phishing

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici : Rahmet, mağfiret ve bereketin en büyük manası kadir gecesinin ramazan ayının içerisinde yer almasındandır

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici : Rahmet, mağfiret ve bereketin en büyük manası kadir gecesinin ramazan ayının içerisinde yer almasındandır

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici : Rahmet, mağfiret ve bereketin en büyük manası kadir gecesinin ramazan ayının içerisinde yer almasındandır
19 Mayıs 2020 - 02:03 - Güncelleme: 19 Mayıs 2020 - 05:00


 
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Rahmet, mağfiret ve bereketin en büyük manası, Kadir Gecesinin Ramazan ayının içerisinde yer almasındandır." dedi.
 
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Kadir Gecesi nedeniyle mesaj yayınladı:
Alışık olmadığımız, alışamadığımız, alışmak istemediğimiz bir Ramazan ayı yaşıyoruz.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgının etkisi altında, her gün vatandaşlarımızın ölüm haberlerini alıyoruz. Öncelikle salgın nedeniyle kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah (C.C.)’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, hastalarımıza şifa diliyorum.

Bu yıl, diğer Ramazanlardan farklı olarak, ailelerimizle, akrabalarımızla, arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle iftar sofralarında, Cumalarda, teravihlerde bir araya gelemedik. “Mahzun”uz ancak “mağlup” olmamak için, bilim insanlarımızın tavsiyelerine, devletimizin tüm “vatandaşlarımızı korumak” maksadıyla uyguladığı kurallara titizlikle riayet etmeye devam etmeliyiz.
Lâkin pandeminin hızının kesildiği ve normalleşme adımlarının atıldığı bu günlerde, vatandaşlarımızın da kahir ekseriyetinin hasretle beklediği ve bize ilettiği vechile, bazı İslam ve Avrupa ülkelerinde örneklerini gördüğümüz şekilde tüm tedbirlerin alınarak Ramazan Ayının son Cuma Namazı ve Bayram Namazı'nın belirlenecek olan Camilerimizde cemaatle kılınmasına müsaade edilmesini arzu ediyoruz.
İçinde bulunduğumuz günlerin rahmet,mağfiret ve bereketinin en büyük manası, Kadir Gecesinin Ramazan ayının içerisinde yer almasındandır.
Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in, “Bu ayda öyle bir gece vardır ki, bin aydan daha hayırlıdır.” Hadis-i Şerif’i, Ramazan ayı ve Kadir Gecesinin manevi değerine işaret eder.
Kur’an-ı Kerim, Kadir Gecesinde indirilmeye başlanmıştır.
Kadir Gecesinin fazileti, Kadir Suresi’nde, “Şüphesiz biz o (Kur’an’ı) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” (Kadir 97/1-5) şeklinde bildirilir.
Kadir Gecesi’nde, günahlarımızın affı, evlatlarımız, anne babalarımız, yakınlarımız, kahraman güvenlik güçlerimiz için dua ederken, milletimizin ve insanlığın içinde bulunduğu bu zor günleri atlatması için de ellerimizi semaya açalım.
Kadir Gecesi vesilesiyle, çevremizde bulunan, yaşadığımız şartlar dolayısıyla zor durumda olan kişilere ulaşmaya, onlara el uzatmaya, sıkıntılarını paylaşmaya çalışalım.
İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında, İslam’ın sadece ibadetlerden ibaret olduğu gibi bir yanılgıya asla düşmeyelim. İbadetlerimizi infak,sadaka gibi güzel söz ve davranışlarımızla da süsleyip zenginleştirelim.
Ülkemiz, Milletimiz, Türk ve İslam Alemi ve tüm insanlık için, sağlık, huzur, barış, mutluluk,
Doğu Türkistan'dan Filistin'e, Kırım'dan Tükmeneli, Karabağ'a ve Myanmar'a, Batı Trakya'dan Yemen'e kadar esaret ve zulüm altındaki kardeşlerimiz için de kurtuluş getirmesi dileklerimle; Tüm Müslüman kardeşlerimin Mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, vatandaşlarımızı sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum