phishing

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Hizmete Açıldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Hizmete Açıldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Hizmete Açıldı
24 Mayıs 2020 - 01:44


 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin açılış törenine katıldı. Törene, Japonya Başbakanı Şinzo Abe de video konferans yöntemiyle iştirak etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören öncesinde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Erdoğan’a, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile diğer ilgililer eşlik etti.
Açılış törenindeki konuşmasında, Japon Başbakanı Şinzo Abe ile hizmete sokulan hastanenin ülke, millet ve güzel İstanbul için hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, “Bugün köklü ve çok boyutlu Türk-Japon dostluğuna yeni bir halka daha ekliyoruz. Hastanemizin adını iki ülkenin iş birliğine yaraşır şekilde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirledik. Teknolojik altyapısı, müştemilatı, konumu, imkanları ve diğer özellikleriyle İstanbul'un gurur abidelerinden olacak bir eseri daha ülkemize kazandırdık” şeklinde konuştu.
Çevre ve enerji dostu olan hastanenin, kamu-özel ortaklığının en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Erdoğan, 456’sı yoğun bakım olmak üzere 2 bin 682 yatağı, 725 poliklinik odası ve 90 ameliyathane masasıyla bu eserin bilhassa Kovid-19 salgınıyla mücadelede kritik bir rol oynayacağını anlattı.
“Hastanenin, İstanbul halkına sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum”
Video konferans yöntemiyle katıldığı açılış töreninde bir konuşma yapan Japonya Başbakanı Şinzo Abe, “Sağlık ve enerjiyi andıran çam ağacıyla, Japonya’nın sembolü olan sakura, yani kiraz çiçeğini ismini de bulunduran bu hastanenin İstanbul halkına sonsuza dek sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum” diye konuştu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da törende yaptığı konuşmada, herkesin sağlık hakkının korunduğu, ihtiyaç halindeki herkesin vaktinde ve kaliteli sağlık hizmetine kolayca erişebildiği bir Türkiye’ye adım adım ilerlediklerini söyledi.
“Açılışı yapılan hastane, dünyanın en büyük hastaneleri arasında yer alıyor. Bu sağlık kompleksi sadece bir hastane değil” diyen Koca, “Her biri alanında özelleşmiş 8 hastaneden oluşan bir hastaneler şehridir. 426’sı yoğun bakım yatağı, toplam 2 bin 682 yatağa sahip. 725 hasta muayene odası var. Tam donanımlı 3’ü hibrit olmak üzere 90 ameliyathaneye sahip. 28 doğum salonu, yataklı 16 yanık ünitesi bulunuyor. Bu hastane bir günde 35 bin hastaya hizmet verebilecek kapasitede. 2 bin 800 sismik izolatörüyle dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olma özelliğini taşıyor. Bu sayede deprem başta ameliyatlar dahil tüm hizmetler kesintisiz devam edebilecektir” ifadelerini kullandı.
 
Türkiye’ye 18 yılda 87 bin 512 yatak kapasitesi kazandırıldı
Son 18 yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ve desteği doğrultusunda 636 hastane binasının yapıldığını ve Türkiye’ye 87 bin 512 yatak kapasitesinin kazandırıldığını aktaran Bakan Koca, “Bu dönemde inşa edilen toplam sağlık tesisi sayısı ise 3 bin 345’i buldu. 2016 yılından itibaren 10 şehir hastanemiz faaliyete geçmiştir. Başakşehir Hastanesi’yle birlikte 11’nci şehir hastanemizi devreye alıyoruz. 6 şehir hastanemizin inşası devam etmektedir” dedi.
 
Bakan Koca, 2023 hedefine yürüyen güçlü Türkiye’de şehir hastanelerini sağlıkta gelinen ve hizmetin alınabildiği son nokta olarak hedeflediklerini dile getirdi.
 
“Türkiye, 21. yüzyılda adını sağlık ülkesi olarak yazdıracak”
Kaliteli ve özellikli sağlık hizmetleriyle Türkiye’yi uluslararası sağlık turizminin ve sağlık eğitiminin önemli bir destinasyonu haline getirme yönünde önemli bir adım daha atılmış olduğunu vurgulayan Bakan Koca, şunları kaydetti:
“Şehir hastaneleri, ülkemizin potansiyelini dünyaya açmasına yardımcı olacak. Sağlık turizminde önde olan hemen her ülkeden daha iyi bir altyapıya sahibiz. Hep söylediğimiz gibi şehir hastanelerimiz donatılan son modern teknoloji ve fiziksel konforuyla hastanecilik alanında ulaşılan en son merhaledir. Ancak, bu binaları canlı kılan içinde hizmet verecek olan kaliteli sağlık personelimizdir. Her geçen gün güçlenen sağlık sistemimiz 21. yüzyıl dünyasında Türkiye’nin adını sağlık ülkesi olarak yazdıracaktır.”

Ayrıca, törende Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Sağlıkta Başarı Hikayesi” filmi gösterildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum