phishing

Başkan Çoban : Gece korkudan uyuyamadım

Başkan Çoban : Gece korkudan uyuyamadım

Başkan Çoban : Gece korkudan uyuyamadım
29 Aralık 2018 - 08:51 - Güncelleme: 29 Aralık 2018 - 10:46

 

 

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban konuk olarak katıldı. Gazeteci İsmail Akar’ın sorularını yanıtlayan Çoban yeni yapılan Kocatepe Spor Kompleksini TOKİ’den Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın devralmadığını Afyonkarahisar Belediyesi olarak kendileri devraldığını söyledi.

2008 yılında Afyonkarahisar Belediyesi’nin 52 milyon bütçesi olduğunu belirten Başkan Çoban, “Borcumuz ise 70 milyon civarındaydı. Bizim 2018 gelirimiz 302 milyon TL. Borcumuz sadece 22 milyon TL. Bizim göreve geldiğimizde bütçemizin yüzde 140’ı kadar borcumuz varken, şu anda yüzde 5’i kadar borcumuz var. Bu da gerçekten çok ciddi bir başarıdır. Ülkemizde bizim kadar borçsuz bir belediye daha bulamazsınız” diye konuştu.

“Hafif burukluk hissettim”

Yeniden aday gösterilmediğini öğrendiğinde Şuhut Başören’de bulunduğunu söyleyen Başkan Çoban, “İl Başkanımız beni aradı ve adayımızın Mehmet Zeybek olduğunu söyledi. Ben de oradaki heyetle bu bilgiyi paylaştım. Tabi hafif burukluk hissettim. Ama hayırlısı böyleymiş. Ben bir dönem daha bu görevi yapmak istiyordum. Buna göre plan programımı yapıyordum. Böyle uygun görüldü. Partimiz artısını, eksisini hesap etmiştir. İnşallah hayırlısı olsun” dedi.

“Gece korkudan uyuyamadım”

Programda ilk kez bir bilgiyi açıklayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Yeni yapılan Kocatepe Spor Kompleksi bittiğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı devralmadı Afyonkarahisar Belediyesi olarak biz devraldık. O tesislerin açılışını biz yaptık. Gençlik ve Spor Bakanlığı TOKİ’den iki-üç ay boyunca almadı, geçici işgal yoluyla bize teslim etti. Stadyumda ilk yapılan maç olan Fenerbahçe maçının öncesindeki gece korkudan uyuyamadım. Maç esnasında ışıklar mı yanmayacak, duşlar mı çalışmayacak diye oldukça heyecanlandım. Çok şükür ki her şey yolunda gitti ve maç sorunsuz tamamlandı. TOKİ Başkanımız Ergün Bey bize çok yardımcı oldu ve bu tesisler ilimize kazandırıldı” şeklinde konuştu.

10 yıl boyunca hemen hemen tüm projelerini hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Çoban, vaatleri arasında olmayan iki köprülü kavşak ve üç ayrı alt geçidi de yaptıklarını belirtti.

Başkan Çoban programın sonunda Talha Bora Öge’nin Ne Sandın isimli şiirini okuyarak duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Yayın sonrası Gün FM Anı Defterine görüşlerini yazan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, görev yaptığı süre boyunca Gün FM’i daima yanında hissettiğini söyleyerek Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar’a teşekkür etti. Akar ise Başkan Çoban’a ilimize hizmetleri dolayısıyla teşekkür etti.

Başkan Çoban yayın anısına Gün FM personeliyle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum