phishing

Bayraktutar : Türkiye İstanbul Sözleşmesinden çekilmelidir

Bayraktutar : Türkiye İstanbul Sözleşmesinden çekilmelidir

Bayraktutar : Türkiye İstanbul Sözleşmesinden çekilmelidir
09 Mayıs 2020 - 01:45


 
Diyanet-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, AKİT TV canlı yayınına skype ile bağlandı.
Canlı yayında İstanbul Sözleşmesi’ne dair açıklamalarda bulunan Mehmet Bayraktutar, İstanbul Sözleşmesi’ne bakıldığında bunun toplumumuzun yapısına uygun olmadığını, toplumun ahlak anlayışıyla bağdaşmayan bazı davranışlara yol açma ihtimali olduğunu ifade etti.
Bir ilahiyatçı olarak kadına hürmet konusunda çok hassas olduğunu ifade eden Bayraktutar, İslam medeniyetinin barındırdığı ilkelerle kadına yönelik hürmet sahibi olduğunu kaydetti.
İstanbul Sözleşmesi’ndeki maddelerin keyfi bir şekilde değerlendirilebileceğine de değinen Bayraktutar, ailelerin çocuklarının yanlışlarını düzeltmek için yaptıkları müdahalenin neredeyse imkansız bir hale getirileceği bir düzenlemenin söz konusu olduğunu vurguladı.
Bayraktutar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu sözleşmeyle en büyük tehlikelerden biri de aile kurumuna zarar vermesi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklamalarını dikkate almak lazım. Ancak Sayın Erbaş’ın dinin gerçeklerini ifade etmesi bile ülkede bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılanıyor, hakkında davalar da açılıyor. Ben bunu doğru bulmuyorum.”
Sözleşmenin İstanbul’da imzalanmasının oldukça üzücü olduğuna dikkat çeken Bayraktutar, sözleşmeyi imzalayan ilk ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu belirterek, “Sözleşmeyi geleneğine bağlı birçok ülke imzalamadı. Ancak biz imzaladık. Sözleşmenin İstanbul’da imzalanması ve bu ismi alması da ayrıca üzücü bir durum. Türkiye’nin derhal bu sözleşmeden çekilmesi gerekiyor” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum