçeli. Siyasi Etik Yasası’nı Sayın Davutoğlu, Sayın Erdoğan’a söylediğinde ‘il-ilçe başkanı bulamayacağız’ demişti Erdoğan. Erdoğan’ı üzmeyecek bir Siyasi Etik Kanunu’nun Türkiye’nin beklentilerine cevap vermeyeceğini ifade etmem gerekiyor” dedi.
AİLE MECLİSİNDEN GEÇİRİN
Özel, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazineye devredilmesi tartışmasına ilişkin olarak "İş Bankasıyla ilgili yeni bir tartışma açmaya çalışıyorlar, gerilim istiyorlar. Temel argüman şu, 'Atatürk, İş Bankasının hisselerini bırakırken tek parti CHP'ydi. Bu yüzden Hazineye bırakamadı. Hazineye bırakmalı.' Oysa Atatürk 1 yıl önceki vasiyetinde Atatürk Orman Çiftliği'ni Hazineye bırakmıştı. Demek ki Hazineye bırakmayı biliyormuş. İlla Hazineye bıraksın diye söylüyor ya, böyle bir düzenleme yapacakmış ya genel bir düzenleme yapsın o zaman. Genel bir düzenleme daha makul. Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş bütün cumhurbaşkanlarının, her ne vasiyet verirlerse versinler ve miras hukukuna rağmen cumhurbaşkanlarının mal varlıkları Hazineye devredilecek olsun. Var mısınız Sayın Erdoğan? İlk Cumhurbaşkanının vasiyetine rağmen Hazine’ye devrolacaksa, bir yüzükle girdiğiniz ve şimdi miktarını kendinizin bildiği mal varlığını siz de Hazine’ye bırakıyorsanız, Cumhurbaşkanının malvarlıkları hakkında diye bir kanun teklifi varsa, o zaman kanunların genelliği ilkesine uygun bir iş yapmış olursunuz. Bunu aile meclisinden geçirin…" diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum