phishing

Bu dönem karlılık düşünecek, şirket seçecek dönem değil. Hepimiz ayni gemideyiz

Bu dönem karlılık düşünecek, şirket seçecek dönem değil. Hepimiz ayni gemideyiz

Bu dönem karlılık düşünecek, şirket seçecek dönem değil. Hepimiz ayni gemideyiz
08 Nisan 2020 - 00:46



 
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun bankalara çağrısını sosyal medya hesabından yayınlayarak Afyonkarahisar’daki bankaların yöneticilerine çağrıda bulundu.
Başkan Serteser’in paylaştığı Hisarcıklıoğlu’nun çağrısı şöyle;
 
BANKALARA ÇAĞRI
Tüm dünya Koronovırus salgını dolayısıyla oldukça zor bir dönemden geçiyor. Bu dönemde ülkemizde de pek çok işletmemizin faaliyetleri geçici olarak durduruldu. Birkaç sektör dışında tüm firmalarımızda da ciddi ciro kayıplar' var. Devletimiz bu dönemde ekonomik etkileri kontrol altında tutabilmek için birçok tedbir açıkladı. Bu tedbirlerin ana omurgasında da vergi ertelemeleri, kısa çalışma ödeneği ve düşük maliyetli işletme kredileri var. Her uç tedbir de firmalarımızın faaliyetlerinin devam etmesi ve istihdamın korunması için çok çnemli.
Özellikle kredi genişlemesinin sağlanabilmesi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tedbirler kapsamında KGF'nın kefalet kapasitesi 250 milyar lira artırıldı. Ancak, 81 ilden oda ve borsalarımıza gelen şikayetler bu kredilerin bankalar tarafından finansman sıkıntısı çeken firmalarımıza ulaştırılmasında sıkıntılar yaşandığını gösteriyor. şirketlerimiz bankalar tarafından "limit bitti" denip başvurusu dahi alınmadan geri çevriliyor. Hatta koronovırusten olumsuz etkilenen firmalarımızın değil de, kredibilitesi yüksek büyük firmalara kredi kullandırıldığı yönünde de eleştiriler var. Buradan tüm bankalara seslenmek istiyorum. Bu dönem karlılık düşünecek, şirket seçecek dönem değil. Hepimiz ayni gemideyiz. Reel sektör olmazsa bankacılık kesimi de olmaz. Devletimiz zaten riskin %80'ıni üstleniyor. Tüm bankalarımızı sıkıntıya düşse tüm firmalarımıza destek olmaya çağırıyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum