phishing

Bolvadin ve Sultandağı'na Nefes kredisi Çay'dan dağıtılacak

Bolvadin ve Sultandağı'na Nefes kredisi Çay'dan dağıtılacak

Bolvadin ve Sultandağı'na Nefes kredisi Çay'dan dağıtılacak
01 Mayıs 2020 - 15:48 - Güncelleme: 02 Mayıs 2020 - 00:14

 
Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uğur Fidan, Bolvadin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Boyar, Çay Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kaygısız ile Denizbank Çay Şube Müdürü Sencer Okutan Nefes Kredisi Hakkında ortak bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamada şu görüşlere yer verildi ;
 
COVİD-19 ile Mücadelede KOBİ’lere büyük NEFES
“Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Kredi Garanti Fonu’nun imzaladığı protokol çerçevesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Oda ve Borsalarımızın finansman desteği Nefes Kredisi uygulaması başladı.
Denizbank, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen ‘TOBB Nefes Kredisi’ projesinde, elini taşın altına koydu ve katılımcı banka olarak yer aldı.
Cirosu 25 milyon TL’nin altında olan küçük işletmelerimiz, Oda ve Borsalarımızdan alacakları faaliyet belgesi ile Denizbank şubelerine başvurabileceklerdir. Üyelerimiz “Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesini Oda ve Borsalarımızdan alabileceklerdir.
Cirosu 25 milyon TL’nin altında olan küçük işletmelerimiz Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Kredi Garanti Fonu arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 3 milyon TL ve altında cirosu olan işletmeler, azami 50 bin TL; 3 milyon TL ile 25 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 100 bin TL kullanabilecektir.
 
TOBB Nefes Kredisi faizi, yıllık % 7.50 olacaktır.
2020 yılında anapara ve faiz ödemesi olmayacak. Kredi, 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödenecek. Kredi’nin % 80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak.
Nefes Kredisi, ilk aşamada Denizbank şubeleri aracılığı ile kullanılacak. Daha sonra kamu bankaları da projeye katılacak.
Nefes Kredisi’nin uygulamaya geçmesinde emeği olan Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve Denizbank Genel Müdürü Sayın Hakan Ateş’e teşekkür ederiz.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum