phishing

Birleşik Devlet Memurları Sendikası toplandı

Birleşik Devlet Memurları Sendikası toplandı

Birleşik Devlet Memurları Sendikası toplandı
24 Şubat 2019 - 20:21


Merkezi Afyonkarahisar’da bulunan Birleşik Devlet Memurları Sendikası Genel Başkanlığı dün bir otelde Sivil Memurlar Gecesinde biraraya geldi.
Sivil Memurlar Gecesi olarak düzenlenen kaynaşma ve tanışma yemeğine, Birleşik Devlet Memurları Sendikası Genel Başkanı Sadi Çelebi, Afyonkarahisar İl Başkanı Harun Kısa ve çok sayıda üye katıldı. Yemeğin ardından ilk konuşmayı yapan Harun Kısa, sendikalaşmanın öneminden bahsederek, yeni kurulan sendika üyelerine seslendi.
Sendikanın 2018 yılında kurulduğunu ve kısa zamanda Afyonkarahisar’da görev yapan sivil memurların sendikalarına hızlı bir şekilde adapte olduğunu ifadelendiren Kısa, sendikaların bir hak alma ve hak arama merciinin yanısıra bir sivil toplum kuruluşu olduğunu dile getirdi. Bu tür etkinlik ve faaliyetlerin düzenli olarak devam edeceğini ifadelendiren Kısa, Mart ayı içerisinde de güzel bir organizasyon ile tekrar birlikte olacaklarının altını çizdi.
Genel Başkan Sadi Çelebi ise, Afyonkarahisar’da Birleşik Devlet Memurları Sendikasının Genel Merkezinin çok zorluklar altında kurularak Genel Başkanın da Afyonkarahisar’dan olmasının büyük bir avantaj olduğunu bildirdi. Birleşik Devlet Memurları Sendikasının üyeleri adına, hak arama ve üyelerin haklarını koruma anlamında en iyi çabayı sarf ettiğini ifadelendirdi.
Devletin üst kademesinde bulunan çok sayıda bakan, milletvekili ve müsteşar ile görüşülerek, sivil memurların hak ettiği noktada olması adına çok çalışacaklarını ifade eden Çelebi, rütbeli çalışanlar ile aynı şartlar altında çalıştıklarını fakat onlara sağlanan avantajların kendilerine sağlanmadığını ifadelendirdi. Bu anlamda da defalarca bu adaletsizliğin düzeltilmesi adına adımlar atıldığını ve atılan bu adımların mutlaka mükafatını alacaklarını söyledi.
Çok yerde hala sivil memurların içtimaya çıkarıldığını da ifade eden Çelebi, üyelerine sendikalarına sahip çıkmaları konusunda destek istedi. Bu zamana kadar kurulan sivil memur anlamında 7 sendikanın olduğunu söyleyen Çelebi, kendileri dışında diğer kurulan sendikaların amacı dışında hizmet verdiğini ve üyelerin sıkıntılarının çözümlenmediğini bildikleri için bu sendikanın ihtiyaçtan kurulduğunu ifade etti.
Kendilerinin her şeye rağmen, tüm olumsuzluklara rağmen birlikten yana olduklarını vurgulayan Çelebi, bu durumun bugüne kadar tüm iyi niyetli girişimlere rağmen gerçekleştirilemediğini dile getirdi.
6 kez yalan söylemiş bir sendikanın yedinci yalanında artık suçlunun sendika olmadığını belirten Çelebi, sendikalarına sahip çıkıldığı takdirde çok güzel işlere imza atılacağının altını çizdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum