phishing

Çakı gibi asker oldular

Çakı gibi asker oldular

Çakı gibi asker oldular
19 Mayıs 2019 - 00:26

 
Afyonkarahisar ve çevre illerde yaşayan 22 engelli vatandaş, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen ‘Temsili Askerlik’ töreniyle bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.
 
Bedensel, fiziksel ve zihinsel engelli vatandaşlarımız temsili olarak yaptıkları bir günlük askerlik görevlerinin ardından yemin ederek terhis oldular. Terhis belgeleri Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
 
İkmal ve Garnizon Komutanlığı Şehit Teğmen Uğur Acar Kışlası yerleşkesinde gerçekleştirilen yemin törenine, Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Akcan, Akü Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afsü Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl müdürleri, engelliler ve aileleri katıldı.
 
Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından askeri üniformalı engelliler, önce sahnede kendileri için hazırlanan masalar üzerindeki Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerine koyarak, ‘askerlik yemini’ etti.
 
Engelli Mehmetçiklerin beğeni ve duygu dolu şekilde izlenen yemin töreni sonrasında engelli Mehmetçiklerin adına İkmal Er Yusuf Bingöl temsili askerlik konuşması yaptı.
 
İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından engellilere terhis belgeleri Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
 
Afyon Kocatepe Üniversitesi Konservatuar öğrencilerinin halk müziği konseri ile yemin töreni sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum