phishing

"Bebek Dostu" Defterdarlık

"Bebek Dostu" Defterdarlık

07 Mart 2019 - 12:02

 

Afyonkarahisar Defterdarlığı, kurum binasında gerçekleştirdiği gerekli düzenlemelerle Türkiye'de bir ilk olarak “Bebek Dostu İş Yeri” unvanını aldı. Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, Afyonkarahisar Defterdar Vekili Murat Toy'a "Bebek Bakım ve Emzirme Odasının" açılışı sebebiyle Teşekkür Belgesi takdim etti.

Sağlık Bakanlığının üzerinde özellikle durduğu ve 1991 yılından itibaren de yürüttüğü “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çerçevesinde ilimizde de daha önce özel iş yerleri ile de işbirliği yapılmış ve bina içlerinde anne ve bebeğine uygun bir mekân tefriş eden iş yerleri de Bebek Dostu İş Yeri unvanını almışlardı. 

Bünyesinde 150 ve yukarısında personel çalıştıran özel ve resmî kurum ve kuruluşlarına yönelik teşvik çalışmalarına devam eden Sağlık Müdürlüğü, bu çerçevede Türkiye'de bir ilk olarak bir Defterdarlık binasına Anne Bebek Dostu unvanı verdi.

Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Korkmaz, özellikle ilk 6 ay sadece anne sütü, 6. aydan sonra da tamamlayıcı beslenme ile birlikte 2 yaş ve ötesine kadar emzirmenin önemine dikkat çekerek “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programını önemsiyor ve Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde bu programın hayata geçirilmesini için gerekli takibini yapıyoruz. Anne ve bebek sağlığı açısından çok önemli olan bu programın resmî kurumlar ayağında bizlere büyük destek veren ve halk sağlığına doğrudan katkı yapan Defterdarlığımıza destekleri sebebiyle Defterdar Sayın Murat Toy nezdinde bir kez daha teşekkür ediyor ve bu hassasiyetlerinden ötürü kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.

Defterdar Vekili Murat Toy da bina içerisinde bu hizmeti gerçekleştirmelerinde kendilerini teşvik ederek destek olan Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Deniz Fırat’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bebek Bakım ve Emzirme Odasının kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum