phishing

Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladılar

Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladılar

Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladılar
21 Ocak 2020 - 16:11

 
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sezen mesajında “18 yıldır ülkemizde hayata geçirilen reformlar şehrimizde de kendini göstermiş ve basınımızın sağlam temeller üzerinde zenginleşmesine, çeşitlenmesine, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur" dedi.
 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, mesleğin önemine değindi.
 
“Basınımız demokrasimizin yapı taşlarındandır”
 
Sezen, “İl merkezimizde yayın yapan Türkeli, Kocatepe, Odak, Hisar, Anahaber, Kadınana, Gazete 3 gazeteleri, Kanal 3 ve Karahisar televizyonları, 20’nin üzerinde internet sitesi ile Gün Fm, Radyo Armoni, Radyo 03, Radyo Tek, Radyolojik, Hisar ve Kolaylı radyoları demokrasimizin şehrimizdeki temel yapı taşlarındandır. Gazetelerimiz, televizyonlarımız, radyolarımız ve internet sitelerimizin istihdam ettiği muhabirler, editörler, dizgiciler, sunucular ve matbaa personelleri fedakârca çalışarak kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirerek, olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktarıp, vatandaşlarımızın en doğal hakları olan, zamanında, doğru ve eksiksiz bilgiyi sağlamaktadırlar. 18 yıldır da ülkemizde hayata geçirilen reformlar şehrimizde de kendini göstermiş ve basınımızın sağlam temeller üzerinde zenginleşmesine, çeşitlenmesine, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur” dedi.
 
Hassasiyetlerin dikkate alınması mesajı
 
“Basın mensupları aynı zamanda hükümetin temsilcisi olan bizler için çok kıymetlidir” diyen Sezen, “Kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri olan gazetecilerimizin meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyorum. Bu anlamda başta 15 Temmuz kanlı işgal ve darbe girişiminde görevini layıkıyla yapan bundan sonra da aynı şekilde görevine devam eden çalışan gazetecilerimizi tebrik eder, görevlerinde başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.
 
SERTESER, ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
 
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
 
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Serteser’in mesajı şöyle:
 
“Kamuoyunun bilgilendirilmesi için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan gazeteciler, televizyoncular, radyocular ve internet habercileri, büyük bir görevi yerine getirmektedir. Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak kabul edilen basın-yayın kuruluşları, her alanda yaşanan sorunların da gündeme getirilmesinde ve çözüme kavuşmasında rol oynamaktadır. Basın mensupları, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerinin de duyurulmasına katkı sağlamaktadır. Bu yönüyle paydaş olarak gördüğümüz tüm çalışan gazetecilerin, televizyoncuların, radyocuların ve internet habercilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü gönülden kutluyorum.”
 
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 
Taytak mesajında; “Doğru, dürüst, tarafsız, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak millet vicdanının sesi olan ve bu uğurda birçok zorlukla karşılaşan gazeteciler toplumların itici gücüdür. Basın, demokrasinin temel taşlarından biri olup düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Gazetecilik doğru haber, yorum, eleştiri özgürlüğü, basın meslek ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirildiğinde demokrasinin gelişmesi ve devamlılığının sağlanmasında, toplumsal denetimin etkileştirilmesinde çok önemli fonksiyonlara sahiptir. Tarafsız ve objektif basın demokrasinin nefes borusu, sosyal ve siyasal bünyenin dinamosu, haber alma özgürlüğünün çimentosudur. Basın demek malumat, maşeri vicdanın gözü-kulağı demektir. Zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin , her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile bu şerefli mesleği icra eden ve toplumun önünü açan tüm fedakar gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum. Görevlerinde başarılar diliyorum.
 
"Gazeteciler demokrasinin olmazsa olmazıdır"
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada gazetecilerin gerçekten özgürce haber yapabilecekleri bir Türkiye için çalıştıklarını söyleyerek, "Gazeteciler demokrasinin olmazsa olmazıdır" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, basının sorunlarını dile getirerek, yerel, internet ve ulusal düzeyde yayın yapan medyanın özgürlüğünden yana olduklarını, ülkede demokrasinin hakim olması gerektiğini ifade etti. Bugün Türkiye’de basın ve haber alma hürriyeti bakımından en önemli sorunun, iktidarın "Ya bendensin, ya hainsin" denklemine oturttuğu düzen olduğunu kaydeden Milletvekili Köksal, "İktidarı eleştiren gazetecilerin başına ne geleceği meçhuldür. Bu gazeteciler, bir gün kalktıklarında gözaltına alınabiliyor, bir gün kalktıklarında sosyal medyada linçe uğrayabiliyor, bir gün sokakta yürürken fiili saldırıya uğrayabiliyor. Türkiye, cezaevindeki gazeteciler sıralamasında ne yazık ki dünyada ilk sıralarda.” diye konuştu.
 
GAZETECİLER KAMU ADINA ÇALIŞIYOR
 
Gazetecilerin, kamu adına, vatandaşın sesini kamu organlarına, kamu organlarının hizmetlerini de vatandaşa duyurmak için çalıştıklarının önemle altını çizen Köksal, "Bunu özümseyemeyen iktidar ise adeta ‘Pembe Gazete’ çıkarılmasını isteyerek sadece duymak ve görmek istediklerinin yazılmasını arzu ediyor. Arzu etmekle kalmıyor, basın kuruluşlarının en yüksek sorumlusundan başlayarak baskı uyguluyor. ‘Şu gazeteciyi istemiyorum’, ‘Bu gazeteciyi susturun’ gibi yasadışı talimatlarla gazetecilerin işini yapması engelleniyor.” şeklinde konuştu.
 
GAZETECİLER ARASINDA AYRIMCILIK YAPILMAMALI
 
Devlet kurumlarının gazeteciler arasında akreditasyon adı altında ayrımcılık yaptığını belirten Köksal, “Akreditasyon, ülkemizde ‘Benim istediğimi yazmayan gazeteci, istediği soruyu sormayan televizyoncu toplantımı takip etmesin’ demek için uygulanıyor. Oysa demokratik bir ülkede akreditasyon, o toplantı veya görüşmeye hangi muhabir ve kameramanın görevlendirileceğini bildirmek için yapılır. Akreditasyonun amacı yasaklama değil, isim belirleme olmalıdır.” dedi.
 
BASIN SEKTÖRÜ MADDİ ZORLUK YAŞIYOR...
 
Basın kuruluşlarının yaşadığı maddi zorlukları da dile getiren Köksal, "Gazeteciliğin bir sorunu da maddi zorluktur. Maddi zorluk hem basın kuruluşunu, hem gazeteciyi hem de gazeteci olmak isteyen binlerce kişiyi ilgilendirmektedir. Maddi zorluk çeken basın kuruluşları, ek bir istihdam olanağı sağlayamamakta, basın kuruluşlarındaki işler gereğinden az kişiyle sürdürülmeye çalışılmakta, gazeteci iş dışında kendisini geliştirici ve kafasını rahatlatıcı bir faaliyet yürütememektedir.” ifadelerini kullandı.
 
BASININ SORUNLARI ÇÖZÜLECEK
 
Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında basının sorunlarının çözüleceğini kaydeden Köksal, “CHP İktidarında basın kuruluşları ve gazeteciler özgür olacak. Belge ve bilgi ekseninde rahatça eleştirebilecekler. CHP iktidarında başta resmî ilanlar olmak üzere basın kuruluşlarının ayakta durabilmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. Bu kapsamda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde halkın haber alma hakkı için çalışan gazetecilerin hedef gösterilmediği, şiddete uğramadığı, göz altılarla, tutuklamalarla karşılaşmadığı bir Türkiye diliyorum." dedi.
 
PROF. DR. VEYSEL EROĞLU’NUN “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” MESAJI
 
Özgür, tarafsız ve objektif bir şekilde vazifesini yapan bütün gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü gönülden tebrik ediyorum.
 
Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşlarımızın haber alma hakkının korunması demokrasimizin işlerliği bakımından çok önemlidir. Gelişmiş ve ileri demokrasilerde önemli bir kamusal güç olarak kabul edilen basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir.
 
Hükümetimiz döneminde hayata geçirdiğimiz reformlar, Türk basınının gelişmesinin ve çeşitlenmesinin önünü açmış, böylece daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur.
 
Medyanın bağımsızlığını sağlaması için, hukuki düzenlemeler kadar, basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da önem taşımaktadır.
 
Basınımızın, meslek ilke ve prensiplerini milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme vazifesini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyorum.
 
Basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, bu vesileyle bütün basın çalışanlarına üstün muvaffakiyetler diliyorum.
 
ÖZGÜR BASIN DEMOKRASİNİN KALESİDİR
Eğitim-Bir-Sen Başkanı Mustafa Arslan’ın Çalışan gazeteciler günü mesajı;
Bilgi toplumunda basın, temel insan haklarına, meslek etiğine dayanarak itibar kazanmış, demokratik iyileşmelere büyük katkıda bulunmuştur. Ülkemize özgü olarak önce ‘bayram’, sonra ‘gün’ adı altında 59 yıldır 10 Ocak’ta kutlanan ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ de, çıkış sebebi, süreci, sonucu bakımından tam da bu farkındalık ve kazanımları içeren bir mahiyete sahiptir.
 
En yakın çevremizden en uzak coğrafyalara kadar eksiksiz, tarafsız, doğru haber almak, en temel insan hakkıdır. Doğru bilgi, egemenlik savaşlarının haber ve bilgi kirliliği ile daha fazla sürdürüldüğü günümüzde daha bir önem kazanır olmuştur. Basın, tam da bu noktada insanların doğru haber almasına aracılık etmesi yönüyle sosyal, kültürel, siyasal hayatımızda önemli bir işlev görmektedir.
 
Günümüzde ileri bilgi teknolojileri ve internet imkânları sayesinde, en şahsi olandan en genel ve sosyal olana kadar bütün olayların anında paylaşıldığı portal ve platformlar, hayatın sıradan realitesine dönüşmüştür. Bu çağa ismini verecek derecede önem kazanan bilginin, içerik, erişim ve paylaşımı, haberin nitelik ve etkisini hiç olmadığı kadar artırmış, değiştirmiştir. Artık haber de haberci de her yerdedir. Aslında basını ‘dördüncü kuvvet’ olarak güçlü kılan, halkın sesi, hak ve özgürlük taleplerinin karşılanmasını isteyen geniş kitlelerin haber ve bilgi kaynağı olmasıdır. O nedenle, demokratikleşme, basının özgürlüğünden ve rahat çalışma şartlarından bağımsız düşünülemez olmuştur. Başka bir ifadeyle, genelde bütün özgürlüklerin özelde basın özgürlüğünün sağlanma oranı, demokratik gelişmişliğin ve olgunluğun göstergesi sayılmıştır.
 
Basın, küresel, bölgesel, yerel, bireysel ve toplumsal ölçekte tüm farklılık ve çeşitliliğin kendisini ifade etme imkânı bulduğu en geniş, en sağlıklı iletişim ağı, alanıdır. İletişim imkân ve araçlarının gelişen teknolojileri ile basının etkisi daha da artmıştır. Basının desteği veya alacağı tavır bir politika veya programın başarılı olup olmamasında çok etkili olmuştur, olmaktadır. O nedenle, haberi çarpıtmadan, olduğu gibi aktarmak ve öğrenmek temiz bilgi ve temiz toplum adına hayati bir meseledir.
 
Basın mensuplarımız, kar kış, yağmur çamur, soğuk sıcak, demeden oldukça zor şartlarda, gece gündüz fedakârca çalışarak mesleklerini icra etmektedir. Doğal afetlere maruz kalmak, kaza geçirmek, hastalanmak, yaralanmak, kaçırılmak, tutsak edilmek, işkence görmek, rehin alınmak, hatta öldürülmek gibi tehlikeleri göğüsleyerek bize doğru haber ulaştırmak için ter akıtan basın çalışanlarımız, her kademede her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir. Sağlıklı, doğru iletişim ve demokratik gelişme adına çok şey borçlu olduğumuz basın ve basın çalışanlarımızın şeffaf, özgür, özgürlükçü, çoğulcu, katılımcı bir anlayışla çalışması, mesleğe daha fazla saygınlık ve önem kazandırmıştır, kazandıracaktır.
 
Eğitim-Bir-Sen olarak, bugünün, meslek ilkelerine bağlı kalarak, toplumsal hassasiyet içinde çalışmalarını sürdüren gazetecilerin mali ve sosyal haklarının teslim edilmesine, mağduriyetlerinin giderilmesine, çalışma şartlarının iyileştirilmesine vesile olmasını temenni ediyor; vefat eden basın emekçilerine Allah’tan rahmet diliyor, bütün basın mensuplarının gününü tebrik ediyoruz
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum