phishing

Çepni : Burun estetiği sık yapılan ameliyatlardan biri

Çepni : Burun estetiği sık yapılan ameliyatlardan biri

Çepni : Burun estetiği sık yapılan ameliyatlardan biri
25 Ocak 2018 - 21:20 - Güncelleme: 25 Ocak 2018 - 22:08

Burun estetiği sık yapılan ameliyatlardan biri”

 

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Afyon PARKHAYAT Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mürsel Çepni konuk olarak katıldı. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Çepni alanıyla ilgili bilgiler verdi.

Plastik Cerrahi’nin alanının oldukça geniş olduğunu söyleyen Op. Dr. Mürsel Çepni, “Derimiz vücudumuzdaki en büyük organımızdır. Deriyle ilgili olan tüm sorunlar Plastik Cerrahi’nin alanına giren konulardır. Bizim alanımız halk arasında daha çok Estetik Cerrahi yönüyle bilinir. Ancak Plastik ve Rekonstrüktif kısımları da vardır. Derimizle ilgili olarak derideki kanserlerden benlere, oluşan yanıklardan yüz, çene kırıklarına kadar Plastik Cerrahi’nin alanını ilgilendiren hususlardır. Diğer taraftan yatak ve şekerden kaynaklanan yaralar, travmalara karşı vücutta oluşan doku kayıpları da Plastik Cerrahi’nin alanlarıdır” diye konuştu.

 

“Birçok uygulamayı başarıyla gerçekleştiriyoruz”

Afyon PARKHAYAT Hastanesi’nde Plastik cerrahiyle ilgili birçok uygulamanın gerçekleştirildiğini söyleyen Çepni, “Teknik ve ekip olarak hastanemiz iyi durumda. Ağırlıklı olarak estetik olmakla birlikte deri tümörleri, deri kanserleri, yaralar, travmalar, özellikle el yaralanmaları, parmak kopmaları, parmaktaki, eldeki liflerin yaralanmaları, parmaktaki damarların, sinirlerin yaralanmalarını başarıyla tedavi etmekteyiz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Burun estetiği ameliyatlarında burundaki kemerli görünüm giderilebilir”

Burun estetiklerinin Plastik Cerrahi’nin en sık yapılan ameliyatlarından biri olduğunu belirten Op. Dr. Mürsel Çepni, “Burun estetiğinde temel iki husus vardır. Bunlar form ve fonksiyondur. Fonksiyondan kastımız hastanın rahat nefes alıp verebilmesidir. Form olarak belirttiğimiz husus ise görselliktir. Yani vücudundaki diğer organlar ile uyumlu bir görünüm sağlanmasıdır. Burun estetiği ameliyatlarında burundaki kemerli görünüm giderilebilir. Burun ucu kaldırılabilir ve geniş burun ucu daraltılabilir. Burun delikleri simetrik bir hale getirilebilir. Ayrıca burun tabanında bir genişlik varsa daraltılabilir. Burun estetiğinde standart bir burun şekli yoktur. Önemli olan hastanın yüz yapısına uygun bir hale getirilmesidir. Güzel bir buruna sahip olmak herkesin arzusudur. Ama bakıldığında, ‘senin burnunda estetik var’ denilmemelidir. Biz bunu tüm hastalarımıza söyleriz. Mümkünse anlaşılmaması lazımdır. Burun estetiği ameliyatı yaklaşık bir buçuk-iki saat sürer. Hastanın bir gün hastanede yatması lazımdır. Bu ameliyatlar sık yapılan ameliyatlardan biridir. Titiz çalışılması lazımdır. Milimetrik hatalar sonrasında farklı bir şekilde karşımıza çıkabilir. Çok ağrılı bir ameliyat değildir. Hastalarımız ameliyattan bir hafta-on gün sonra normal hayatlarına dönebilmektedirler” diye konuştu.

Çepni, alanıyla ilgili bilgiler verdi

Afyon PARKHAYAT Hastanesi’nde alanlarında birçok ameliyatı başarıyla yaptıklarını kaydeden Afyon PARKHAYAT Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mürsel Çepni, erkek ve kadınlarda göğüs estetiği, liposuction, karın germe ameliyatları, ameliyatlı ve ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri, göz kapağı estetiği, kulak estetiği, saç ekimi ve benlerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de görüşen Çepni yayın dolayısıyla Akar’a teşekkür etti. Akar ise Çepni’ye çalışmalarında başarılar diledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum