phishing

Birileri bir çivi bile çıkamayacakları yerleri proje diye gösteriyor

Birileri bir çivi bile çıkamayacakları yerleri proje diye gösteriyor

Birileri bir çivi bile çıkamayacakları yerleri proje diye gösteriyor
15 Mart 2019 - 10:24


 
AK Parti olağan basın toplantısında konuşan İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Millet Parkı ve sivil havalimanı müjdesi verdi. Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek ise “Hayali projemiz de parti içinde ayrımız gayrımız da yoktur” dedi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise “Bu şehirde yaşamayanların halka verdiği vaatlerinin hepsini yaptık” diye konuştu. Son konuşmayı ise milletvekili Veysel Eroğlu yaptı. Binlerce kişinin istihdam edileceği 10 önemli projeyi açıkladı.
AK Parti olağan basın toplantısı bugün gerçekleşti toplantıya İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen ile birlikte Milletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Tanıtım Medya Başkanı Selim Arıcı, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve Belediye başkan adayı Mehmet Zeybek ile partililer ve basın mensupları katıldı.
“Seçimden seçime gelenler Afyonkarahisar’ı bilmez”
Toplantıda Cumhurbaşkanı Irak Özel Temsilcisi ve Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu da bir konuşma yaptı. Eroğlu konuşmasında, “Sayın Başkanımızın bazı adaylar için tavsiyesi çok önemli. Bu adaylar mutlaka Afyonkarahisar'ı gezip dolaşsınlar. Çünkü vatandaşın aklıyla oynamak gibi bir şey olur. Çünkü seçimden seçime gelen bir kişi Afyonkarahisar’ı bilemez. Dolayısıyla şöyle gezip bir neler yapıldığını görmelerini tavsiye ederim. Mehmet Bey yıllardır Afyonkarahisar'da tüm kurumları tanıyor, tanımadığı kimse yok ve projeleri ayağı yere basan projelerdir. Bir de mevzuat konusu var.
Mevzuatı bilmedikleri vakit çok garip şeyler ortaya çıkıyor. Kocatepe'yi Çanakkale gibi yapacağını iddia edenlere şunu söylemek istiyorum; Buraya çivi bile çıkamazsınız. Doğa Koruma ve Milli Parklardan izin almadan bir çivi dahi çakamazsınız. Zaten biz Kocatepe’yi Kocatepe yaptık. Gidin ve orayı görün. Allah aşkına yolları çamurdu, sıcak asfalt yaptık. Belediyenin muhteşem tesisleri sayesinde çok güzel bir yer oldu. Şehitlikler ihya edildi. Çanakkale örnek veriliyor. Oradaki çalışmaları da yapan da biziz. Biz burada bununla birlikte İstiklal tanıtım Merkezi kurduk. Yolların tamamını parke ile sıcak asfalt yaptık. Burada Giresunlular Şehitliği vardı, unutulmuştu. Onlar buraya gelmiş canlarını feda etmişler. Gitsinler de oraya bir baksınlar. Ben Afyonkarahisar’ı tanımalarını ve mevzuatı bilmelerini tavsiye ediyorum. Neticede öyle gaflar yapılıyor ki bunlara ancak ‘günaydın’ denir. ‘Guten Morgan’ demek, ‘bonjour’ demek lazım” ifadelerine yer verdi.
“Afyonkarahisar’daki birçok tesisi belediye ve hükümet yaptı”
Belediyenin ilgili kanununda mevzuatının belli olduğunu vurgulayan Eroğlu şöyle konuştu: “Bir defa belediye baraj ya da gölet yapabilir mi? Belediye bütün yolları, hızlı treni yapabilir mi? Bunu bakanlık yapar. Okulları belediye yapabiliyor mu? Üniversite kurabilir mi? Bunu kim yapıyor; hükümet yapıyor. Sağlık ile ilgili bütün testleri kim yaptı? Afyonkarahisar sağlıkta da bir numara oldu. Çünkü burada en modern cihazlar var. Bunları kim yapıyor? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. 400 + 200 yataklı bir devlet hastanesi var. Cumhurbaşkanımız, Sayın Mehmet Zeybek İl Başkanı iken talimat verdi. Bunu yapın diye. Biz de hemen gereğini yaptı. Hastane için ‘çöküyor’ dediler ama yalan söylediler. 8 bin 500 baraj yapan bir insanın bunu hesap etmemesi mümkün değildir. Afyonkarahisar’da Türkiye'de örnek bir tesis yapıldı. Bütün katı atıklar bertarafı ediliyor. Bunlarla birlikte elektrik üretiyoruz. Akarçay düşünün kokarcaydı. Bunları kim yaptı? Hükümet ile belediyeler yaptı. Bunun bütçesini belediye tek başına kaldıramaz. Biyolojik arıtma su tesisini kurduk. Bunu kim kurdu? Belediye kurdu. Çöpü niye Eskişehir bertaraf edemiyor?”
“Birileri bir çivi bile çıkamayacakları yerleri proje diye gösteriyor”
Bir şehrin uçması için iki şartın gerekli olduğunu ifade eden Eroğlu, “Uçağın bir kanadı mahalli idareler ise bir kanadı da merkezi hükümettir. Tek kanatlı uçak asla uçamaz. Buraya 21 buçuk milyar lira yatırım yapıldı. Bu yatırım AK Parti'ye verilen büyük destek ile birlikte oldu. Afyonkarahisar Tabiri caizse uçtu. Birileri bir çivi bile çıkamayacakları yerleri proje diye gösterenlere ben mevzuatları tavsiye ediyorum. Bunları iyi okuyun. Sosyal yardımlar konusunda vaatlerde bulunuyorlar. Yahu bunları biz getirdik. Aile Sosyal Politikaların bütçesi 1 milyar lira iken bugün 50 milyar lira oldu. Herkese sahip çıktık. Uyum birlik kardeşlik ve beraberlik çok önemli. Bakın bizim çalışmalarımızda en önemli nokta bu. Belediyenin yetişemediği yerde biz destek oluyoruz. Burada tabi başkanın projelerinin arkasındayız. Bir kere Afyonkarahisar meseleleri çok iyi biliyor. Mevcut bayrağı devralmayacak, daha yükseğe taşıyacak. İnşallah belediye başkanımız Burhanettin Bey'de İl Genel Meclisi Başkanı olacak. AK Parti bir ailedir. Bizim partimizde trenden inenler oluyor. Geçen gün Cumhurbaşkanımız çok açık bir ifade kullandı. ‘Trenden inenlerin trene binmesi mümkün değildir.’ Kaldı ki bir de trenden attıklarımız var. Onların esamesi bile okunmaz.
Milletvekili Eroğlu 10 önemli projeyi açıkladı
Eroğlu konuşmasında, “Bizim 10 tane ayağı yere basan çok önemli projemiz var. Bunlardan biri Şahitler kayası mevkiinde bir lojistik merkezi kuruyoruz. Burası gerçekten her bakımdan bir lojistik merkezi olacak. Çok sayıda kişi burada istihdam edilecek. Sayılarını şimdi vermek istemiyorum bir diğeri seralar. Bu konuda bir parametre önerdim. Enerji maliyeti, gece gündüz sıcaklık oranları ve güneş alma oranı konusunda bir çalışma yaptım. İnşallah seralar ile ilgili bir çalışma yapacağız. Cumhurbaşkanımız termal şehir konusunda müjde verdi. Bu nedir biliyor musunuz? Tedaviye muhtaç, fizik tedavi ihtiyacı olan insanlar için tedavi merkezi. Bunun için bir termal şehir projesi var. Bakın burada tahmin ediyoruz ki en az 5000 kişi istihdam edilecek. Çünkü bir otelde 400 kişi çalışıyor. Burada en az 5000 kişi istihdam edilecek. Bir diğer husus da biliyorsunuz şimdi teşvikler var. Teşviklerden de en çok istifade eden Afyonkarahisar’dır. Bir de bu bölgenin tabiat turizmini geliştirmek için çok büyük bir seferberlik başlatıyoruz. Biliyorsunuz Zafer Ormanı, Akdağ, Frig vadisi, Emre gölü gibi tabiat alanlarında turizmin geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Demirçevre’nin üst kısmında bir alan ayarladık. Yazın açılışını yapacağımız ilk yer burası olacak. Sahibiata mesire yeri olarak muhteşem bir mesire yeri alanı hazırlıyoruz. Burada çok sayıda personel istihdam edilecek. Arkadaşlar bir de sanayi konusu var. Geçtiğimiz günlerde BMC Türkiye Genel Müdürü Osman Dur beyefendi buraya geldi. Onunla istişarelerde bulunduk. Organize Sanayi bölgemiz genişletiliyor. Ticaret Sanayi Odamız ile birlikte yaklaşık 5000 kişinin çalışacağı ihracat yapılacak yeni bir İhtisas Orta-Yüksek Seviyeli Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar başladı. Bir de borsa çok önemli. Canlı Hayvan Ticaret Borsası. Mandacılık ile ilgili bir projemiz var. Büyük bir mandacılık üretim merkezi kuruyoruz. Tabii burada 500 kilovatlık da elektrik santrali kuruyoruz. Sene de 3000 ton kiraz ihracatı yapılacak. Bu arada Pekin'de İstanbul'dan sonra dünyanın en büyük havaalanı açılıyor. Afyonkarahisar lokumu da orada satılacak. Ayrıca bir de biz burada yeni bir sektör oluşturuyoruz. Tıbbi Aromatik Bitkiler Merkezi yapıyoruz. Bu muhteşem bir proje ve ciddi bir istihdam sağlayacak. Dünyada bu konu ile ilgili yılda 115 milyar dolar pazar var. Bundan en çok Çin istifade ediyor. İlaç sanayi çok önemli. İlaç sanayisini geliştirmek için Sağlık Bilimleri Üniversitesinin içinde bir alanı ilaç üretimi için ayırdık ve bu konuda da Cumhurbaşkanımız destek verecek. Bazıları vatandaşı belediyede istihdam etme vaadinde bulunuyor. Diyor ki ‘seni belediyeye alacağım.’ Belediyenin personeli var. Belediyenin bütün personellerini çıkartıp yerine yenisi mi alacaksın. Afyonkarahisar ben inanıyorum ki istikrardan gelen gelişimden yana tavır koyacak” ifadelerine yer verdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum