phishing

Cep Telefoncular Dernek Başkanı Şen :  Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik

Cep Telefoncular Dernek Başkanı Şen :  Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik

Cep Telefoncular Dernek Başkanı Şen :  Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik
02 Mayıs 2019 - 09:24


 
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni ziyaretinde konuşan Afyon Cep Telefoncuları Derneği Başkanı Şenol Şen, “Sektörümüzün sorunlarını biliyor ve takip ediyoruz. Çözüm için esnaf olarak bir araya geldik. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik” dedi.
 
Afyon Cep Telefoncuları Derneği Başkanı Şenol Şen, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni ziyaret etti. Dernek’te Başkan Sezer Küçükkurt tarafından ağırlanan Başkan Şen, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Birlik ve beraberliğe önem verdiklerini belirten Şen, “Derneğimiz Türkiye’de bir ilk olarak Afyonkarahisar’da kuruldu. Bu derneği kurma amacımız, telefoncu arkadaşları, kurumları, bir arada yürüyen,hareket eden bir yapıya kavuşturmaktı. Bunu da çok şükür başardık” dedi. Afyonkarahisar’ın yolların kavşak noktasında olması nedeniyle kaçak telefonlar bakımından da hareketli bir noktada bulunduğunu, Devlet kademelerinin bu yönde gerekli çalışmaları layıkıyla yaptığını ve esnaf olarak kendilerinin de bu çalışmalara katkı sunmaya çalıştıklarını belirten AFCEPDER Başkanı Şenol Şen, “Esnafımızın çok büyük bir çoğunluğunu işini temiz yapan insanlardan oluşmaktadır. Her toplumda olduğu gibi bizim aramızda da çürük elmalar bulunabilir. Derneğimizin amaçlarından bir tanesi de iyi esnaf ile diğerlerinin ayrımını sağlayabilmektir” dedi.
 
“TÜRKİYE’DE BİR İLKİZ”
 
Zaman zaman denetimler esnafında esnafların mağduriyetinin oluşabildiğine dikkat çeken AFCEPDER Başkanı Şenol Şen, “Yapılan incelemeler sırasında hurdaya çıkmış telefonlara kaçak muamelesi yapılabiliyor. Ben esnaf arasında en eski olanlardan birisiyim. Bilirkişilik yetkisine de sahibim. Önceden bu tür mağduriyetlerde şahsi olarak esnafımıza faydalı olmaya çalışıyorduk, artık derneğimiz vasıtasıyla bu katkıyı sunmaya çalışacağız. Örneğin tamire gelen ya da hurda telefonlar denetlemeler sırasında kaçak işlemine tabi tutulabiliyor. Telefon başına 60 bin civarında cezalardan bahsediyoruz. Mesela imitasyon telefonlar değeri 200, 300 lira, orijinal fiyatı ise 9 bin lira. Bu telefonlar kaçak olarak yakalanıp gümrüğe gidiyor ve gümrükte bu imitasyonlar orijinal fiyatı üzerinden değerlendirmeye alınıyor. Oradaki çalışanlarda durumu bilmedikleri için 200-300 liralık telefona 9 bin lira üzerinden 27 bin lira ceza yazıyor. Biz konunun resmi yetkilileri ile de bu durumları ele alıyoruz. Bazı yanlışlıkların sayın yetkililerimizin de farkında olduğunu gördük. Bunun üzerine birlikte hareket etme kararı aldık. Cep telefonu artık günümüzün gelişmiş bir sektörü olduğu için bir işletmede 150’den fazla telefon bulunabilir. Burada bulanan gerçekten hurda olan 2 telefon olduğunda ve bunu denetlemeye gelen kişiler bulduğunda raporda ‘150 telefon arasından 2 hurda kaçak bulundu’ diye yazmıyor. ‘İki kaçak telefon bulundu’ diye işlem yapılıyor ve esnafımız mağdur olabiliyor. Bunun da mahkeme de savunmasında sıkıntı oluyor. Bunların önüne geçmek için yaptığımız çalışmalar var. Neticelendirmeye başladığımız işlerimiz var.” dedi.
 
“İL DIŞINDAN KAYIT OLMAK İSTEYENLER OLDU”
 
Türkiye ilk kez cep telefonu satışı yapan esnafın Afyonkarahisar’da bir araya geldiğine dikkat çeken Şenol Şen, “Biz Afyonkarahisar merkezde hizmet veriyoruz. Fakat ilçelerdeki arkadaşlarımızla da sürekli görüşüyoruz. Onlardan da derneğe kayıt olmak isteyenler var. İl dışından derneğimize kayıt olmak isteyenler var. İl merkezinde yüzde 99 üyeliğimiz var. İnşallah en kısa sürede hızımızı artırarak devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.
 
“AFCEPDER’DEN ÜCRETSİZ SATIŞ HİZMETİ”
 
Derneğin resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirme, ücretsiz satış ve alım imkanı sunduklarını anlatan Şen, “Derneğimizin internet sitesi olan afcepder.com’u kurduk. Hizmete başladı. Buradan halka sunduğumuz imkanlarımız dahilindeücretsiz alım ve satış işlemi yapılacak. Halkımız ücretsiz olarak telefonunu buradan satabilecek. Telefonun bilgilerini yazacak, irtibat numarası olarak kendi numarasını yazacak. Bu ‘alınan ve satılan telefonlardan satış sorumludur’diye ifade yer aldığı için biz burada sorumluluk almayacağız. Ayrıca imei numarasını da sitemiz üzerinden kontrol edilebilecek.” dedi.
 
DERNEK SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DE BAŞLADI
 
Derneğin yaptığı ve yapacağı sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgiler veren Şen, “Telefoncuların hiç birisi aç ya da açıkta olmadığı için derneğe kayıt için bir aidat belirledik kendimizce. Bu aidat
 
nerede değerlendirilecek dediler. Haklılar çünkü bizim derneğimizin aidata ihtiyacı yok. Biz de bu gelirleri, sokak hayvanlarına yardım derneği başkanı ile görüştük. Onlara yardımda bulunacağız. Yiyecek içecek ihtiyacı olan ihtiyaç sahiplerinin yoğunlukta olduğu iki semt belirledik. Bu semtlerin muhtarları ile görüştük. Çam fidanı dikme organizasyonu düşündük. Görüşmelerimiz yaptık, 120 çocuk, kurumlarla iletişime geçtik. İnşallah bugünlerde organizasyon gerçekleşecek. Piknik yapacağız 120 çocuğumuzla.”diye konuştu.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar basınının doğru ve faydalı her girişimin destekçisi olduğunu belirterek, AFCEPDER’e de faydalı çalışmalarında destek olmaya çalışacaklarını bildirdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum