phishing

Çermik'te yaşanan gözaltı olayına Afyonkarahisar Barosu'ndan tepki

Çermik'te yaşanan gözaltı olayına Afyonkarahisar Barosu'ndan tepki

Çermik'te yaşanan gözaltı olayına Afyonkarahisar Barosu'ndan tepki
28 Şubat 2019 - 17:34 - Güncelleme: 01 Mart 2019 - 13:02


 
Afyonkarahisar Barosu Diyarbakır Çermik ilçesinde öğretmenler ve Çermik Başsavcısı arasında yaşanan halı saha tartışması üzerine, Çermik Başsavcısı tarafından  14 öğretmenin gözaltına alınması olayı ile ilgili olarak bir basın açıklaması yayınladı.
Yaşanan olayın “çok büyük bir hukuk ihlali” olarak değerlendirildiği açıklamada,” Olayın, sadece öğretmenlere yönelik olarak değerlendirilmesi mümkün olmayıp,  tüm insanlık onuru ayaklar altına alınmıştır” denildi.
Konuya ilişkin Afyonkarahisar Barosunun açıklaması şöyle; ”EPİCTETUS”UN DEDİĞİ GİBİ, ÖNCE AHLAKINIZI DÜZELTMEZSENİZ, HİÇ İLİM ÖĞRENMEYİN, ÇÜNKÜ ÖĞRENDİĞİNİZ İLİM SİZİ DAHA TEHLİKELİ CANAVAR YAPAR SADECE …
Bu tür tavır ve davranışlar, tüm yargı bireylerine, adalete olan güveni zedeleyecek niteliktedir. ESAS OLAN; HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜDÜR, HUKUKÇUNUN ÜSTÜNLÜĞÜ DEĞİLDİR.    En kısa zamanda gerekenin yapılması ve keyfi uygulamaların son bulmasını diliyoruz.
 Konu ile ilgili Adalet Bakanlığı tarafından açıklama yapılması ve HSK tarafından inceleme başlatılması nedeni ile bir daha bu tür olayların yaşanmaması için olayın takipçisi olacağımızı bildiririz”
 
ADALET BAKANI'NDAN 'SAVCI ÖĞRETMENLERİ GÖZALTINA ALDIRDI' İDDİASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde, halı sahada maç yapan Çermik Cumhuriyet Savcısı ile öğretmenler arasında ağız dalaşı yaşandı. Olayın ardından 9 öğretmen kimlik bilgilerine başvurulması için karakola götürüldü. Olayla ilgili olarak HSK inceleme başlattı.
 
Adalet Bakanı Gül, "Çermik’te halı saha tartışması üzerine 14 öğretmenin gözaltına alınması ile ilgili HSK inceleme başlattı. Hukukun üstünlüğü, mesleki ve etik kurallar çerçevesinde Kurul müfettişlerinin yapacağı inceleme en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Konunun yakinen takipçisiyim." dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde öğretmenlerin gözaltına alınmasına ilişkin," "Çermik'te öğretmenlerimize yönelik yaşanan olay, bir öğretmen olarak bizi üzmüştür. Adalet Bakanlığımız tarafından gerekli işlemler başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum